«Η γυναίκα μου έλεγε κανεί, αλλά εγώ δεν σταματούσα να τη μαχαιρώνω»

Διαφορετικά στοιχεία από τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους του διπλού φονικού στο Στρόβολο που στοίχισε τη ζωή στους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου έδωσε στην κατάθεση του ο 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Ο Χατζηξενοφώντος εξιστόρησε τα γεγονότα της 18ης Απριλίου, την προηγούμενη μέρα του άγριου φονικού στους ανακριτές από τη δική του σκοπιά. Εξήγησε ότι γνώρισε τον Τζιωνή το τελευταίο διάστημα και τον προμήθευε ναρκωτικά και συγκεκριμένα κάνναβη.

Λίγες ώρες λοιπόν πριν την δολοφονία  ο 33χρονος Λοϊζος Τζιωνής πήγε στο σπίτι του Χατζηξενοφώντος και αυτός κοιμόταν. Ζήτησε από τη μητέρα του να τον ξυπνήσει όμως ο 22χρονος της είπε να του πει να φύγει και θα πήγαινε εκείνος να τον βρει αργότερα.

Όπερ και εγένετο. Ο 22χρονος μετέβη λίγη ώρα αργότερα στην οικία του Τζιωνή και του παρέδωσε την κάνναβη που είχε παραγγείλει, όμως δεν είχε λεφτά να τον πληρώσει και του ζήτησε να περιμένει τον αδελφό του για να τον πληρώσει. Τότε γνώρισε σύμφωνα με τον ισχυρισμό του και τη συμβία του Τζιωνή Σάρα Σιάνς.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», ενώ περίμενε, ο Τζιωνής του ζήτησε 20  ευρώ δανεικά για να πάνε να πάρουν κάτι να πιούν και αυτός του έδωσε. Στη διαδρομή του ζήτησε άλλα 50 ευρώ και αφού αγόρασαν κοκαΐνη επέστρεψαν στο σπίτι.
 
Ακολούθως του έδειξε ένα μαχαίρι που του δώρισε κάποιος όπως είπε ο Τζιωνής στον 22χρονο και εκείνος άρχισε να νιώθει άβολα και να φοβάται όπως είπε στην κατάθεση του.

Στο σπίτι έφτασε και ο 23χρονος αδελφός του Τζιωνή, τον οποίο γνώρισε εκείνη την ώρα. Τότε οι τρεις τους, δηλαδή ο Τζιωνής, η Σιάνς και ο Σολωμού έκαναν χρήση κοκαΐνης  και σε κάποια στιγμή ο Τζιωνής έφυγε για να πάει στην τουαλέτα. Όταν επέστρεψε ζήτησε από τον Τζιωνή να του δώσουν τα λεφτά για να φύγει και εκείνος του «έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό» και άρχισε να ανεμίζει ένα σπαθί όπως είπε.
 
Η επήρεια των ναρκωτικών και το στυγερό έγκλημα
 
Ο Τζιωνής σύμφωνα πάντα με τον Χατζηξενοφώντος πήρε μια τσάντα με ρούχα και φόρεσε τρια ζευγάρια κάλτσες, ενώ κρατούσε το σπαθί του. Στη συνέχεια με τη βία του ζήτησε να μπει στο αυτοκίνητο της μητέρας του Τζιωνή με το οποίο ήρθε στο σπίτι ο αδελφός του και ενώ αυτός επέμενε ότι δεν ήθελε να μπει ο 33χρονος τον απείλησε ότι θα σκότωνε τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένεια του.

Του είπε μάλιστα ότι θα πήγαιναν σε ένα φίλο του για να πάρει λεφτά και του έδωσε ρούχα για να φορέσει πάνω από τα δικά του.
Τελικά στάθμευσαν σε υπόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας και ανέβηκαν στην ταράτσα απ’ όπου παρακολουθούσαν την οικία των θυμάτων και ο Τζιωνής ήταν «σαν να παραμιλούσε» είπε στους ανακριτές ο 22χρονος.
 
Η ώρα του στυγερού εγκλήματος
 
Τελικά μπήκαν στην αυλή του ζεύγους και ο Τζιωνής σκαρφάλωσε στον πρώτο όροφο και μπήκε στο σπίτι από ανοιχτό παράθυρο του μπάνιου. Αφότου ο 33χρονος κατακρεούργησε τα θύματα ο Χατζηξενοφώντος μπήκε στο σπίτι και είδε το παιδί με τα χέρια στην ανάταση όπου του είπε να μην ανησυχεί.
 
Την ίδια ώρα είδε τον Τζιωνή να κρατά το μαχαίρι και τα ρούχα του να είναι ματωμένα. Ανέβηκε στο δωμάτιο και είδε το πτώμα του άνδρα και της γυναίκας, ενώ ο Τζιωνής έψαχνε σε διάφορα συρτάρια χωρίς να εντοπίσει οτιδήποτε.

Στη συνέχεια έφυγαν από την οικία και ο Τζιωνής φορούσε μόνο της κάλτσες του αφού είχε ξεχάσει τα παπούτσια.
 
Σοκάρει η εξομολόγηση Τζιωνή
 
Ο Χατζηξενοφώντος είπε στους ανακριτές τα λόγια του Τζιωνή μετά τη διαφυγή τους. «Η γυναίκα μου έλεγε κανεί, αλλά εγώ δεν σταματούσα να τη μαχαιρώνω». Στη συνέχεια κατέληξαν σε χώρο στάθμευσης εργοστασίου στα Λατσιά και άλλαξαν ρούχα.
 
Επέστρεψαν στο σπίτι του Τζιωνή και ο 33χρονος του είπε να φύγει. Ο Χατζηξενοφώντος τότε πήγε στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου μέχρι που δέχθηκε τηλέφωνο από τον Τζιωνή για να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος. Αφότου ο 33χρονος δεν πήγε να τον βρει ο Χατζηξενοφώντος επέστρεψε πίσω στο πάρκο
 
 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα