Πατέρας και γιος τα κατάφεραν, η μάνα ξεψύχησε στα βράχια

Μοιραία έμελλε να ήταν η βόλτα με σκάφος για την άτυχη 58χρονη Νίκη Χριστοφίδου από τον Λυθροδόντα της Επαρχίας Λευκωσίας η οποία έχασε νωρίς το απόγευμα τη ζωή της μετά από ανατροπή του σκάφους στο οποίο επέβαινε κοντά στη θαλάσσια περιοχή του Ξυλοφάγου.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων η γυναίκα επέβαινε στο σκάφος μαζί με άλλα τέσσερα πρόσωπα, τον 70χρονο σύζυγο και τον 38χρονο γιο τους, ο οποίος ήταν ο χειριστής του μοιραίου σκάφους όπως επίσης και με φιλικό τους ζευγάρι από τον Άγιο Δομέτιο.
 
Σε κάποια στιγμή λόγω της θαλασσοταραχής και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή άρχισε να μπαίνει νερό στο σκάφος με αποτέλεσμα ο χείριστής να χάσει τον έλεγχο και παρά τις προσπάθειες του, αυτό αναποδογυρίστηκε και οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα.

Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης από το ΚΣΕΔ και τέθηκε σε εφαρμογή το Εθνικό Σχέδιο «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού κινητοποιήθηκε ελικόπτερο της ΜΑΕΠ καθώς και 2 σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας Σταθμού Αγία Νάπας και Λάρνακας, ενώ στάλθηκε και πεζό περίπολο αλλά και σκάφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Μετά από εντατικές έρευνες τόσο από τα επίγεια, όσο και από τα εναέρια μέσα εντοπίστηκε η άτυχη γυναίκα κοντά σε βράχια και ανασύρθηκε από τους διασώστες.
 
Από την επιχείρηση διασώθηκε με ελικόπτερο το ζευγάρι, ενώ ο πατέρας με τον γιο κολύμπησαν και κατάφεραν να εξέλθουν μόνοι τους από τη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα που ανέμεναν στην περιοχή στο Νοσοκομείο Λάρνακας για περίθαλψη και υποβλήθηκαν σε προληπτικές εξετάσεις.
 
Επίσης από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαφάνηκε ότι κανένας από τους επιβαίνοντες δεν έφερε σωσίβιο.

 

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»