Ταυτοποίησαν μέλος της ΚΥΠ που συνεργαζόταν με τον Τ/κ κατάσκοπο οι Τούρκοι

Στα χέρια των κατοχικών αρχών βρίσκονται 15 ονόματα Ε/κ τα οποία όπως δημοσιεύει σήμερα η “hurriyetdailynews.com” βρέθηκαν γραμμένα σε ένα σημειωματάριο του Τ/κ Μεχμέτ Μεσαίμογλου, ο οποίος στις 29 Αυγούστου συνελήφθη στα κατεχόμενα για κατασκοπεία. Συγκεκριμένα είχε εντοπιστεί από την “αστυνομία” να βγάζει φωτογραφίες από στρατιωτικές περιοχές στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο 70χρονος φέρεται να ομολόγησε στις κατοχικές αρχές ότι δούλευε τα τελευταία πέντε χρόνια σαν κατάσκοπος για λογαριασμό της ε/κ πλευράς, λαμβάνοντας για τις υπηρεσίες του χρήματα.

Ανάμεσα στις υπηρεσίες αυτές, γράφει το δημοσίευμα, ήταν η φωτογραφιση νευραλγικών σημείων στα κατεχόμενα, όπως στρατιωτικών θέσεων και εκκλησιών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Στην ομολογία του ο Τ/κ παραδέθηκε πως έχει βγάλει συνολικά 250 φωτογραφίες για λογαριασμό της ε/κ πλευράς, τις οποίες και έχει παραδόσει σε μέλος της ΚΥΠ.
 

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως οι κατοχικές αρχές έχουν ταυτοποιήσε τον Ε/κ πράκτορα της ΚΥΠ που λάμβανε τις φωτογραφίες από τον 70χρονο και τώρα ερευνούν διεξοδικά τα 15 ονόματα που βρέθηκαν στο σημειωματάριό του και τα οποία πιστεύεται ότι είναι επίσης μέλη της ΚΥΠ.

Εξάλλου σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Demirören στις 14 Σεπτεμβρίου το “δικαστήριο” στα κατεχόμενα διέταξε την κράτηση του Besimoğlu.

Ο κατηγορούμενος στα κατεχόμενα για κατασκοπεία, φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα, να έβγαζε τα λεφτά που ελάμβανε από τράπεζα στις ελεύθερες περιοχές, και στη συνέχεια να επέστρεφε στα κατεχόμενα από διαφορετικά περάσματα κάθε φορά για να μην κινήσει υποψίες.
 
Πηγή: hurriyetdailynews 
 

Δειτε Επισης

Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE/Χρίστου: Στις εννέα Ιουνίου έχουμε ραντεβού με την ιστορία
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές