Το σχεδιάγραμμα που επιβεβαιώνει προμελέτη και το θράσος του απαγωγέα

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία συλλέγουν οι ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση απαγωγής των δυο εντεκάχρονων αγοριών το πρωί της Τρίτης από δημοτικό σχολείο στις Καμάρες, υπόθεση η οποία συγκλόνισε το παγκύπριο, και όχι μόνο.
 
Από τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές, φαίνεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο 35χρονος απαγωγέας ήταν «διαβασμένος» και ότι το έγκλημά του ήταν προμελετημένο. Κάτι που φαίνεται, τόσο από την πλαστή ταυτότητα που εντοπίστηκε στο διαμέρισμά του, που έγραφε πάνω ότι είναι «Δάσκαλος Δημοτικού Σχολείου Καμάρες», καθώς και από ένα σχεδιάγραμμα, που σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, είναι ανάμεσα στα τεκμήρια που παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις. Επίσης, η προμελέτη διαπιστώνεται και από το γεγονός ότι είναι το πρόσωπο που τηλεφώνησε νωρίτερα για ύπαρξη βόμβας στο Δημοτικό Σχολείο της Δροσιάς, κάτι που φανερώνει ότι πιθανός στόχος του ήταν να στρέψει τα βλέμματα της αστυνομίας αλλού πριν την απαγωγή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Αυτός είναι ο χάρτης της διαδρομής του απαγωγέα
 
Μετά από οκτώ εφιαλτικές ώρες και χάρη στην παρατηρητικότητα γείτονα του 35χρονου, δυο αστυνομικοί έσπευσαν στην πολυκατοικία που διαμένει και του χτύπησαν το κουδούνι. Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας, ο 35χρονος με απόλυτη ψυχραιμία άνοιξε την πόρτα και είπε στους αστυνομικούς, «ναι παρακαλώ τι θέλετε;».
 
Οι αστυνομικοί, αφού του έδειξαν τις ταυτότητες τους, τον ενημέρωσαν ότι διενεργούσαν έρευνα για υπόθεση απαγωγής δυο εντεκάχρονων παιδιών, με τον 35χρονο να απαντά με απύθμενο θράσος: «Ναι έχω υπόψη μου την υπόθεση. Μα δεν είναι ηλικιωμένο που ψάχνετε;».
 
Ο 35χρονος, ο οποίος συνέχιζε να είναι ψύχραιμος, τους ανέφερε ότι στο διαμέρισμα του βρίσκεται ένας φίλος του, ενώ στη συνέχεια, και αφού εισήλθαν μέσα τα μέλη της δύναμης, τους ζήτησε να κάνουν ησυχία «διότι στο δωμάτιο κοιμάται η ξαδέλφη μου», αναφέροντας τους επίσης ότι την προηγούμενη ημέρα ήταν η κηδεία της γιαγιάς της.
 
Ωστόσο, οι αντιφάσεις του 35χρονου και η πλαστή ταυτότητα στο τραπεζάκι, που δεν πέρασε απαρατήρητη από τους αστυνομικούς, κίνησαν ακόμη περισσότερο τις υποψίες των μελών, οι οποίοι μετά από έρευνες εντόπισαν στο ένα υπνοδωμάτιο ξαπλωμένα σε κρεβάτι τα δυο παιδιά.
 
Ανακρινόμενος ο 35χρονος, αφού παραδέχθηκε, ισχυρίστηκε ότι απήγαγε τα παιδιά για να ζητήσει λύτρα καθώς αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ενώ παραδέχθηκε επίσης ότι τους χορήγησε υπνωτικά χάπια «για να μην κάνουν φασαρία». Χάπια τα οποία για να τα προμηθευτεί κανείς χρειάζεται ιατρική συνταγή και ως εκ τούτου διερευνάται πώς ο 35χρονος τα εξασφάλισε. Μάλιστα, για τα παιδιά ανέφερε ότι είχαν πιει λεμονάδα και στη συνέχεια κοιμήθηκαν.
 
Στο μικροσκόπιο των ανακριτών έχουν τεθεί και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του 35χρονου, καθώς και τα κινητά του τηλέφωνα, ενώ από εξονυχιστικές έρευνες, τόσο στο διαμέρισμα του όσο και από γραφείο που διατηρεί σε κοντινή απόσταση, καθώς είναι δημιουργός ιστοσελίδων, συλλέχθηκαν δεκάδες τεκμήρια.
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις, ώστε να στηθεί το πάζλ της απαγωγής, αλλά και να σκιαγραφηθεί πλήρως το προφίλ του απαγωγέα. Ως εκ τούτου, η αστυνομία ξεψαχνίζει και το παρελθόν του σε συνδυασμό με νέες καταγγελίες γονιών, ότι είχε προσεγγίσει παιδιά σε άλλο Δημοτικό Σχολείο στη Λάρνακα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέες καταγγελίες σε βάρος του απαγωγέα από δεύτερο Δημοτικό σχολείο στη Λάρνακα
 
Επίσης, ακόμη περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι οπτικογραφημένες καταθέσεις των δυο εντεκάχρονων παιδιών, που δίνουν σήμερα στους ανακριτές.
 
Την ίδια ώρα, οι ανακριτές διερευνούν και το ενδεχόμενο ο 35χρονος να είχε συνεργάτες, χωρίς μέχρι στιγμής να διαπιστώνεται κάτι τέτοιο.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χωρίς δικηγόρο στο Δικαστήριο ο απαγωγέας-Δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες