Στον αέρα η δίκη του τέως Υπαρχηγού με φόντο το πόρισμα για τους Σέρβους

Αβέβαιο φαντάζει τον μέλλον της δίκης του τέως Υπαρχηγού Αστυνομίας Αντρέα Κυριάκου με φόντο το περιβόητο πόρισμα για τους Σέρβους εκτελεστές, γύρω από το οποίο εκκρεμεί δικαστική μάχη από την μέρα της έναρξης της δίκης του τέως Υπαρχηγού της Αστυνομίας Αντρέα Κυριάκου, που πάφθηκε από την ηγεσία της δύναμης και κατηγορείται για διαρροές εγγράφων.
 
Μετά την απόφαση και του Ανώτατου, που παρέπεμπε στο πρωτόδικο Δικαστήριο για το ζήτημα της παράδοσης του πολυσυζητημένου πορίσματος, το οποίο η κατηγορούσα αρχή αρνείτο να το παραδώσει στην υπεράσπιση, ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας Νικόλας Γεωργιάδης, εξέδωσε διάταγμα με το οποίο εντός των 15 ημερών θα έπρεπε να δοθεί στην υπεράσπιση, στα πλαίσια δίκαιης δίκης.  
 
Η προθεσμία έληξε την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η κατηγορούσα αρχή παρέδωσε στους δικηγόρους του Κυριάκου επιπρόσθετο μέρος του πορίσματος, όχι όμως το πόρισμα στην ολότητά του.
 
Ωστόσο, η κατηγορούσα αρχή θεωρεί ότι έχει συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων και το διάταγμα που εκδόθηκε, αφού έδωσε το επιπρόσθετο μέρος του πορίσματος που αφορά τη δίκη, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως δεν υπήρχε τέτοια εισήγηση από πλευράς τους.  
 
Από την άλλη όμως, η υπεράσπιση του τέως Υπαρχηγού, θεωρεί ότι θα έπρεπε να δοθεί ολόκληρο το πόρισμα και ότι δεν υπάρχει συμμόρφωση με βάση τις αποφάσεις.
 
Οι δυο πλευρές φαίνεται να μην είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν, με τους δικηγόρους του Αντρέα Κυριακού να ζητούν ολόκληρο το πόρισμα, προβάλλοντας τη θέση ότι αποτελεί μαρτυρικό υλικό, το οποίο και θα πρέπει να τους δοθεί για σκοπούς υπεράσπισης και δίκαιης δίκης. Στην αντίπερα όχθη, η κατηγορούσα αρχή προβάλλει τη θέση ότι δεν αποτελεί μαρτυρικό υλικό το πόρισμα στην ολότητα του που θα πρέπει να δοθεί στην άλλη πλευρά.
 
Ως εκ τούτου, στις 26 Σεπτεμβρίου όπου ορίστηκε η επόμενη ακροαματική διαδικασία, ο Δικαστής καλείται να αποφασίσει για το μέλλον της δίκης, με τα ενδεχόμενα να είναι δυο. Πρώτο, όπως εξήγησε νομικός στον REPORTER, το Δικαστήριο αποφασίζει όπως δώσει δεύτερη ευκαιρία στην κατηγορούσα αρχή για να παραδώσει το πόρισμα στην ολότητα του, όπως προνοούσε και το διάταγμα που εξέδωσε, σενάριο όμως που θεωρείται πιο απομακρυσμένο.  Δεύτερο ενδεχόμενο, είναι όπως ο Δικαστής απορρίψει την υπόθεση και έτσι να κλείσει πριν καν αρχίσει.
 
Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο, ο Δικαστής σχολιάζοντας την στάση  της κατηγορούσας αρχής, ανέφερε «μένω έκπληκτο» και ακολούθως εξέδωσε το σχετικό διάταγμα για παράδοση του πορίσματος.
 

Δειτε Επισης

Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Συνελήφθη 19χρονος που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κροτίδες
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο