Στη δημοσιότητα και πάλι οι αποφάσεις των Δικαστηρίων

Διαδικαστικό κανονισμό για τη δημοσιοποίηση των αποφάσεων σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων, εκδίδει το Ανώτατο Δικαστήριο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Μύρωνας Νικολάτος, σημειώνοντας παράλληλα ότι όλες οι αποφάσεις οι οποίες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από της 23 Μαΐου θα δοθούν στη δημοσιότητα από αύριο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ για το ζήτημα ο Πρόεδρος του Ανωτάτου ανέφερε ότι «εμείς, εφαρμόζοντας τον νόμο θα εκδώσουμε διαδικαστικό κανονισμό πριν το τέλος της εβδομάδας, ο οποίος θα σταλεί στα διάφορα δικαστήρια ως προς την εφαρμογή του νόμου αναφορικά με τις δικαστικές αποφάσεις».

Επομένως, πρόσθεσε, «θα ρυθμίσουμε με διαδικαστικό κανονισμό το ζήτημα της εφαρμογής του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα».

«Όσον αφορά τις αποφάσεις που από τις 23 Μαΐου δεν έχουμε δώσει στη δημοσιότητα γιατί θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι θα πράξουμε σύμφωνα με το νόμο και την ευρωπαϊκή οδηγία, αποφασίσαμε ότι από αύριο, ουσιαστικά, θα τις δώσουμε όλες στη δημοσιότητα», είπε ο κ. Νικολάτος.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι αποφάσεις θα δημοσιεύονται στην περίπτωση που αφορούν φυσικά πρόσωπα με τη συμπερίληψη των επιθέτων μόνο.

Στην περίπτωση των εταιρειών θα αναγράφεται ολόκληρο το όνομα της εταιρείας.

Ανέφερε ακόμη ότι σύμφωνα με τον διαδικαστικό κανονισμό του Ανωτάτου θα απαλείφονται και κάποια προσωπικά δεδομένα τα οποία μπορεί να αναφέρονται σε μια απόφαση όπως αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών, αριθμοί πινακίδων αυτοκινήτων ή διευθύνσεις.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα ακολουθηθεί η πρακτική που ακολουθείται αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Άρειο Πάγο.  
 

Δειτε Επισης

Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού