Στα 32 δις ο ετήσιος τζίρος από την εμπορία προσώπων παγκοσμίως

Η πορεία υλοποίησης της νομοθεσίας περί της καταπολέμησης της εμπορίας και της εκμετάλλευσης προσώπων και της προστασίας των θυμάτων, ιδιαίτερα όσον αφορά στη λειτουργία της Πολυθεματικής Συντονιστικής Ομάδας (ΠΣΟ), εξετάστηκε σήμερα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής.

Επίσης, η  Επιτροπή ενημερώθηκε για την Έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, που αφορά στην εμπορία προσώπων
Σε δηλώσεις της, μετά τη συνεδρία, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σκεύη Κουκουμά, δήλωσε ότι η εμπορία προσώπων στην Κύπρο «ανθεί και μεγαλουργεί, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο δυστυχώς», για να σημειώσει ότι «οι υπηρεσίες και η κυβέρνηση θεωρεί ότι ανταποκρίνονται θετικά και  ότι όλα προχωρούν κανονικά».

«Έχουμε μπροστά μας ένα σχέδιο δράσης, που λήγει το 2018 και από ότι φαίνεται ελάχιστα έχουν γίνει. Ζητήσαμε να ενημερωθούμε για την αξιολόγηση αυτού του σχεδίου δράσης, γιατί θα έπρεπε να γίνει το 2017 μια ενδιάμεση έκθεση, η οποία δεν έγινε», είπε.

Εξέφρασε την ικανοποίησή της «γιατί τώρα στην πολυθεματική ομάδα συμμετέχουν 4 μη κυβερνητικές οργανώσεις, γιατί δυστυχώς αυτό που έμεινε να περιμένουμε, είναι τη δουλειά, την αξιολόγηση και τη συμβολή της κοινωνίας των πολιτών, για την αντιμετώπιση αυτού του πολύ σημαντικού προβλήματος, που απασχολεί την ανθρωπότητα».

32 δις τα κέρδη από την εμπορία

Είπε ακόμα ότι «εκτιμήσεις του διεθνούς οργανισμού μετανάστευσης υπολογίζουν ότι τα κέρδη από την εμπορία προσώπων ανέρχονται στα 32 δισεκατομμύρια», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «στην Κύπρο δεν έχουμε κάνει μια τέτοια εκτίμηση και αξιολόγηση».
Επιπλέον, ανέφερε ότι τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν να ενημερωθούν για τις επιμορφώσεις λειτουργών πρώτης γραμμής, που έρχονται σε επαφή με θύματα ή υποψήφια θύματα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου