Τέλος στο σήριαλ! Στα χέρια των Αρχών της Αιγύπτου ο αεροπειρατής

Μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου μετέφεραν στις 19.30 χθες βράδυ τον Σεϊφ Ελντίν Μουσταφά από τις Κεντρικές Φυλακές στο αεροδρόμιο Λάρνακας και τον παρέδωσαν σε Αιγύπτιους αξιωματούχους για την έκδοση του στην Αίγυπτο.
 
Όπως πηγές της Αστυνομίας δήλωσαν στο ΚΥΠΕ, ο Μουσταφά αναχώρησε χθες το βράδυ για την Αίγυπτο. Πρόκειται για τον άνδρα που είχε συλληφθεί για την διενέργεια της αεροπειρατείας στο αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών στις 29 Μαρτίου 2016.

 

Τον περασμένο Νοέμβριο η Πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου είχε απορρίψει την έφεση που είχε καταχωρήσει ο εκζητούμενος από τις αιγυπτιακές αρχές, Σεϊφ Ελτιν Μουσταφά κατά της απόφασης του πρωτόδικου Δικαστηρίου για έκδοση του στην Αίγυπτο ώστε να δικαστεί σε σχέση με τη διενέργεια της αεροπειρατείας.

Η Πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου ουσιαστικά είχε επικυρώσει την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ημερομηνίας 30 Σεπτεμβρίου του 2016, το οποίο είχε αποφασίσει ότι ο εκζητούμενος δεν εκζητείται για τις πολιτικές του πεποιθήσεις ή τοποθετήσεις αλλά για το ποινικό αδίκημα της αεροπειρατείας που παραδέχθηκε ότι διέπραξε.



Το πρωτόδικο Δικαστήριο είχε δεχθεί επίσης τις διαβεβαιώσεις από τις αιγυπτιακές αρχές ότι ο εκζητούμενος θα τύχει δίκαιης δίκης και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης του ότι εφόσον επιστρέψει στην Αίγυπτο τότε διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να υποστεί βασανιστήρια, απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση και ότι δεν θα έχει δίκαιη δίκη. 
 
Σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Ahramonline η εισαγγελική αρχή της Αιγύπτου εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι «μια αποστολή ασφαλείας από την Αιγυπτιακή INTERPOL ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Κύπρου, Λευκωσία και παρέλαβε τον ύποπτο για έκδοσή του στο Κάιρο».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Αιγύπτιος Εισαγγελέας Ναμπίλ Σαντέκ είχε διατάξει την έρευνα για το περιστατικό της αεροπειρατείας.
 
Η αιγυπτιακή αγγλόφωνη εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Μουσταφά είχε συλληφθεί στην Κύπρο και κρατούνταν για δύο χρόνια και η ανακοίνωση της αιγυπτιακής εισαγγελίας σημειώνει ότι είχαν προβεί σε επίσημο αίτημα για την έκδοση του υπόπτου από την Κύπρο, το οποίο είχε γίνει αποδεκτό από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου.
 
Η Ahramonline γράφει ότι το αίτημα έκδοσης του Αιγύπτιου εισαγγελέα εδράζονταν σε συμφωνία Αιγύπτου – Κύπρου του 1996 για την έκδοση εγκληματιών μεταξύ των δύο χωρών, μαζί με άλλες διεθνείς συνθήκες.

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου