Ζ.Χρυσοστόμου: Οι συλλήψεις αστυνομικών είναι μόνο η αρχή

Απότοκο των εξουσιών που δόθηκαν στην υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου είναι η σύλληψη των τριών αστυνομικών οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα εμπορίας προσώπων, σύμφωνα με τον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.
 
Ο Αρχηγός της δύναμης ανέφερε μάλιστα ότι αισθάνεται την ανάγκη να πει ότι οι πλείστοι αστυνομικοί είναι ευσυνείδητοι και αφοσιωμένοι στην υπηρεσία τιμώντας τον όρκο που έχουν δώσει.
 
«Είναι η πρώτη φορά από συστάσεως της Αστυνομίας Κύπρο, από το 1960 που αντιμετωπίζουμε επαρκώς αυτό το θέμα. Από πλευράς μας δημιουργήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις με την στήριξη της Πολιτείας, της Κυβέρνησης και του Νομοθετικού Σώματος για πάταξη του φαινομένου της διαφθοράς στο αστυνομικό σώμα».
 
Πρέπει να πω,  συνέχισε «πως προχωρήσαμε με τόλμη και αποφασιστικότητα. Προχωρήσαμε σε μια πρώτη εμπειρική έρευνα όπου είδαμε για πρώτη φορά την πραγματική υφή και διάσταση του προβλήματος στο αστυνομικό σώμα.
 
Υποβάλαμε με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, εισηγήσεις οι οποίες έγιναν αποδεκτές και θεσπίστηκε η υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου, στην οποία δόθηκαν οι κατάλληλές εξουσίες και δομικά εργαλεία και ιδού το αποτέλεσμα και είμαστε ακόμη στην αρχή».
 
Σημείωσε εξάλλου, ότι «αισθάνομαι έντονα την ανάγκη γιατί στην τεράστια πλειοψηφία τους μέλη της αστυνομίας είναι ευσυνείδητοι, αφοσιωμένοι στην υπηρεσία και τιμούν τον όρκο τον οποίο έχουν δώσει. Ως εκ τούτου, θα πρέπει και νιώθω καθήκον και υποχρέωση μου έναντι όλων εκείνων των μελών της αστυνομίας , που νυχθημερόν θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τους  την ζωή τους  στην υπηρεσία του καθήκοντος.
 
Η αστυνομία Κύπρου είναι όλοι αυτοί οι άγνωστοι ήρωές της καθημερινότητας, οι οποίοι καταβάλουν το άπαντα των δυνάμεών τους».
 
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης αναφερόμενος στα γεγονότα της υπόθεσης τόνισε ότι τα αδικήματα διαπράχθηκαν από το Δεκέμβριο του 2017 μέχρι τον Αύγουστο του 2018 σε Λάρνακα και Λευκωσία.
 
Από συντονισμένη επιχείρηση που έγινε εντοπίστηκαν οι γυναίκες που εξακριβώθηκε ότι είναι θύματα εμπορίας προσώπων.
 
Διερευνούμε υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, της διαφθοράς, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες πράξεις, βοήθησης παράνομης εισόδου, δεκασμού δημοσίου λειτουργού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών.Τα συγκεκριμένα αδικήματα έλαβαν χώρα από το Δεκέμβριο του 2017-Αύγουστο του 2018 στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας.
 
Συγκεκριμένα στις αρχές Αυγούστου διενεργήθηκε από τον ΟΠΕ Λευκωσίας σε συνεργασία με τη συνδρομή του Γραφείου Εμπορίας Προσώπων, έρευνα σε υποστατικό στη Λευκωσία, στο πλαίσιο ερευνών για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Νέα επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό-Δεκάδες τραυματίες
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Οι ιδιαιτερότητες των εκλογών της Λευκωσίας-Οι επιλογές, οι συμμαχίες και οι εκτιμήσεις
Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Στον Λίβανο με δώρα και ελπίδα για κλείσιμο της στρόφιγγας των ροών Χριστοδουλίδης και φον ντερ Λάιεν
«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…