Μαύρη Κυριακή με τρεις νεκρούς μέσα σε λίγες ώρες στην Κύπρο

Μαύρη Κυριακή ξημέρωσε για την Κύπρο αφού σε διάστημα λίγων ωρών καταγράφηκαν τρεις θάνατοι. Ένα παιδί, ένας μεσήλικας και μια ηλικιωμένη είναι ο τραγικός απολογισμός της μέρας.
 
Η μέρα ξεκίνησε με ένα θανατηφόρο δυστύχημα το οποίο κατέληξε σε φόνο, όπως και το θάνατο ενός τετράχρονου  αγοριού που νοσηλευόταν στο Μακάρειο Νοσοκομείο για 18 μέρες μετά από πτώση του σε πισίνα στη Πάφο. Γύρω στις 10 το πρωί έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή και η 73χρονη που νοσηλευόταν για αρκετούς μήνες σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό μετά το ξυλοδαρμό της από τον ίδιο της τον γιο. 
 
Το δολοφονικό θανατηφόρο

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα όταν δύο άνδρες Βρετανικής καταγωγής που βρίσκονταν στην Κύπρο για τουρισμό αντιλήφθηκαν ότι ένας άνδρας και μια γυναίκα διαπληκτίζονταν σε μπυραρία στην Πάφο.

Οι δύο Βρετανοί, ηλικίας 39 και 32 ετών προσπάθησαν να υπερασπιστούν τη γυναίκα η οποία είχε ξυλοκοπηθεί από τον δράστη.

Ακολούθως σύμφωνα με την Αστυνομία το όχημα του 35χρονου δράστη στο οποίο επέβαινε και η 23χρονη φίλη του τραυμάτισε τους δύο άνδρες που κινούνταν πεζοί σε δρόμο της πόλης.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε αρχικά για τροχαίο ατύχημα περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα και μέλη της δύναμης μετέβησαν στο μέρος όπου διαπιστώθηκε ότι τα δύο άτομα βρίσκονταν πεσμένα στο έδαφος. 

Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου εξακριβώθηκε ο θάνατος του ενός από επί καθήκοντι ιατρό, ενώ ο δεύτερος κρατήθηκε για νοσηλεία.

Λίγες ώρες αργότερα το όχημα του δράστη εντοπίστηκε να βυθίζεται στο λιμανάκι Αγίου Γεωργίου Πέγειας και η 23χρονη συνοδηγός καλούσε σε βοήθεια. Αφότου πολίτης βοήθησε την 23χρονη να εξέλθει από τη θάλασσα στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία μέλη της οποίας έσπευσαν στη σκηνή και συνέλαβαν τόσο την 23χρονη όσο και τον 35χρονο.

Οι δύο ύποπτοι που κατηγορούνται για φόνο εκ προμελέτης και απόπειρα φόνου οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου το οποίο διέταξε την κράτηση τους για οκτώ μέρες.

 

Δεν άντεξε ο τετράχρονος

Τραγική κατάληξη σημειώθηκε τελικά και στην υπόθεση της πτώσης 4χρονου σε πισίνα στην Πάφο στις 6 Ιουνίου.

Το παιδάκι, κορεατική καταγωγής που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Μακάριο νοσοκομείο έδινε μάχη για να κρατηθεί στην ζωή, ωστόσο δεν τα κατάφερε και «έφευγε» για την γειτονιά των αγγέλων βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του.

Ο 4χρονος, διέμενε μαζί με την οικογένεια του σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Πάφο και σε κάποια στιγμή διέλαθε της προσοχής των γονιών του και έπεσε στην πισίνα.

Εντοπίστηκε αργότερα, χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ενώ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του μεταφέρεται στο Μακάριο Νοσοκομείο.

 

Υπέκυψε και η 73χρονη

 

Μετά από λίγες ώρες έγινε γνωστή και η τρίτη τραγωδία για σήμερα αφού απεβίωσε η 73χρονη που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 42χρονο γιο της σε οικία στην Λεμεσό και η οποία νοσηλευόταν από τον περασμένο Ιανουάριο σε κωματώδη κατάσταση σε ιδιωτικό ίδρυμα στην Λεμεσό.

Η άτυχη 73χρονη είχε εξεταστεί τότε από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου η οποία διαπίστωσε ότι η ηλικιωμένη ήταν από τότε κλινικά νεκρή.  

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 42χρονος ξυλοφόρτωσε άγρια την ηλικιωμένη λόγω οικονομικών διαφορών.
Με την εξέλιξη της υγείας της 73χρονης, η αστυνομία διερευνά πλέον υπόθεση ανθρωποκτονίας εναντίον του γιου της.

Το περιστατικό συνέβη στο σπίτι τους στον Ύψωνα.  Έγινε γνωστό όταν οικεία της πρόσωπα μετέφεραν την τραυματισμένη ηλικιωμένη στο νοσοκομείο Λεμεσού. 

Αν και ισχυρίστηκαν ότι τα τραύματα που έφερε, είχαν προκληθεί κατά την πτώση της από το κρεβάτι όπου κοιμόταν, οι γιατροί δεν πείστηκαν και ενημέρωσαν την αστυνομία.
 
Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι η 73 έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον γιο της με τον οποίον είχαν οικονομικές διαφορές.

Δειτε Επισης

Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
Στο νοσοκομείο γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της μετά από τροχαίο
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Όχημα ανετράπη και κατέληξε σε χωράφι-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη στη Λευκωσία
Βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στον αυτοκινητόδρομο-Οι συστάσεις της Αστυνομίας
Ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο από το Πουρνάρα και ενημέρωναν διακινητές για την άφιξη μεταναστών
Στρατιώτης έπεσε σε γκρεμό στη Λευκωσία-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης