Ελεύθερος ο Σήφης - Το δικαστήριο κατσάδιασε την Κατηγορούσα Αρχή

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας άρχισε η δίκη του Ιωσήφ Ιωσήφ άλλος Σήφης, στενός φίλος του Αλέξη Μαυρομιχάλη, ο οποίος συνελήφθη στις 14 Ιουνίου μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, όπου εντοπίστηκαν συνολικά τέσσερις πυροκροτητές.  

Η μεταφορά του στο δικαστήριο έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ συνοδευόταν από πάνοπλα μέλη του αντιτρομοκρατικού ουλαμούν ενδεικτικός είναι ο αριθμός των 24 αστυνομικών που βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, αρκετοί έξω από αυτή και άλλοι τόσοι στο προαύλιο του Δικαστηρίου.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στον Σήφη που αφορούν κατοχή εκρηκτικών υλών και ο οποίος απάντησε μη παραδοχή.

Επιμένει σε «αλλότρια κίνητρα»

Κατά τη σημερινή διαδικασία η κατηγορούσα αρχή ζήτησε την παραμονή του υπόπτου στις Κεντρικές Φυλακές ως υπόδικος, αφού όπως και στην προηγούμενη διαδικασία εξέφρασε κίνδυνο διαφυγής του υπόπτου καθότι υπάρχει ενδεχόμενο καταδίκης.

Από την πλευρά του συνήγορος υπεράσπισης , Άντρος Πελεκάνος επέμεινε στη θέση του για «αλλότρια κίνητρα» από πλευράς της Αστυνομίας, ενώ παρέπεμψε το Κακουργιοδικείο σε προηγούμενες καταδίκες για τέτοιου είδους αδικήματα που είτε ήταν χρηματικές ποινές, ή ποινή μέχρι 12 μήνες.

Η υπεράσπιση επέμεινε ακόμα στη θέση ότι η Αστυνομία βιάστηκε να καταχωρήσει την υπόθεση και γι' αυτό όπως εξήγησε δεν υπάρχουν αποτελέσματα DNA και αποτυπώματα ότι τα ανευρεθέντα είναι εκρηκτικές ύλες.. Σε ανακριτική του κατάθεση ό πελάτης τους ανέφερε ότι στο διαμέρισμα εισέρχονται κι άλλα πρόσωπα τους οποίους η Αστυνομία δεν έψαξε. Αυτό, συνέχισε, «φαίνεται και από το γεγονός ότι όταν ήθελε η Αστυνομία να κάνει έρευνα, ο Σήφης ειδοποίησε τρίτο πρόσωπο το οποίο τους άνοιξε».

«Είχε άδεια από τον Αρχηγό»

Σε ότι αφορά την υπόθεση για την οποία εκκρεμεί εναντίον του Σήφη, ο Άντρος Πελεκάνος ανέφερε ότι ασκούσε το επάγγελμα του φρουρού με άδεια από τον Αρχηγό Αστυνομίας, ενώ μίλησε για «ξεθάψιμο» υπόθεσης με σκοπό να ζητήσουν την κράτηση του.

Όπως ανέφερε η συγκεκριμένη υπόθεση που αφορά κατοχή και μεταφορά σιδερογροθιάς ήταν το 2013 και η άδεια του φρουρού ασφαλείας παραχωρήθηκε στο Σήφη το 2014.

«Ζητούν την κράτηση ενός πατέρα τεσσάρων παιδιών την ίδια ώρα που η μητέρα του βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ζωής της λόγω καρκίνου. Και μιλούν για κίνδυνο διαφυγής;» ανέφερε ο κύριος Πελεκάνος.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε στις 12 και 13 Oκτωβρίου, ενώ ο δικαστής που άκουσε τις δύο πλευρές αποφάσισε όπως ο Σήφης αφεθεί ελεύθερος, υπό όρους και με καταβολή εγγύησης ύψους 50 χιλιάδων ευρώ.

To δικαστήριο στην απόφαση του διαφώνησε με τις θέσεις της κατηγορούσας αρχής,αναφέροντας μεταξύ άλλων για την «περιρέουσα ατμόσφαιρα» για την οποία μίλησε η κατηγορούσα αρχή αναφερόμενη στην πιθανή διάπραξη αδικημάτων στην περίπτωση αποφυλάκισης του Σήφη, με τον Δικαστή να τονίζει, ότι «δεν μπορούμε να πάρουμε απόφασεις από την περιρέουσα ατμόσφαιρα».

Ανέφερε επίσης ότι δεν δικαιολογείται η κράτηση του και δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής, λαμβάνοντας υπόψιν ότι είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και ότι η μητέρα του βρίσκεται στα τελευταία της νοσηλευόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο.

 

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»