«Ντροπή», λέει ο Χριστόφιας, «ποιος είπε ντροπή», απαντά ο ΔΗΣΥ

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά το θέμα της προεδρικής χάρης που απονεμήθηκε σε καταδικασθέντα για παιδεραστία, σε παρέμβαση-τοποθέτηση επί του θέματος προχώρησε σήμερα ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.
 
Υπενθυμίζεται πως σε χθεσινή ανακοίνωσ'η του, ο Ιωνάς Νικολάου... έδειχνε την Κυβέρνηση Χριστόφια να έχει δώσει προεδρική χάρη σε 22 πρόσωπα, που καταδικάστηκαν για σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Άγρια αντιπαράθεση Ιωνά-ΑΚΕΛ για τις αποφυλακίσεις παιδεραστών
 
Ο Δημήτρης Χριστόφιας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, κάνει λόγο για φτηνή προπαγάνδα και υποστηρίζει πως  κατά τη διακυβέρνησή του είχαν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες, βάσει των οποίων της προεδρικής χάρης αποκλείστηκαν πρόσωπα που είχαν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα, φόνους και εμπορία ναρκωτικών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ι. Νικολάου - Η κυβέρνηση Χριστόφια έδωσε προεδρική χάρη σε 22 παιδεραστές

«Δυστυχώς, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη - Συναγερμού έχει καταργήσει οριστικά κάθε έννοια δεοντολογίας και σεβασμού στον όποιο υπηρέτησε τους θεσμούς αυτού του τόπου. Ντροπή!», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του Δημήτρη Χριστόφια:

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη έχει αναγάγει τη φτηνή προπαγάνδα σε επιστήμη.

Αντί για δύο λέξεις απολογίας, επιχείρησε χθες ο κ. Ιωνάς Νικολάου να φορτώσει τις ευθύνες και πάλι στον Δ. Χριστόφια, επειδή ο κ. Αναστασιάδης έδωσε προεδρική χάρη σε παιδεραστή για να αποφυλακιστεί.

Σε κάθε περίπτωση από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης μας, είχαμε δώσει συγκεκριμένες οδηγίες όπως η απονομή προεδρικής χάρης βασίζεται σε ξεκάθαρα κριτήρια τα οποία απέκλειαν όσους είχαν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα, φόνους και εμπορία ναρκωτικών. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις των τότε επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας. Θυμίζω επίσης στον κ. Ιωνά Νικολάου ότι το 2011 οργανώθηκε και εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της Κυβέρνησης Χριστόφια, επειδή δεν απένειμε χάρη σε καταδικασθέντες για τα συγκεκριμένα εγκλήματα.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη - Συναγερμού έχει καταργήσει οριστικά κάθε έννοια δεοντολογίας και σεβασμού στον όποιο υπηρέτησε τους θεσμούς αυτού του τόπου. Ντροπή!»
 
«Ποιος είπε ντροπή...»
Στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας απάντησε με μια λακωνική, πλην όμως γεμάτη νόημα γραπτή δήλωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.
 
«Ποιος είπε ντροπή. Ο Δημήτρης Χριστόφιας», αναφέρει στη λακωνικότατη γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ.


Στην τοποθέτηση Δημητρίου απάντησε από το ΑΚΕΛ, ο Στέφανος Στεφάνου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την απάντησή του ως απάντηση "στην αισχρή τοποθέτηση του Εκπροσώπου τύπου του ΔΗΣΥ για τον Δημήτρη Χριστόφια".

Όπως είπε ο κ. Στεφάνου: "Η αλαζονεία και η έπαρση δεν βοήθησε ποτέ κανένα. Η δυστυχία είναι ότι κρατάτε τις τύχες αυτού του τόπου στα χέρια σας".

Η κόντρα ωστόσο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ δεν έληξε εκεί, αφού με νεώτερη ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ αναφέρει: "Είναι άξιον απορίας η αντίληψη που το ΑΚΕΛ έχει για την αισχρότητα. Κατά το ΑΚΕΛ, είναι «κόσμια» η τοποθέτηση Χριστόφια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου παρεμπιπτόντως  μιλά για κατάργηση του σεβασμού προς στους θεσμούς, αλλά είναι αισχρότητα ο σχολιασμός από τον ΔΗΣΥ του «κόσμιου» αυτού χαρακτηρισμού. Απορούμε που είναι η αισχρότητα. Στην πρώτη δήλωση ή στο σχολιασμό".

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί