Παίρνει κεφάλια ο νέος νόμος για τους παιδεραστές – Αποτρεπτικές ποινές

Μέχρι 25 χρόνια φυλάκιση θα φτάνουν οι ποινές που μπορούν να επιβληθούν για σεξουαλικά αδικήματα παραγωγής παιδικής πορνογραφίας, αιμομιξίας και αδικήματα παιδεραστίας.
 
Τα νομοσχέδια έχουν κατατεθεί τον περασμένο Απρίλιο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο και στη συνέχεια αναμένεται να τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου και της Βουλής για ψήφιση.
 
Η αλλαγές στο νόμο προωθούνται για τρις λόγους σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι υφιστάμενες ποινές κρίθηκαν ανεπαρκείς, ενώ ο δεύτερος έχει να κάνει με την έξαρση που βρίσκονται τα τελευταία χρόνια αυτά τα αδικήματα.Παρατηρήθηκε επίσης ότι υπάρχει διάσταση στο ύψος των ποινών που προβλέπονται  σε άρθρα του ποινικού κώδικα  με τις ποινές που προβλέπονται για αντίστοιχα αδικήματα στις σχετικές νομοθεσίες.
 
Αποτρεπτικές ποινές
 
Για περιπτώσεις αιμομιξίας οι ποινές αυξάνονται από μέχρι 14 σε μέχρι 20 χρόνια, ενώ στην περίπτωση που το θύμα είναι κάτω των 18 ετών η ποινή μπορεί να φτάσει μέχρι τα 25 χρόνια.
 
Για την απαγωγή ανήλικου κάτω των 16 χρόνων το αδίκημα μετατρέπεται από πλημμέλημα σε κακούργημα και θα επιφέρει ποινή φυλάκισης 10 ετών.
 
Όσον αφορά την άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας ή άνδρα η ποινή θα αυξηθεί από 5 σε 15 χρόνια, ενώ αν το πρόσωπο είναι ανήλικο η ποινή θα φτάνει μέχρι τα 20 χρόνια.
 
Σε περιπτώσεις διαφθοράς γυναίκας ηλικίας 13-16 χρόνων και συνουσίας μεταξύ ανδρών με το θύμα να είναι μεταξύ 13-16 χρόνων η ποινή φυλάκισης θα φτάνει μέχρι 20 χρόνια από τα τρία που είναι σήμερα.
Για άσεμνη πράξη η ποινή ανεβαίνει από δύο σε επτά χρόνια ενώ αν το πρόσωπο είναι κάτω των 13 η ποινή θα φτάνει μέχρι και 10 χρόνια.
 
Στις ανήθικες προβολές δηλαδή όταν κάποιος επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα σε δημόσιο χώρο οι ποινές σήμερα φτάνουν από 2,5 χιλιάδες ευρώ μέχρι δύο χρόνια φυλάκιση και προτείνεται να αυξηθεί σε 10 χιλιάδες ευρώ και έως 5 χρόνια φυλάκιση.
Σε περίπτωση μάλιστα που το ανήθικο θέαμα προβάλλεται σε άτομα κάτω των 18 ετών η φυλάκιση θα αυξηθεί μέχρι τα 10 χρόνια.
 
Τσακίζει και τους πορνογράφους
 
Το δεύτερο νομοσχέδιο που βρίσκεται επίσης στη Νομική Υπηρεσία αφορά τις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας όπου η ποινή για το αδίκημα της παραγωγής παιδικής πορνογραφίας με σκοπό τη διανομή είναι μέχρι 10 χρόνια φυλάκιση και θα αυξηθεί μέχρι 20 χρόνια.
 
Για το αδίκημα της παροχής πληροφοριών που μπορεί να καταστεί διαθέσιμη παιδική πορνογραφία  η ποινή θα αυξηθεί σε 15 από 10 χρόνια.
 
Όσον αφορά τη διανομή παιδικής πορνογραφίας οι ποινές μετατρέπονται από 10 σε 15 χρόνια.
 
Διαβάστε επίσης: 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα