Ένα λάθος, μια στιγμή… Πέντε νεκροί σε δέκα μέρες ο τραγικός απολογισμός της ασφάλτου

Οι τελευταίες δέκα μέρες ήταν τραγικές, σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια. Μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο, θρηνήσαμε τον άδικο χαμό πέντε συνανθρώπων μας στην άσφαλτο. Από αμέλεια, Από ένα λάθος; Από μια απροσεξία της στιγμής; Όποια και αν είναι η αιτία, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και είναι τραγικό και μη αναστρέψιμο. Είναι ο θάνατος.

Θελήσαμε να γράψουμε ακόμα ένα κείμενο για να ευαισθητοποιήσουμε ή αν προτιμάτε να ταρακουνήσουμε όλους τους οδηγούς. Ακόμα και εμάς τους ίδιους. Να τους κάνουμε να αντιληφθούν την αναγκαιότητα της τήρησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Την αναγκαιότητα δηλαδή, να προστατεύουν τη δική τους ζωή, άλλα και τη ζωή των άλλων. Όμως, έχοντας στο μυαλό μας τους πιο πάνω αριθμούς, τα θύματα και κυρίως τις οικογένειες και τους φίλους τους, που ανήμποροι πλέον να κάνουν κάτι, ρωτούν απλά «γιατί;», δυσκολευόμαστε να βρούμε και να ταιριάξουμε τις λέξεις.

Άλλωστε αν οι ίδιοι οι νεκροί, τα θύματα των τροχαίων, οι αριθμοί τους που ολοένα αυξάνονται και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους, δεν μπορούν να πείσουν κάποιο για το αυτονόητο, ποιες λέξεις και ποια κείμενα θα μπορέσουν να το κάνουν;

Την επόμενη φορά που θα καθίσουμε στο τιμόνι, ας αναλογιστούμε για λίγα δευτερόλεπτα τις συνέπειες. Ας φέρουμε στο μυαλό μας τις τραγικές φιγούρες της μάνας και του πατέρα, που ψάχνουν για το παιδί τους. Τα παιδιά που αναρωτιούνται πότε θα γυρίσει ο πατέρας ή η μάνα τους. Μόλις παραλληλίσουμε όλα αυτά με τη δική μας ζωή, τους δικούς μας ανθρώπους, τότε ίσως να ήμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.    

Αστυνομία Κύπρου 

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»