Φυλάκιση στον συνταξιούχο για τον θάνατο της Στυλιάνας – Έσωσε το γιο της και σκοτώθηκε

Ποινή φυλάκισης εννέα μηνών επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στον 73χρονο που παρέσυρε με το όχημα του στον θάνατο την Στυλιάνα Παπαγεωργίου, 38 ετών και τραυμάτισε τον 6χρονο γιο της, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2015 στην λεωφόρο Τσερίου στον Στροβολο. Στον κατηγορούμενο καταδικάστηκε επίσης σε 18 μήνες στέρηση της άδειας οδήγησης του και σε 10 βαθμούς ποινής.
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα που καταγράφονται στην απόφαση του Δικαστηρίου, μητέρα και γιος επιχειρούσαν να διασταυρώσουν τον δρόμο, όταν ο 73χρονος «λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς, που δεν αναγόταν σε υπαίτια αμέλεια, χωρίς πρόθεση επέφερε το θάνατο της πεζής Στυλιάνας».

«Αφού το θύμα διένυσε περί τα 3 μέτρα εντός της λωρίδας κυκλοφορίας που κινείτο το όχημα του Κατηγορουμένου, επήλθε η επαφή του σώματος της με το μπροστινό δεξί προφυλακτήρα του οχήματος του κατηγορουμένου. Σε ελάχιστο χρόνο πριν την πρώτη επαφή, το θύμα πρόλαβε να σπρώξει τον υιό της, ο οποίος έπεσε στη μέση του δρόμου και δεν κτυπήθηκε από το αυτοκίνητο του Κατηγορουμένου. Ο Κατηγορούμενος δεν είδε καθόλου το θύμα και δεν ελάττωσε ταχύτητα πριν την επαφή του οχήματος του με αυτή, ούτε έκανε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για να αποφύγει την σύγκρουση. Ακολούθησαν κτυπήματα του σώματος του θύματος στο αυτοκίνητο του Κατηγορουμένου. Το θύμα εκτινάχθηκε στον αέρα και έπεσε περίπου στη μέση του δρόμου, τραυματισμένο θανάσιμα».
 
Ο κατηγορούμενος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ (65 αντί 22) καθώς προηγουμένως είχε σταματήσει σε καφενείο όπου κατανάλωσε ένα ποτήρι ουίσκι.
 
Ωστόσο αστυνομικός που κατέθεσε για την υπόθεση, ανέφερε ενώπιον δικαστηρίου ότι ο 73χρονος μύριζε αλκοόλ και δεν μπορούσε να σταθεί καλά στα πόδια του, για αυτό και προχώρησε σε αλκοτέστ, το οποίο το πρώτο δείγμα έδειξε 107 μg%, με τον ίδιο να αναφέρει ότι «ήπια ένα ποτό».
 
Έκλαιγε πάνω από την μητέρα του ο 6χρονος…
 
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου, ο 73χρονος «ενώ οδηγούσε άκουσε ένα «τακ» στην δεξιά μπροστινή πλευρά του αυτοκινήτου του και είδε το καθρεφτάκι του να κρέμεται».
 
Στην συνέχεια σταμάτησε το όχημα του, χωρίς όμως να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Όταν κατέβηκε από το όχημα του είδε την άτυχη 38χρονη ξαπλωμένη στην άσφαλτο και ένα παιδί (ο γιος της) που έκλαιγε κοντά στην κοπέλα.
 
Ο 73χρονος δεν αντιλήφθηκε τους πεζούς.
Η περιοχή είναι κατοικημένη με όριο ταχύτητας 50 ΧΑΩ. Ο Κατηγορούμενος οδηγούσε με ταχύτητα περί τα 38 ΧΑΩ. Είχε αναμμένα τα μπροστινά φώτα πορείας του αυτοκινήτου του στην χαμηλή στάση.
 
Καμία μεταμέλεια από τον κατηγορούμενο
 
Στην καταδικαστική απόφαση του το Δικαστήριο έλαβε υπόψη ότι το σφάλμα του κατηγορούμενου δεν ήταν η μοναδική αιτία του θανατηφόρου δυστυχήματος ενώ ανέφερε ότι η άτυχη Στυλιάνα εισήλθε στον δρόμο με γοργό βήμα χωρίς προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι ο κατηγορούμενος είχε σταματήσει ή έστω ότι την είχε αντιληφθεί ότι εισήλθε στον δρόμο. Επίσης λήφθηκε υπόψη ότι λίγα μέτρα προηγουμένως υπήρχε φωτοελεγχόμενη διάβαση πεζών.
 
Ωστόσο επιβαρυντικό παράγοντα για την καταδίκη του 73χρονου αποτέλεσε το γεγονός ότι οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ καθώς και ότι ο κατηγορούμενος δεν εξέφρασε σε κανένα στάδιο της δίκης την μεταμέλεια του. 
 
 

Δειτε Επισης

Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους