Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου με θέμα «Family Liaison Officers Course»

Με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση και βελτίωση των πρακτικών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής πτυχής διαφόρων υποθέσεων που εξετάζει η Αστυνομία, η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, σε συνεργασία με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, διοργάνωσε την αυτή την εβδομάδα, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Family Liaison Officers Course».

Το πρόγραμμα, διοργανώθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 10 – 14 Σεπτεμβρίου 2018, στην Αστυνομική Ακαδημία. Σκοπός του, ήταν η περαιτέρω βελτίωση των γνώσεων και ικανοτήτων των αστυνομικών ανακριτών, σε θέματα συλλογής πληροφοριών και μαρτυρίας από τις οικογένειες θυμάτων εγκλημάτων, όπως ανθρωποκτονίες, θανατηφόρα δυστυχήματα, μαζικές καταστροφές και άλλα σοβαρά συμβάντα. 

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν επίσης και σε ευαίσθητα θέματα κατά τον χειρισμό τέτοιου είδους υποθέσεων, όπως στην παροχή συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων και τη διασφάλιση της προστασίας των οικογενειών τους.

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος οι αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν  στην παροχή βοήθειας στην έρευνα και διατήρηση της εμπιστευτικότητας.

Οι παρουσιάσεις έγιναν από Βρετανούς εκπαιδευτές, ενώ στο πρόγραμμα συμμετείχαν δώδεκα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου και τέσσερα της Αστυνομίας τω Βρετανικών Βάσεων.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Αστυνομίας, για βελτιστοποίηση των πρακτικών της, στη διερεύνηση των διαφόρων υποθέσεων και για ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην αστυνόμευση.

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη