Τι έδειξε η νεκροτομή για την τραγωδία στην Ξυλοφάγου

Διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της άτυχης 58χρονης Νίκης Χριστοφίδη από το Λυθροδόντα ,η οποία έχασε τη ζωή της χθες, όταν σκάφος στο οποίο επέβαινε ανοιχτά του Ξυλοφάγου, ανατράπηκε με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να εντοπιστεί νεκρή, κοντά σε βράχια.
 
Σύμφωνα με τα ευρήματα του Ιατροδικαστή Μανώλη Σακελιάδη ο θάνατος της 58χρονης οφείλεται σε ασφυξία συνεπεία πνιγμού.
 
Όσον αφορά την κατάσταση των υπόλοιπων τραυματιών οι οποίοι διασώθηκαν είναι καλά στην υγεία τους και πήραν εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου νοσηλεύονταν.
 
Πρόκειται για τον 38χρονο γιο της άτυχης 58χρονης ο οποίος ήταν ο χείριστής του σκάφους, τον 70χρονο σύζυγο της και συγγενικό τους ζευγάρι.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με κατάθεση που έδωσε ο 38χρονος γιος της άτυχης γυναίκας, ο οποίος ήταν χειριστής του σκάφους, ανέφερε ότι λόγω της θαλασσοταραχής και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, άρχισε να μπαίνει νερό στο σκάφος και να χάνει τον έλεγχο. Όπως είπε, στη συνέχεια προσπάθησε να σταθεροποιήσει το σκάφος ωστόσο δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και όλοι οι επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα.
 
Την ίδια ώρα το πρωί συνεχίστηκαν οι έρευνες για να διευκρινιστούν τα αίτια της τραγωδίας, ενώ ακόμα δεν έγινε κατορθωτή η ανέλκυση του σκάφους από τις αρχές των Βρετανικών Βάσεων.
 
Έρευνα διέταξε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας
 
Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το σοβαρό ατύχημα που έγινε χτες με μικρό σκάφος αναψυχής στη θαλάσσια περιοχή Ξυλοφάγου και ήταν σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ).  Το τραγικό συμβάν λυπεί ιδιαίτερα το Υφυπουργείο αφού είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό της άτυχης γυναίκας, και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους της.
 
Για την εξέταση του συμβάντος και τη διακρίβωση των συνθηκών του ατυχήματος, το Υφυπουργείο διόρισε ενωρίς σήμερα το πρωί,  Ανώτερο Επιθεωρητή Πλοίων, ο οποίος άρχισε αμέσως τις έρευνες του με σκοπό να διαφανούν τα πραγματικά του αίτια.  Στα πλαίσια της διερεύνησης, ο Επιθεωρητής θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς που είχαν εμπλακεί στη διαδικασία έρευνας και διάσωσης (ΚΣΕΔ, Λιμενική Αστυνομία, και Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων), καθώς και με τους επιβαίνοντες του σκάφους που διασώθηκαν.
 
Με την ευκαιρία, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, καλεί τους χρήστες των σκαφών αναψυχής και τους επιβαίνοντες σε αυτά, να τηρούν πιστά τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, ώστε να εκλείψουν παρόμοια περιστατικά.
 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»