Συνελήφθη ο Εμπεδοκλής – Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα

Ύποπτος για επηρεασμό μάρτυρα και παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία είναι ο 56χρονος Λευτέρης Εμπεδοκλής από τη Λάρνακα.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 20 Ιουνίου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από 40χρονο κάτοικο Λάρνακας, ότι  56χρονος τον είχε επισκεφθεί την προηγούμενη μέρα, δηλαδή 19 του μήνα, στο κατάστημα που διατηρεί και ζητούσε να ενημερωθεί σχετικά με κατάθεση που είχε δώσει στην Αστυνομία και αφορούσε υπόθεση που εκκρεμεί εναντίον του στο Κακουργιοδικείο.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Εμπεδοκλής προσπάθησε να αποσπάσει από τον 40χρονο πληροφορίες και να τον επηρεάσει αναφορικά με την μαρτυρία που θα κληθεί να δώσει ενώπιον του Κακουργιοδικείου, εντός Ιουλίου. 
 
Εναντίον του 56χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής 24 Ιουνίου. Αφού ανακρίθηκε, ο 56χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου. 
Υπενθυμίζεται ότι ο 56χρονος κατηγορείται από ιδιοκτήτη κέντρου αναψυχής στη παραλία Μακένζυ στη Λάρνακα πως του απέσπασε ποσό ύψους 35 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε μονιμοποίηση παράνομων κατασκευών στο υποστατικό του, κάτι όμως που τελικά δεν έγινε.
 
Ο Λευτέρης Εμπεδοκλής αντιμετωπίζει κατηγορίες για αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, αδικήματα που αφορούν τον περί Διαφθοράς Νόμο, δωροληψία για επίδειξη από δημόσιο λειτουργό και αδικήματα που αφορούν τον περί συγκάλυψης έρευνας και δήμευσης εσόδων από ορισμένες εγκληματικές πράξεις.
 
 

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές