Δεν αρκεί να φωνάζουμε μετά κλαίγοντας πάνω σε νεκρούς...

Συγκλονισμός, θλίψη και οδύνη προκαλούν ανά το παγκύπριο τα θανατηφόρα δυστυχήματα που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες καθώς αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο Μολώχ της ασφάλτου δεν χαρίζεται σε κανένα… Ένα λάθος, μια στιγμή, μια ψυχή μπορεί να χαθεί τόσο άδικα…
 
Ο ανθρώπινος παράγοντας ήταν η αιτία που στοίχησε τη ζωή μέσα σε έξι ημέρες, σε τέσσερις συνανθρώπους μας, εκ των οποίων τα τρία ανήλικα παιδιά. Ενός 38χρονου πατέρα που ξεψύχησε μπροστά στα μάτια των παιδιών του, ενός 5χρονου κοριτσιού που άφησε την τελευταία του πνοή μπροστά στην οικογένεια του και των δύο 11χρονων κοριτσιών που έμελλε το ταξίδι της επιστροφής να καταλήξει σε τραγωδία.
 
Η έναρξη της εκστρατείας σημαδεύτηκε με θανατηφόρο
 
Στις 25 Ιουνίου η Αστυνομία σε μια προσπάθεια να σταματήσει το αιματοκύλισμα στην άσφαλτό, ανακοίνωσε νέα εκστρατεία η οποία με την έναρξη της σημαδεύτηκε με μια τραγωδία.
 
Ο 38χρονος Ζαχαρίας Ευριπίδου, έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια των δυο ανήλικων παιδιών, 9 και 6 ετών, που επέβαιναν στο όχημα, μετά από τροχαίο που σημειώθηκε στον δρόμο Πλατρών – Λεμεσού.
 
Το όχημα που οδηγούσε ο 38χρονος χτύπησε με το καθρεφτάκι του με διερχόμενο όχημα. Αποτέλεσμα ο 38χρονος να χάσει τον έλεγχο του οχήματος του, αυτό να ανατραπεί και να αναποδογυριστεί και να συρθεί στην άσφαλτο ενώ ακινητοποιήθηκε στην αντίθετη λωρίδα.
 
Από την βίαιη πορεία, ο 38χρονος πατέρας εκτινάχθηκε από το όχημα του καθώς δεν έφερε ζώνη ασφαλείας, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.
 
Τα δύο παιδιά,  που βρίσκονταν στον πίσω κάθισμα, φορούσαν ζώνες ασφαλείας και δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.
 
Μέσα σε λίγες ώρες δεύτερη τραγωδία – Νεκρό 5χρονο αγγελούδι
 
Μόλις λίγες ώρες μετά το τροχαίο στις Πλάτρες με θύμα το 38χρονο πατέρα και πριν προλάβει να στεγνώσει το αίμα στην άσφαλτο  άλλο ένα θύμα προστέθηκε στην μαύρη λίστα της ασφάλτου. Νεκρό ένα κοριτσάκι μόλις 5 ετών το οποίο ξεψύχησε μπροστά στην οικογένεια του…
 
Ήταν γύρω στις τρεις το απόγευμα, όταν το διπλοκάμπινο όχημα της πενταμελούς οικογένειας χτυπήθηκε από όχημα που ακολουθείτο στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας προς Λάρνακα.  
 
Ο Βούλγαρος οδηγός ο οποίος ήταν θετικός στον έλεγχο νάρκοτεστ που του διενεργήθηκε και παραδέχθηκε ότι αποκοιμήθηκε στο τιμόνι, προσέκρουσε βίαια στο όχημα της οικογένειας με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο τους να ανατραπεί.
 
Το πεντάχρονο κοριτσάκι το οποίο δεν έφερε ζώνη ασφαλείας εκτινάχθηκε στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο ενώ τα άλλη δυο ανήλικα παιδιά, 4 και 9 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά, όπως και η μητέρα τους.
 
Η εικόνα από  το σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο και στην οποία απεικονίζεται το παιχνίδι τρενάκι των παιδιών, αφημένο στην άσφαλτο, έχει χαραχθεί στο μυαλό μας μεταφράζοντας την τραγικότητα του τροχαίου…
Το μοιραίο ταξίδι της επιστροφής για δυο 11χρονες
 
Το τέλος της εκστρατείας της Αστυνομίας για πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων σημάδεψε το διπλό θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα με θύματα και πάλι ανήλικα παιδιά… Δύο 11χρονα αγγελούδια που έφυγαν τόσο νωρίς για την γειτονιά των αγγέλων…
 
Ήταν γύρω στις 4:40 όταν ο χάρος έστησε καρτέρι θανάτου στα δυο κοριτσάκια κατά την επιστροφή τους από το ταξίδι που μετέβησαν για διαγωνισμό χορού. Ωστόσο η  χαρά της επιστροφής όμως δεν κράτησε πολύ αφού αυτό έμελλε να είναι το τελευταίο τους ταξίδι…
 
Το όχημα που οδηγούσε 40χρονη ομογενής από την Ρωσία και στο οποίο επέβαιναν τέσσερα ανήλικα παιδιά, ανετράπη στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας  -Λεμεσού.
 
Το όχημα έφυγε από την πορεία του, χτύπησε στο δεξιά στο προστατευτικό κιγκλίδωμα και εν συνεχεία σύρθηκε 50 με 60 μέτρα, αναποδογυρίστηκε και ακινητοποιήθηκε.
 
Από την πορεία που πήρε το όχημα το ένα εκ των δύο κοριτσιών εκτινάχθηκε στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από το όχημα και να βρει ακαριαίο θάνατο  ενώ τραγικό θάνατο βρήκε και η 11χρονη φίλη της. Μοιραίο λάθος για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι η μη χρήση ζώνης από τα δυο κοριτσάκια.
 

Τα άλλα δυο αγόρια ηλικίας 14 και 15 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά, όπως και η 40χρονη μητέρα του ενός εκ των δυο κοριτσιών.

Παραλήψεις με τραγικά αποτελέσματα
 
Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως τα λάθη και οι παραλείψεις των οδηγών επιφέρουν τραγικά αποτελέσματα από τα οποία θρηνούμε συνεχώς θύματα στην άσφαλτο.
 
Αυστηρός και με έντονο ύφος ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Σπύρος Σπύρου, σε δηλώσεις του μετά το διπλό θανατηφόρο το οποίο σημάδεψε την τελευταία ημέρα της εκστρατείας της Αστυνομίας για τα θανατηφόρα, ανάφερε πως η κατάσταση είναι τραγική.
 
«Οι ζώνες σώζουν ζωές. Και το θέμα είναι πόσοι από εμάς τηρούν επιτέλους αυτό το πράγμα; Πότε θα καταλάβουμε σε αυτόν τον τόπο ότι πρέπει να σοβαρευτούμε επιτέλους; Είναι μία κίνηση ένα δευτερόλεπτό και σώζει τη ζωή σου και μπορεί με αυτό τον τρόπο, όταν εσύ ο οδηγός βάζεις τη ζώνη σου να απαιτείς και από τους άλλους να τη βάζει. Και τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι δε θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Η κατάσταση είναι τραγική», τόνισε ο κύριος Σπύρου.
 
Έκανε επίσης έκκληση στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στη Βουλή σχετικά με τις κάμερες τους δρόμους ζητώντας του «να έρθουν χθες οι κάμερες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
 

Δειτε Επισης

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta
Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη υποσταθμού της ΑΗΚ στην επαρχία Αμμοχώστου
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)