Συνεχίστηκε η δίκη εντός δίκης για τα τεκμήρια στην υπόθεση Focus

Με την κατάθεση του Υπαστυνόμου και επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας διερεύνησης της υπόθεσης της Focus Γιώργου Ανδρέου, συνεχίστηκε σήμερα στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, η διεξαγωγή της δίκης εντός δίκης για εξέταση της ένστασης που ήγειρε η υπεράσπιση κατηγορουμένων στην υπόθεση σε σχέση με τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τις ελληνικές αρχές.

Η υπεράσπιση αμφισβητεί τη νομιμότητα της λήψης συγκεκριμένων τεκμηρίων που παραλήφθηκαν από τις κυπριακές αρχές στα πλαίσια των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που απεστάλησαν προς τις ελληνικές αρχές και εγείρει ένσταση στην κατάθεση τους στο δικαστήριο.Η  Κατηγορούσα Αρχή διαφωνεί με τη θέση της υπεράσπισης και υποστηρίζει ότι τα τεκμήρια παραλήφθηκαν νομότυπα και άρα μπορούν να κατατεθούν στο δικαστήριο.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο κ. Ανδρέου κατέθεσε σειρά από έγγραφα σε σχέση με την διαδικασία που ακολουθήθηκε από τις ελληνικές αρχές για τη συλλογή  εγγράφων στη βάση των σχετικών αιτημάτων δικαστικής συνδρομής στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης.

Η Κατηγορούσα Αρχή αναμένει απάντηση από τις ελληνικές αρχές στο αίτημα της για να έρθουν στην Κύπρο και να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση οι Έλληνες ανακριτές που προέβησαν στην εκτέλεση των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής των κυπριακών αρχών.

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει ως μάρτυρες κατηγορίας ο Λοχίας του ΤΑΕ Μόρφου Νικόλα Φουλλίδης ο οποίος αποσπάστηκε στην ειδική ανακριτική ομάδα που διερευνά τα αίτια της κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας και ήταν επιφορτισμένος με την παραλαβή και τη διαχείριση των τεκμηρίων της υπόθεσης και η λειτουργός του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Μαρία Μούντη, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη διαβίβαση των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής  προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Ανάμεσα στα τεκμήρια βρίσκεται και το τεκμήριο αριθμό 31 που αφορά στον εξωτερικό σκληρό δίσκο που λήφθηκε από τον προσωπικό υπολογιστή του Μιχάλη Ζολώτα, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση. Για το εν λόγω τεκμήριο υποβλήθηκε ένσταση για παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας κατηγορουμένων στην υπόθεση, η οποία θα εξεταστεί από το δικαστήριο μετά το πέρας της διεξαγωγής της δίκης εντός δίκης για την ένσταση που αφορά στη νομιμότητα της λήψης των τεκμηρίων.

Η υπόθεση αφορά στην κατ΄ ισχυρισμό δωροδοκία του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου με €1 εκ. από την εταιρεία Focus.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση εκτός από τον κ. Χριστοδούλου, είναι ο Μιχάλης Ζολώτας, η κόρη του κ. Χριστοδούλου, Αθηνά Χριστοδούλου, ο πρώην σύζυγος της Ανδρέας Κιζουρίδης και ο Μιχάλης Φόλε ως επίσης και οι εταιρείες Α. C. Christodoulou Consultants Ltd, Marfin Invesment Group - MIG (πρώην Marfin Financial Group - MFG) και Focus MaritimeCorp. ως νομικά πρόσωπα.

Για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής του από το δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας