Το μαρτύριο του 26χρονου που έκανε το βαποράκι-Σε ρόλο big brother o έμπορος

Για διάπραξη 15 πολύ σοβαρών ποινικών αδικημάτων που διαπράχθηκαν μεταξύ του 2016 και του 2018 κατηγορείται ο 28χρονος στον οποίο φόρεσε χειροπέδες η αστυνομία στη Λεμεσό μετά από συντονισμένη επιχείρηση.
 
Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη, εναντίον του 28χρονου εξασφαλίστηκε γραπτή μαρτυρία από 26χρονο, ο οποίος είχε δανειστεί παλαιότερα χρηματικό ποσό από τον αυτόν και στη συνέχεια τον απειλούσε με σκοπό να του το εξοφλήσει.
 
Από τις απειλές τον εξανάγκαζε να πουλά ναρκωτικά σε άλλα πρόσωπα. Από την μαρτυρία αυτή, η οποία διερευνήθηκε και αξιολογήθηκε, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του 28χρονου και έγινε στη συνέχεια έρευνα σε τρία υποστατικά συμφερόντων του συγκεκριμένου προσώπου.
 
 
Από την έρευνα εντοπίστηκε, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι, μικρή ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης καθώς και παραλήφθηκε το χρηματικό ποσό των 3,750 ευρώ σε μετρητά καθώς και κάμερες υψηλής ευκρίνειας οι οποίες κατέγραφαν σε δημόσιο μέρος.
 

Σύμφωνα με την μαρτυρία του 26χρονου, εξαναγκάστηκε από τον 28χρονο να πουλά καθημερινά κάνναβη σε συγκεκριμένο σημείο στην περιοχή Αγίου Νικολάου, ενώ τον έλεγχε μέσω καμερών υψηλής ευκρίνειας που είχε τοποθετήσει απέναντι από το χώρο αυτό.
 
Επίσης του ζήτησε να λειτουργήσει παράνομο καζίνο και να λαμβάνει αυτός το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων ώστε να μειωθεί το χρέος του, ωστόσο το συγκεκριμένο υποστατικό έκλεισε μερικούς μήνες μετά,  στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για πάταξη του παράνομου τζόγου.
 
Σε άλλη χρονική στιγμή, ο 26χρονος έλαβε οδηγίες να παραλάβει από συγκεκριμένο σημείο ένα νάιλον σακούλι που περιείχε ένα πυροβόλο όπλο και 50 σφαίρες, ενώ όταν το παρέδωσε στον 28χρονο, αυτός φέρεται να του είπε πως αν δεν συνέχιζε να πουλάει για λογαριασμό του ναρκωτικά, θα τον σκότωνε με το όπλο και θα έκανε κακό σε μέλη της οικογένειας του.

 
Ο κ. Σωτηριάδης έκανε λόγο για σοβαρά ποινικά αδικήματα που ανέρχονται στα 15 μεταξύ των οποίων είναι η τοκογλυφία και η εκβίαση, ηαπαγωγή, η κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών, η κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β' χωρίς άδεια καθώς και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Ο 28χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού και μετά από ακροαματική διαδικασία εξασφαλίστηκε διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησης σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των αστυνομικών ανακρίσεων.
 
Ενώ αρχικά ο 28χρονος είχε πει κάποια πράγματα προφορικά, στη συνέχεια αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην υπόθεση και δεν συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές στις οποίες είναι καλά γνωστός από το παρελθόν ενώ ηλώνει άνεργος και λήπτης δημόσιου βοηθήματος, αρχικά έδωσε γραπτή  κατάθεση, αλλά αρνήθηκε στη συνέχεια να την υπογράψει και δεν συνεργάζεται με τους αστυνομικούς ανακριτές.
 
Σε ερώτηση εάν το εν λόγω πρόσωπο προμήθευε με ναρκωτικά νεαρά πρόσωπα μεταξύ των οποίων και μαθητές ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού περιορίστηκε να πει πως «είναι θέμα μαρτυρίας και σίγουρα να είστε βέβαιοι ότι θα αξιολογηθούν όλα όσα έχει στην κατοχή της η Αστυνομία καθώς και άλλες πληροφορίες οι οποίες έρχονται στην αστυνομία και με επαγγελματισμό και σοβαρότητα θα διερευνήσουμε αυτήν την υπόθεση».
 
Όσο αφορά τις πληροφορίες ότι ο 26χρονος είχε μιλήσει σε αστυνομικούς στο παρελθόν για το μαρτύριο που περνούσε από τον 28χρονο ο κ. Σωτηριάδης ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες και κάποιες πληροφορίες οι οποίες αξιολογούνται και στη βάση ακριβώς αυτών των πληροφοριών, η Αστυνομία έχει προγραμματίσει την πορεία διερεύνησης αυτής της υπόθεσης, ενώ σημείωσε πως δεχόταν απειλές τόσο ο ίδιος όσο και άλλα μέλη της οικογένειάς του.
 
 

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)