Άγρια αντιπαράθεση Ιωνά-ΑΚΕΛ για τις αποφυλακίσεις παιδεραστών

Σφοδρή αντιπαράθεση Ιωνά Νικολαού και Ειρήνης Χαραλαμπίδου ξέσπασε το απόγευμα με αφορμή την αποφυλάκιση παιδεραστή, ο οποίος είχε λάβει προεδρική χάρη και μειώθηκε η ποινή του κατά ένα τέταρτο όπως των υπόλοιπων κρατούμενων. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε σε δηλώσεις της Βουλευτού του ΑΚΕΛ μέσω ανακοίνωσης στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η αποφυλάκιση έγινε με τη σύμφωνο γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα.
 
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ακόμα ότι το 2008 η κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια είχε δώσει προεδρική χάρη σε 22 παιδεραστές ανεξαρτήτως της ηλικίας που είχαν τα θύματα τους κατά το βιασμό, σε αντίθεση με την κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη η οποία από την προεδρική χάρη απέκλεισε άτομα που εγκλημάτησαν σε παιδιά κάτω των 13 ετών.
 
Με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ καλεί τον Υπουργό Δικαιοσύνης να αποδείξει αυτά που λέει, επικαλούμενο δήλωση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Άκη Παπασάββα το 2008, με την οποία αναφέρει ότι «Περίπου 80 με 100 άτομα θα αποφυλακιστούν από τις Κεντρικές Φυλακές με προεδρική χάρη. Η απόφαση λήφθηκε με ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρξουν αποφυλακίσεις καταδικασθέντων για υποθέσεις ναρκωτικών, σεξουαλικών εγκλημάτων ή βαρυποινιτών».
 
Αυτούσια η ανακοίνωση:
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την απόφαση του Προέδρου να αποφυλακίσει παιδεραστή, καταφεύγει στη γνωστή επωδό ότι το έκαναν και οι προηγούμενοι.
 
Στον υπουργό εναπόκειται να αποδείξει αυτά που λέει. Εν πάση περιπτώσει οι οδηγίες του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια, ήταν ακριβώς να μην δίνεται χάρη σε καταδικασθέντες για σεξουαλικά εγκλήματα, εμπορία ναρκωτικών και βαρυποινίτες. Αυτό καταδεικνύεται από σχετική δήλωση του τότε Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κ. Άκη Παπασάββα, ο οποίος στις 13 Αυγούστου το 2008, με αφορμή τις αποφυλακίσεις δήλωνε ότι, «η απόφαση λήφθηκε με ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρξουν αποφυλακίσεις καταδικασθέντων για υποθέσεις ναρκωτικών, σεξουαλικών εγκλημάτων ή βαρυποινιτών».   
 
Επιτέλους κ. Υπουργέ, η κυβέρνηση σας θα αναλάβει την οποιαδήποτε ευθύνη για δικές σας αποφάσεις και ενέργειες ή απλά θα τα ρίχνετε συνεχώς στους προηγούμενους;
 
Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου απάντησε με τη σειρά της μέσω facebook στον Υπουργό τονίζοντας,πως η συγγνώμη της Κυβέρνησης ήταν κάλπικη και τα δάκρυα κροκοδείλια. Παρέπεμψε με τη σειρά της στη δήλωση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.  
 
Κάλεσε μάλιστα τον Υπουργό να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσε σήμερα στο πλαίσιο του κυβερντικού ελέγχου.
 
 
Διαβάστε επίσης:

Ετοιμάζει προτάσεις για τα κριτήρια αποφυλακίσεων με προεδρική χάρη η Αναστασία

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ