Συνέλαβαν το Αλεξούι για παράνομες κάμερες, ψάχνουν… κάμερες για τον Σήφη

«Θα ελεγχθούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή όπου διαμένει ο ύποπτος για να διαφανεί κατά πόσο άτομα προμήθευσαν τον ύποπτο με τα τεκμήρια που ανευρέθηκαν ή μεταφέρθηκαν από τον ίδιο τον ύποπτο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ανακριτής ζητώντας την κράτηση του Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης, στενός φίλος του Αλέξη Μαυρομιχάλη, ο οποίος συνελήφθη χθες από την Αστυνομία μετά από έρευνες στην οικία του.
 
Σε αυτό το σημείο ο δικηγόρος του Σήφη ζήτησε από τον ανακριτή να διευκρινίσει εάν πρόκειται για κάμερες που καταγράφουν δημόσιο χώρο καθώς χθες η Αστυνομία συνέλαβε και το Αλεξούι για κάμερες στην περίφραξη της οικίας του που κατέγραφαν τον δρόμο και παραβίαζαν την σχετική νομοθεσία, με τον ανακριτή να απαντά «ναι» και να συμφωνεί με τον συνήγορο υπεράσπισης ότι είναι παράνομες.
 
Ο 40χρονος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και η κατηγορούσα αρχή ζήτησε όπως η διαδικασία γίνει κεκλεισμένων των θυρών για λόγους ασφαλείας της δημόσιας τάξης. Ωστόσο το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της.
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, εναντίον του υπόπτου διερευνάται υπόθεση που αφορά στα αδικήματα της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών.
 
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, στις 13/6/2018 λήφθηκε πληροφορία στο ΤΑΕ Λευκωσίας ότι ο ύποπτος ενέχεται στην διάπραξη εμπρησμού συγκεκριμένης μπυραρίας στη Λευκωσία, μαζί με άλλα πρόσωπα, που επεσυνέβηκε την ίδια ημέρα.
 
Την επόμενη ημέρα, κατά την διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, έγινε έρευνα στην οικία του όπου εντοπίστηκαν 3 κοινοί πυροκροτητές, 1 κοινός πυροκροτητής ενωμένος με ηλεκτρικό καλώδιο και συνδετήρα μπαταρίας, 1 πλαστικό τεμάχιο πιθανόν φυτίλι, 1 ηλεκτρικός εργοστασιακός πυροκροτητής, 12 ηλεκτρικά σπίρτα, 2 τεμάχια βραδύκαυστου φυτιλιού και 1 ηλεκτρικός μηχανισμός τηλεπυροδότησης. Ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν ξεχασμένα εκεί ενώ στην συνέχεια αφού οδηγήθηκε στο τμήμα ανακρίθηκε.
 
Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 5 καταθέσεις και αναμένονται να ληφθούν άλλες πενήντα καταθέσεις ενώ θα γίνουν εξετάσεις με την προέλευση των αντικειμένων. Επίσης ανέφερε ότι τέτοιου είδους υλικά που εντοπίστηκαν και ειδικά όπως είναι οι πυροκροτητές και το βραδύκαυστο, χρησιμοποιήθηκαν σε πάρα πολλές βομβιστικές επιθέσεις που διενεργήθηκαν παγκύπρια το τελευταίο καιρό. Ως εκ τούτου θα γίνουν εξετάσεις για να διαπιστωθεί ο τρόπος δράσης σε όλες τις περιπτώσεις που αφορούν επιθέσεις με τέτοιου είδους υλικά.
 
Από την πλευρά της, η υπεράσπιση του Σήφη, έφερε ένσταση στην κράτηση του αναφέροντας ότι το αδίκημα που ανέφερε η αστυνομία ότι διερευνάται εναντίον του είναι παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών τις οποίες εντόπισαν και δεν διερευνάται εναντίον του υπόθεση εμπρησμού.
 
Ο ανακριτής της υπόθεσης ζήτησε την κράτηση του υπόπτου για 8 ημέρες ενώ το δικαστήριο εξέδωσε εναντίον του υπόπτου 6ημερη κράτηση.
 

Δειτε Επισης

Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Εισηγήθηκε να παραμείνει «ανοιχτή» η αιτία θανάτου του Θανάση η Εισαγγελία-Ο λόγος στην πλευρά της οικογένειας
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο