Τρίτη 12 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Ζητά και τα ρέστα… Σκότωσε τον ένα του γιο, θέλει αποζημιώσεις από τον άλλο

  11/10/2018 09:50
Ζητά και τα ρέστα… Σκότωσε τον ένα του γιο, θέλει αποζημιώσεις από τον άλλο

Ζητά και τα ρέστα… Σκότωσε τον ένα του γιο, θέλει αποζημιώσεις από τον άλλο

  11/10/2018 09:50
Απύθμενο θράσος από τον παιδοκτόνο της Παραμύθας ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ετών για την δολοφονία του 20χρονου γιου, που διαπράχθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2015.
 
Ο 71χρονος καταδικασθείς Τιμολέοντας Θεμιστοκλέους, καταχώρησε αγωγή σε βάρος του δεύτερου του γιου, ζητώντας αποζημιώσεις για κατ’ ισχυρισμό σωματικές βλάβες που υπέστη από τον δεύτερο του γιο, ο οποίος την μοιραία μέρα προσπάθησε να σώσει τον αδελφό του.
 
Τα τραγικά γεγονότα σημειώθηκαν μετά από διαπληκτισμό του θύματος με τον πατέρα του, στην αυλή της οικίας τους, όταν ο 20χρονος αρνήθηκε να επιστρέψει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον 71χρονο, καθώς τα χρειαζόταν να μεταβεί στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε.
 
Όπως καταγράφεται στην απόφαση του δικαστηρίου, ο πατέρας πήρε το κυνηγετικό όπλο από το δωμάτιο του και επέστρεψε φωνάζοντας "Έννα κάμνετε ότι θέλετε; Έννα σε παίξω", πυροβολώντας τον γιο του, μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου γιου του, του 21χρονου τότε Αλέξανδρου, που προσέτρεξε όταν άκουσε τις φωνές.
 
Ακολούθως, ο μεγαλύτερος γιος επιχείρησε ν` αποσπάσει το κυνηγετικό όπλο, με το οποίο ο 71χρονος συνέχιζε να σημαδεύει τον μικρότερο γιο, ενώ βρισκόταν ήδη τραυματισμένος στο έδαφος. Δεύτερος πυροβολισμός ρίφθηκε στον αέρα, κατά τη συμπλοκή τους, ενώ ο 21χρονος αφού απέσπασε το κυνηγετικό όπλο, κτύπησε τον πατέρα του, που έπεσε κι εκείνος τραυματισμένος στο έδαφος.
 
Ανάμεσα στις διάφορες εκδοχές που έδωσε ο 71χρονος ήταν πως δέχθηκε αναίτια επίθεση από τον μεγαλύτερο γιο του και δεν θυμάται τίποτα και πως δέχθηκε κτύπημα στο κεφάλι, καθώς βγήκε στην αυλή της οικίας και είδε δυο άγνωστα του πρόσωπα στην αυλή.
 
Επίσης, το δικαστήριο ανέφερε πως η υπεράσπιση προέβαλε διάφορες εκδοχές που αντικρούονται μεταξύ τους, ενώ σε μια από αυτές ισχυρίστηκε πως ήταν ο πατέρας που προσέτρεξε να σταματήσει συμπλοκή μεταξύ των δυο αδελφιών, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το όπλο και να τραυματιστεί θανάσιμα ο Οδυσσέας, μια εκδοχή που, όπως υπέδειξε, δεν έδωσε ούτε ο ίδιος ο κατηγορούμενος.
 
Ο 71χρονος με την αγωγή αξιώνει από τον γιο του «παραδειγματικές αποζημιώσεις» για τα χτυπήματα που δέχθηκε από αυτόν, καθώς όπως ισχυρίζεται υπέστη σοβαρά.
 
Επίσης ισχυρίζεται ότι υπέστη από τον δεύτερο του γιο σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση, ενώ κατέθεσε ψευδώς εναντίον του στη δίκη.  
 
Την ίδια ώρα ζητά αποζημιώσεις και από την Δημοκρατία για εξευτελιστική μεταχείριση καθώς δεν χρήζει τις απαραίτητες θεραπείες.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας