Πρόεδρος Ανωτάτου: Αναγκαία η αύξηση των δικηγορικών τελών

Η αύξηση των δικηγορικών τελών έγινε μετά από την παρέλευση δεκαπέντε ετών από την προηγούμενη αύξηση και κρίθηκε αναγκαία, υπό τις σημερινές συνθήκες, δεδομένου ότι τα τέλη ήταν από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη και αποτελούσαν κίνητρο για κατάχρηση της δικαστικής διαδικασίας, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος.

Ο κ. Νικολάτος σημειώνει ότι αναγκάζεται να προβεί στη δήλωση αυτή στην απουσία Εκπροσώπου Τύπου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Όπως αναφέρει, το Ανώτατο Δικαστήριο στάθμισε από τη μια, την ανάγκη καταβολής εύλογου τέλους για όσους χρησιμοποιούν τα Κυπριακά Δικαστήρια (Κύπριους και αλλοδαπούς) που σε καμιά περίπτωση δεν αντιστοιχεί στο πραγματικό κόστος της δικαστικής διαδικασίας, και από την άλλη, την ανάγκη διασφάλισης απρόσκοπτης πρόσβασης στα Δικαστήρια, η οποία, εν πάση περιπτώσει, σε καμιά χώρα δεν είναι δωρεάν.

Ο κ. Νικολάτος σημειώνει, επίσης, ότι πριν από την αύξηση των τελών που ισχύει από τις 24.10.2017, έγιναν επανειλημμένες διαβουλεύσεις με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και το ζήτημα συζητήθηκε και στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής.

Τελικά, το Ανώτατο Δικαστήριο έλαβε την απόφαση που έκρινε ως ορθή και δίκαιη, υπό τις περιστάσεις, εφόσον το ίδιο έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα καθορισμού των δικαστικών τελών, δυνάμει του Συντάγματος και του Νόμου, καταλήγει η δήλωση του Προέδρου του Ανωτάτου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών