Ο Ι. Νικολάου στον REPORTER: Τα καινοτόμα νομοσχέδια, η διαφθορά και το έγκλημα

Ο εκσυγχρονισμός της δικαστικής εξουσίας, τα καινοτόμα νομοσχέδια, η διαφθορά στην Αστυνομία αλλά και οι σημαντικές αλλαγές που έγιναν στο σωφρονιστικό ίδρυμα ήταν μερικά από τα κεφάλαια που ανέλυσε στον REPORTER, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου.
 
Για τον εκσυγχρονισμό της δικαστικής εξουσίας ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η πιο σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με τη δημιουργία διοικητικού δικαστηρίου, η οποία όπως είπε, θα βοηθήσει πάρα πολύ στην απονομή της δικαιοσύνης. Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στο Εφετείο το οποίο θα είναι έτοιμο μέχρι το 2019.
 
«Ούτε Σκανδιναβοί είμαστε, ούτε Άγιοι…»
 
Όσον αφορά το θέμα της διαφθοράς και της διαφάνειας, όπως ανέφερε ο Ιωνάς Νικολάου, έχουν γίνει «σημαντικά βήματα, αφού έχουν ετοιμαστεί νομοθεσίες όπως η προστασία του πληροφοριοδότη οι οποίες θα ενθαρρύνουν πρόσωπα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις σε σχέση με τη διαφθορά».
 
Τόνισε ακόμα ότι θα καταφέρουν να περιορίσουν το φαινόμενο αλλά όχι να το εξαλείψουν γιατί όπως εξήγησε, «ούτε Σκανδιναβοί είμαστε, ούτε Άγιοι». Πρόσθεσε επίσης οτι «κάποιοι το έχουν μέσα τους να προσπαθούν να αποφύγουν φορολογικές δηλώσεις αφού είναι θέμα νοοτροπίας».
 
«Η Αστυνομία έγινε επιχειρησιακή»
 
«Η Αστυνομία έχει αλλάξει» ήταν η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης σε ότι αφορά το κεφάλαιο Αστυνομία, τονίζοντας ότι από την ημέρα ανάληψη των καθηκόντων του, το 2013, μέχρι το 2016, έγιναν επτά χιλιάδες επιχειρήσεις, ενώ την προηγούμενη τριετία, από το 2010 μέχρι το 2013, είχαν γίνει 100 επιχειρήσεις.
 
Ωστόσο επεσήμανε ότι υπάρχει υποστελέχωση στην Αστυνομία και ότι «πέραν των 250 θέσεων που έχουν προκηρυχθεί, θα υπάρξουν περίπου 150 πρόσθετες θέσεις».
 
«Mην ακούτε κάποιους που είπαν να βάλουμε τα πράσινα και να βγούμε στους δρόμους»
 
Ο Ιωνάς Νικολάου ήταν ιδιαίτερα έντονος στο θέμα του οργανωμένου εγκλήματος αναφέροντας ότι οι επιχειρήσεις σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Αστυνομία ενώ τόνισε «μην ακούτε κάποιους που είπαν να βάλουμε τα πράσινα και να βγούμε στους δρόμους».
 
Επανέλαβε εξάλλου τη θέση ότι το έγκλημα μειώθηκε κατακόρυφα και μίλησε για την μέθοδο «Αλ Καπόνε» κατά του οργανωμένου εγκλήματος.
 
«Εντός του 2018 η Σχολή Επιμόρφωσης Οδηγών»
 
Αναφέρθηκε ακόμα αναλυτικά στη δημιουργία Σχολής Επιμόρφωσης Οδηγών η οποία αναμένεται να γίνει εντός του 2018 και θα στεγάζεται αρχικά στο κτίριο της Τροχαίας Αρχηγείου στα Λατσιά.
 
Όπως εξήγησε στόχος της Σχολής είναι η εκπαίδευση και η επιμόρφωση οδηγών οι οποίοι θα παραπέμπονται από το δικαστήριο για να παρακολουθήσουν μαθήματα.Στα μαθήματα θα μπορούν να συμμετέχουν επίσης άτομα που τους στερήθηκε η άδεια οδήγησης λόγω βαθμών ποινής αλλά και πρόσωπα που είναι κοντά στην στέρηση άδειας (10 βαθμούς ποινής).
 
Όσον αφορά τη δομή της σχολής το διδακτικό προσωπικό είπε θα εργοδοτείται στη βάση αγοράς υπηρεσιών, ενώ για τη λειτουργία της Σχολής θα προσληφθεί Διευθυντής και Βοηθός Λειτουργός.
 
Δείτε όλη την συνέντευξη που παραχώρησε στον REPORTER o Υπουργός Δικαιοσύνης
Διαβάστε επίσης τι λέει ο Ιωνάς Νικολάου για την κάρτα φιλάθλου ΕΔΩ.

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη του 58χρονου Αντρέα Ιακώβου από την οικία του στη Λακατάμια (pic)
Ψάχνει και τρίτο πρόσωπο για την συμπλοκή και εντοπισμό όπλου στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Χειροπέδες και σε 19χρονο για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Είχε ανακοπεί για έλεγχο και πιάστηκε με κουζινομάχαιρο ο 34χρονος που έκρυβε όπλο σε βαρέλι
Προφυλακίστηκε η 49χρονη που σκότωσε τον πατέρα της στη Σάμο-Υπό ψυχιατρική παρακολούθηση
Έφεση Εισαγγελέα για την απόφαση αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου
Χάθηκαν τα ίχνη 16χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Οι αντιφατικές διατάξεις και η παραβίαση του Συντάγματος οι λόγοι αναπομπής του νόμου για Δικαστήρια
Καταζητούνται δύο πρόσωπα για τη συμπλοκή και τον εντοπισμό όπλων στη Λευκωσία (pic)
Οικονομικές διαφορές πίσω από την ρίψη χειροβομβίδας και τις απειλές-Υπό κράτηση οι τρεις συλληφθέντες