Η μαρτυρία που «έκαψε» τους οδοντίατρους-Στο περίμενε οι ανακριτές για δυόμιση χρόνια

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε το ζεύγος οδοντιάτρων, που φέρονται να κατέχουν πλαστά πτυχία και συνελήφθησαν χθες, από την Αστυνομία στη Λευκωσία.
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης πρόκειται για ζεύγος αλλοδαπών, οι οποίοι διατηρούσαν οδοντιατρείο στον Στρόβολο αλλά και στη Λεμεσό με τεράστιο πελατολόγιο.  
 
Για το συγκεκριμένο ζεύγος έγινε καταγγελία στον ιατρικό σύλλογο από το 2016 για το ενδεχόμενο τα πτυχία τους να είναι πλαστά και η οποία διαβιβάστηκε στην Αστυνομία. Η Αστυνομία με τη σειρά της ζήτησε ενημέρωση από τις ρωσικές αρχές, χώρα από την οποία προέρχονται τα πτυχία των δύο υπόπτων και ανέμενε απάντηση.  
 
Στο ψυγείο για δύο χρόνια
 
Δύο ολόκληρα χρόνια μετά ήρθε η απάντηση από τις ρωσικές αρχές, την οποία έλαβε η Αστυνομία τον Απρίλιο του 2018. Με την απάντηση τους οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι οκτώ από τα εννιά πτυχία που είχε το ζεύγος ήταν πλαστά, ενώ το μόνο γνήσιο πτυχίο
επιβεβαιώθηκε από διευθυντή πανεπιστημίου στη Ρωσία και ανήκει στον άνδρα, όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης.
 
Δηλαδή από τον περασμένο Απρίλιο που λήφθηκε η απόφαση μέχρι σήμερα, το ζεύγος προέβαινε σε οδοντιατρικές εργασίες σε πελάτες ανενόχλητο, με την Αστυνομία να λαμβάνει μόλις εννέα καταθέσεις σε πέντε μήνες, όπως και διατάγματα αποκαλύψεις λογαριασμών και φακέλων από τα μητρώα.
 
Αρνείται ότι τα πτυχία είναι πλαστά ο άνδρας
 
Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, ο άνδρας αρνείται ότι τα πτυχία που κατέχει είναι πλαστά, αλλά ότι παρέλειψε να τα εγγράψει στον κατάλογο οδοντιάτρων, ενώ η γυναίκα του υποστηρίζει ότι φοίτησε σε πανεπιστήμιο και ανανέωνε ανελλιπώς την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος της από το 2010.
 
Επίσης όπως διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα εγγράφηκε στο μητρώο του Οδοντιατρικού Συμβουλίου με όνομα το οποίο δεν ανήκει στην ίδια αλλά σε άλλη απόφοιτο πανεπιστημίου της Ρωσίας, στο οποίο η ύποπτη δεν είχε εγγραφεί ποτέ.
 
Κατά την έφοδο της Αστυνομίας στο υποστατικό τους παραλήφθηκαν μεταξύ άλλων, η ετήσια άδεια τους, καθώς και ημερολόγια αλλά και καταχωρήσεις που έκανε το ζεύγος, όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης.
 
Το πελατολόγιο που έχει το ζεύγος καταγράφεται από το 2010 και οι περισσότεροι πελάτες τους, είναι αλλοδαποί. Την ώρα εξάλλου, που εισήλθαν τα μέλη της Αστυνομίας στο οδοντιατρείο εκεί βρισκόταν ένας πελάτης.
 
Η αστυνομία αναμένεται να λάβει καταθέσεις, ενώ θα επεκτείνει τις έρευνες της και στη Λεμεσό, όπου οι ύποπτοι διαθέτουν δεύτερο οδοντιατρείο. Αναμένεται επίσης να γίνει και άρση των τραπεζικών τους λογαριασμών των δύο υπόπτων.
 
«Πάτησε» στην κωλυσιεργία ο δικηγόρος
 
Ο δικηγόρος του ζεύγους Ευθύμιος Ιωσήφ κατά την αγόρευση του έφερε ένσταση στην κράτηση των δύο υπόπτων για οκτώ μέρες και ζήτησε όπως εκδοθεί ένταλμα προσωποκράτησης τους για τέσσερις μέρες, πατώντας στο γεγονός ότι από τον Απρίλη που έλαβε ενημέρωση η Αστυνομία δεν προέβη στη σύλληψη των πελατών του, πράγμα το οποίο έγινε πέντε με έξι μήνες μετά.
 
Υποστήριξε επίσης ότι οι πελάτες του δεν μπορούν να επηρεάσουν οποιοδήποτε μάρτυρα, ενώ συνεργάστηκαν πλήρως με τις αρχές της Δημοκρατίας.
 
Του «έκαψε» η υπάλληλος
 
Για έξι ολόκληρα χρόνια, από το 2010 μέχρι το 2016, κανονικά το επάγγελμα τους τα δύο πρόσωπα, μέχρι που μια πρώην υπάλληλος τους κατήγγειλε ότι ο οδοντίατρος της πρότεινε να εξασφαλίσει δίπλωμα οδοντιάτρου για να εργαστεί μαζί τους, «αφού είχε μάθει καλά τη δουλειά». Η υπάλληλος τότε του ανέφερε ότι δεν έχει την οικονομική ευχέρεια να σπουδάσει και αυτός της είπε ότι «παλιά ήταν πιο εύκολα από τώρα να αγοράσεις ένα δίπλωμα, παρά να σπουδάσεις».
 
Τότε άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τους εργοδότες της , ενώ μια μέρα άκουσε τον άνδρα να μιλά στο τηλέφωνο με άλλο πρόσωπο και να του λέει ότι μπορεί να του εξασφαλίσει οποιοδήποτε δίπλωμα κι αν ήθελε από την Ελλάδα. Μετά κι από αυτό το περιστατικό η υπάλληλος ενίσχυσε τις υποψίες της και προέβη σε καταγγελία ενάντια στους εργοδότες της.
 
Οι δύο ύποπτοι που είναι γονείς δύο παιδιών και ασκούν το επάγγελμα για δέκα χρόνια, αντιμετωπίζουν συνολικά επτά κατηγορίες. Το δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους για οκτώ μέρες.

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι