Έρευνες στο σημείο της τραγωδίας στη Ξυλοφάγου - Τι κατέθεσε ο γιος

Τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο της 58χρονης Νίκης Χριστοφίδη από το Λυθροδόντα, η οποία έχασε τη ζωή της όταν σκάφος στο οποίο επέβαινε, ανοιχτά του Ξυλοφάγου μαζί με τον σύζυγο, τον γιο της  και φιλικό τους ζευγάρι ανετράπει αναζητούν οι αρχές των Βρετανικών Βάσεων.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν εκ νέου οι εξετάσεις στην περιοχή, ενώ αρμόδια πηγή ανέφερε στον REPORTER ότι θα επιχειρηθεί η ανάσυρση του μοιραίου σκάφους.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με κατάθεση που έδωσε ο 38χρονος γιος της άτυχης γυναίκας , ο οποίος ήταν χειριστής του σκάφους, ανέφερε ότι λόγω της θαλασσοταραχής και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, άρχισε να μπαίνει νερό στο σκάφος και να χάνει τον έλεγχο. Όπως είπε, στη συνέχεια προσπάθησε να σταθεροποιήσει το σκάφος ωστόσο δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και όλοι οι επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα.

Καλά στην υγεία τους οι υπόλοιποι

Αμέσως μετά το τηλεφώνημα πολίτη στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για διάσωση τους.

Μετά από εντατικές έρευνες τόσο από τα επίγεια, όσο και από τα εναέρια μέσα εντοπίστηκε η άτυχη Νίκη κοντά σε βράχια και ανασύρθηκε από τους διασώστες.
 
Από την επιχείρηση διασώθηκε με ελικόπτερο το ζευγάρι, ενώ ο πατέρας με τον γιο κολύμπησαν και κατάφεραν να εξέλθουν μόνοι τους από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα που ανέμεναν στην περιοχή στο Νοσοκομείο Λάρνακας για περίθαλψη και υποβλήθηκαν σε προληπτικές εξετάσεις, ενώ σήμερα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Σήμερα η νεκροτομή

Εξάλλου γύρω στις 11 θα πραγματοποιηθεί η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 58χρονης, αφού έχει φτάσει από την Ελλάδα ο Ιατροδικαστής Μανώλης Σακελιάδης, ο οποίος είναι μέλος του γραφείου της Χαράς Σπηλιωπούλου με το οποίο συνεργάζονται οι Βρετανικές Βάσεις.

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθη 66χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας στην Πάφο
Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων