Η βεντέτα, οι απειλές και το αίτημα του φερόμενου εμπρηστή των Καπέδων

Η… βεντέτα που είχε για μέρες ο 48χρονος κτηνοτρόφος με το Τμήμα Δασών, οδήγησε την Αστυνομία στα ίχνη του για τον εμπρησμό του δάσους στους Καπέδες.
 
Κατά την ακροαματική διαδικασία, ενώπιον του Επαρχιακό Δικαστήριου Λευκωσίας όπου οδηγήθηκε ο 48χρονος φερόμενος εμπρηστής, η Αστυνομία ζήτησε την οκταήμερη κράτηση του, αίτημα στο οποίο ο ύποπτος δεν έφερε ένσταση, ωστόσο ζήτησε όπως  του δοθεί η ευκαιρία να πηγαίνει στα ζώα του για να προβαίνει σε κτηνοτροφικές εργασίες, για δύο ώρες τη μέρα.
 
Ο ύποπτος ο απασχόλησε επανειλημμένα τις αρχές είναι ύποπτος σε τέσσερα αδικήματα, τρία εκ των οποίων έγιναν στις εννέα Σεπτεμβρίου και αφορούν απειλές, δημόσια εξύβριση και παράνομη είσοδο σε δάσος. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία τα ζώα του 48χρονου κατά την συγκεκριμένη ημερομηνία έβοσκαν χωρίς επίβλεψη στο δάσος των Καπέδων προκαλώντας καταστροφές.
 
Τότε μέλη του Τμήματος Δασών τον παρακαλέσαν να τα προσέχει και ο 48χρονος τους απείλησε λέγοντας τους χαρακτηριστικά ότι «θα σας τα κρούσω ούλλα και θα βουράτε και να μεν συφτάνεται».
 
Η τέταρτη κατηγορία αφορά εμπρησμό του δάσους των Καπέδων στις 20 του ίδιου μήνα. Μετά την μαρτυρία που προέκυψε εναντίον του, ο ύποπτος συνελήφθη και από έρευνα που έγινε στο κοπάδι του, εντοπίστηκε ένα παγούρι με βενζίνη το οποίο παραλήφθηκε από τις αρχές και θα σταλεί μαζί με τα ρούχα που φορούσε για επιστημονικές εξετάσεις.
 
Την ίδια ώρα η Αστυνομία αναζητεί τον αλλοδαπό εργάτη του 48χρονου, ο οποίος όπως ανέφερε η ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου, ειδοποίησε τον ύποπτο ότι υπήρχε φωτιά στο δάσος. Μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε ο 48χρονος έσπευσε στο κοπάδι του.
 
Κατά τη διαδικασία προσωποκράτησης του ο ύποπτος, που παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, ανέφερε ότι δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του για όσες μέρες κι αν επιβάλλονταν από το Δικαστήριο, αλλά ζήτησε όπως μεταφέρεται στο κοπάδι του καθημερινά για δύο ώρες ούτως ώστε να προβαίνει σε κτηνοτροφικές εργασίες. Επικαλέστηκε μάλιστα βιοποριστικούς λόγους, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που δεν του δινόταν η συγκεκριμένη διευκόλυνση θα οδηγείτο σε οικονομική καταστροφή.
 
Το δικαστήριο ενέκρινε την οκταήμερη κράτηση του υπόπτου, ωστόσο εισάκουσε και το αίτημα του υπόπτου έτσι ώστε να μεταφέρεται στο κοπάδι του καθημερινά υπό αστυνομική φρούρηση.
 

Δειτε Επισης

«Έχουμε δει τα κενά και κάναμε διορθώσεις», απαντούν ΥΠΑΜ και ΕΦ για την έκθεση της Ελεγκτικής
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»
Φρικτό έγκλημα στο Σικάγο-Σκότωσαν 19χρονη έγκυο και της αφαίρεσαν το μωρό
Προειδοποιεί το Ιράν-«Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη»
Καταβολή επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας σε μητέρα ζητά η Λοττίδη-Απέρριπταν αιτήσεις της για 2,5 χρόνια
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Αρνήθηκε της χημειοθεραπείες για να γεννήσει το παιδί της-Έζησε μαζί του μόλις οκτώ μήνες
Επιλύουν το θέμα των πολλαπλών συντάξεων με μια απλή δήλωση αποποίησης τα κόμματα
Ικανοποίηση Ιωάννου με την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης της ΤΑ-Συνεχίζει τις επαφές
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους