Απολυμένος δασοπυροσβέστης ο συλληφθείς γα την πυρκαγιά στον Κάτω Πύργο

Παρελθόν με το Τμήμα Δασών φαίνεται πως είχε ο 35χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά από μαρτυρία εναντίον του, ως ο άνθρωπος που έβαλε τη φωτιά στον Κάτω Πύργο.

Ο 35χρονος ύποπτος, κάτοικος της περιοχής του Πύργου, διατηρεί καμίνια για την κατασκευή κάρβουνων στην περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά και σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο ίδιος έθεσε την φωτιά για να εκδικηθεί το Τμήμα Δάσων.

Ο ύποπτος είχε αιτηθεί πρόσληψη ως έκτακτος  δασοπυροσβέστης στην περιοχή του Κάμπου, πράγμα που δε έγινε δεκτό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του μάρτυρα, ο 35χρονος απείλησε λέγοντας ότι «εάν δεν με πιάσουν στον Κάμπο, εννα τους δείξω».

Την  ημέρα που ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά και ενώ η αίτηση του απορρίφτηκε απείλησε εκ νέου με τα λόγια «εννα δεις τι εννα τους κάμω».

Από τις εξετάσεις της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος εργαζόταν ως έκτακτος δασοπυροσβέστης ωστόσο τα τελευταία 10 χρόνια λόγω διάπραξης υπηρεσιακών παραπτωμάτων απολύθηκε και από τότε και κάθε χρόνο υπέβαλε αιτήσεις για την πρόσληψη του.

Ο ύποπτος χθες οδηγήθηκε χθες ενώπιον του δικαστηρίου όπου αρνήθηκε κάθε ανάμειξη και τέθηκε υπό τριήμερη κράτηση. Επίσης, παρέδωσε τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε  όταν ξέσπασε η πυρκαγιά για επιστημονικές εξετάσεις.

Να σημειωθεί πως η πυρκαγιά, ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη σε δασική περιοχή στην τοποθεσία «Αγία Παρασκευή» και επεκτάθηκε γρήγορα προς την τοποθεσία «Φλούδι», ανάμεσα στον Πάνω Πύργο και τον Σταυρό της Ψώκας , πιο κοντά προς τον Πάνω Πύργο.

Αμέσως στο σημείο κλήθηκαν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης και του Τμήματος Δασών ενώ επιστρατεύτηκαν τα πτητικά μέσα. Ωστόσο, τα μεσάνυκτα της ίδιας ημέρας  μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες  η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Δειτε Επισης

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά