Για τη σύνοδο Αρχηγών Αστυνομίας αναχωρεί ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου αναχωρεί αύριο Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, για τη Χάγη προκειμένου να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας - European Police Chiefs Convention (EPCC 2018).

Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο Αρχηγείο της EUROPOL στη Χάγη με τη συμμετοχή των Αρχηγών Αστυνομίας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εκπροσώπων άλλων χωρών που έχουν διεθνή συνεργασία με την Europol. Συμμετέχουν επίσης σε υψηλό επίπεδο εκπρόσωποι του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οργανισμοί της ΕΕ όπως η FRONTEX και η EUROJUST, καθώς και διεθνείς Οργανισμοί όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, κ.α.

Στη διάρκεια της συνόδου συζητούνται μείζονα ζητήματα που αφορούν πολιτικές και μέτρα που εφαρμόζουν η Europol και οι Αστυνομίες των κρατών μελών στον τομέα της ευρωπαϊκής και διεθνούς ασφάλειας και αστυνομικής συνεργασίας.

Κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας θα συζητηθούν μεταξύ άλλων, η καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η ενδυνάμωση των δυνατοτήτων της Europol και των εθνικών Αστυνομιών σε διασυνοριακές επιχειρήσεις και η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων εργαλείων.

Κατά την δεύτερη ημέρα των εργασιών της, η σύνοδος θα επικεντρωθεί στα ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των εξωτερικών συνόρων με έμφαση στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, την τρομοκρατία και το εμπόριο ναρκωτικών.

Η Εκτελεστική Διευθύντρια της Europol Catherine De Bolle, η οποία επισκέφθηκε το καλοκαίρι την Κύπρο, θα προβεί σε απολογισμό για τη μέχρι σήμερα συνεργασία της με τις Αστυνομίες των Κρατών Μελών.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ολλανδίας, Ελλάδας και Ιαπωνίας, την Εκτελεστική Διευθύντρια της Europol και τον Διευθυντή της CEPOL για συζήτηση επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)