Η παραδοχή του Τζιωνή, οι διευκρινήσεις, οι ειρωνείες και η… παρατήρηση του

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας άρχισε σήμερα η πολύκροτη δίκη για το διπλό φονικό στο Στρόβολο με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου που διαπράχθηκε στις 19 Απριλίου στην οικία του ζεύγους στο Στρόβολο.

Οι κατηγορούμενοι είναι:

  • Λοϊζος Τζιωνής 33 χρόνων (δολοφόνος)
  • Σάρα Σιάνς 21 χρόνων, σύντροφος του Τζιωνή 
  • Λευτέρης Σολωμού 22 χρόνων, αδελφός του Τζιωνή
  • Μάριος Χατζηξενοφώντος 23 χρόνων φίλος του Τζιωνή (2ος δράστης που εισήλθε στην οικία)

Η διαδικασία διεξήχθη σε μια κατάμεστη αίθουσα στην οποία παρευρέθηκαν συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου ζεύγους.

Κατά την είσοδο των κατηγορουμένων στην αίθουσα, συγγενής των θυμάτων, φώναξε «φονιά» ενώ έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις και τα πνεύματα κατευνάστηκαν.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο δικηγόρος της 21χρονης Σάρας ζήτησε όπως η πελάτης του μετακινηθεί από την θέση της (δίπλα από τον Τζιωνή). Τότε ο 33χρονος του απάντησε ειρωνικά «ναι, γιατί μπορεί να της κάνω κακό».

Ωστόσο το αίτημα του δικηγόρου της συντρόφου του Τζιωνή απορρίφθηκε και η διαδικασία ξεκίνησε με την απαγγελία των κατηγοριών.

Και οι 4 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 8 κατηγορίες, οι οποίες προβλέπουν ποινή φυλάκισης μέχρι και δις ισόβια καθώς τα θύματα ήταν δυο.

Το κατηγορητήριο έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Πρώτη και δεύτερη κατηγορία: Φόνος εκ προμελέτης

Οι κατηγορούμενοι μεταξύ της 18ης Απριλίου 2018 και της 19ης Απριλίου 2018 στον Στρόβολο, κατά την διάρκεια της νύχτας, εκ προμελέτης με παράνομη πράξη, δηλαδή μαχαιρώνοντας επέφεραν τον θάνατο του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου.

Τρίτη κατηγορία: Συνωμοσία για φόνο

Οι κατηγορούμενοι την 18η Απριλίου 2018 στην Λευκωσία συνωμότησαν μεταξύ τους να φονεύσουν άλλο πρόσωπο.

Τέταρτη κατηγορία: Συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος

Οι κατηγορούμενοι την 18η Απριλίου 2018 στην Λευκωσία συνωμότησαν να διαπράξουν κακούργημα, δηλαδή να διαπράξουν ληστεία στην κατοικία στην οδό Ζαλόγγου 7 στον Στόβολο.

Πέμπτη κατηγορία: Ληστεία

Οι κατηγορούμενοι μεταξύ της 18ης και 19ης Απριλίου 2018 στην Λευκωσία, κατά την διάρκεια της νύχτας και ενώ ήταν οπλισμένοι με επιθετικά όργανα, δηλαδή μαχαίρι, σπαθί και πτυσσόμενο ρόπαλο, έκλεψαν ένα πορτοφόλι που περιείχε, δελτίο ταυτότητας, πιστωτικές κάρτες και άγνωστο χρηματικό ποσό και ένα ζεύγος γυαλιά άγνωστης αξίας, αντικείμενα που άνηκαν στον Γιώργο Χατζηγεωργίου και αμέσως πριν την κλοπή, χρησιμοποίησαν πραγματικά βία εναντίον του με σκοπό να αποκτήσουν και κατακρατήσουν την κλαπείσα περιουσία.   

Έκτη κατηγορία: Νυχτερινή διάρρηξη κατοικίας

Οι κατηγορούμενοι μεταξύ της 18ης και 19ης Απριλίου 2018 στην Λευκωσία, κατά την διάρκεια της νύχτας διέρρηξαν και εισήλθαν εντός της κατοικίας στην οδό Ζαλόγγου 7 στον Στρόβολο με σκοπό να διαπράξουν το κακούργημα της ληστείας.

Έβδομη κατηγορία: Απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό

Οι κατηγορούμενοι μεταξύ της 18ης και 19ης Απριλίου 2018 στην Λευκωσία, απήγαγαν άλλο πρόσωπο με σκοπό να προκαλέσουν τον κρυφό και τον άδικο περιορισμό του, δηλαδή απήγαγαν τον ανήλικο γιο του ζεύγους, με σκοπό να τον περιορίσουν στο ημιυπόγειο, κελάρι της κατοικίας.

Όγδοη κατηγορία: Μεταφορά επιθετικών όπλων

Οι κατηγορούμενοι μεταξύ της 18ης και 19ης Απριλίου 2018 στην Λευκωσία, χωρίς νόμιμη εξουσιοδότηση ή εύλογη δικαιολογία σε δημόσιο χώρο, δηλαδή σε δημόσιο δρόμο, είχαν μαζί τους επιθετικά όπλα. Δηλαδή ένα σπαθί τύπου Σαμουράι, ένα μαχαίρι με λεπίδα 20 εκατοστών που καταλήγει σε μυτερή άκρη, ένα πτυσσόμενο ρόπαλο και ένα μικρό μαχαίρι σε σχήμα σπαθιού.

Παραδέχθηκε τα πάντα ο Τζιωνής εκτός της… διάρρηξη 

Ο Τζιωνής κατά την απαγγελία των κατηγοριών, παρουσιάστηκε λαλίστατος, αφού παραδέχθηκε όλες τις κατηγορίες εκτός την κατηγορία που αφορούσε την διάρρηξη κατοικίας. Όπως ανέφερε, αρνείται την εν λόγω κατηγορία καθώς «ήταν ανοιχτά».

Επίσης σε ότι αφορά τις κατηγορίες της συνομωσίας για φόνο και της συνομωσίας για διάπραξη κακουργήματος, ο Τζιωνής παραδέχθηκε μεν, ανέφερε όμως δε ότι «δεν συνωμότησα».

Ακολούθησε η αντίδραση της Δικαστού η οποία του εξήγησε ότι εάν ισχύ η αναφορά του ότι δεν συνωμότησε τότε δεν θα πρέπει να παραδεχθεί την κατηγορία. Τότε, ο Τζιωνής είπε «εντάξει τότε «παραδέχομαι».   

Δεν θέλει δικηγόρο ο Τζιωνής – Του έκανε παρατήρηση

Μετά την απαγγελία των δυο πρώτων κατηγοριών που αφορούσαν φόνο εκ προμελέτης και αφότου ο Τζιωνής παραδέχθηκε ενώπιον δικαστηρίου, στην αίθουσα εισήλθε ο δικηγόρος του.

Τότε, ο Τζιωνής απευθυνόμενος προς αυτόν, του ανέφερε «άργησε». Από την πλευρά του ο δικηγόρος ζήτησε από το δικαστήριο να συνομιλήσει με τον πελάτη του, με το αίτημα του να γίνεται αποδεκτό.

Μετά την απαγγελία των υπόλοιπων κατηγοριών, ο Τζιωνής αιτήθηκε στο δικαστήριο όπως δεν εκπροσωπηθεί από δικηγόρο μέχρι το τέλος της δίκης, με το αίτημα του να γίνεται αποδεκτό.

Αρνούνται οι υπόλοιποι

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ωστόσο και οι τρεις αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες.

Ο αδελφός του Τζιωνής, ήταν ο μοναδικός από τους τρεις που δεν εκπροσωπείτο από δικηγόρο και ζήτησε από το δικαστήριο Νομική Αρωγή.

Το αίτημα του θα εξεταστεί στις 25 Ιουνίου ενώ δόθηκαν οδηγίες όπως διεξαχθεί έρευνα για την οικονομική του κατάσταση α από τις Κεντρικές φυλακές.

Στις Κεντρικές μέχρι νεωτέρας

Και οι 4 κατηγορούμενοι δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση τους και μετά το τέλος της διαδικασίας μεταφέρθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις Κεντρικές φυλακές.

Η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί για τις 29 Οκτωβρίου.

Δειτε Επισης

Καταχωρείται τελικά τη Δευτέρα η αίτηση για παύση Οδυσσέα-Θέλει να δικαστεί η ουσία η πλευρά του Ελεγκτή
Στήριξη Οικολόγων σε Γενικό Ελεγκτή-«Τα κόμματα κάνουν συνειδητά πλάτες στο βαθύ κράτος»
Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»
«Βεντέτα» πίσω από τη ρατσιστική συμπεριφορά και τις ύβρεις στο Tik Tok-Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 62χρονος
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων