Υπό ανάκριση η Αστυνομία στην Βουλή – Κλητεύεται στην Επιτροπή Νομικών

Ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου για την ηγεσία της Αστυνομίας η οποία καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον της Βουλής για τα όσα της καταλογίζονται τον τελευταίο καιρό από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος καθώς και για τα έγγραφα που την «καίνε» σε σχέση με τις πληροφορίες που είχε ενώπιον της για εγκληματικά στοιχεία, πριν φθάσουμε στην τραγική κατάληξη με το αιματηρό επεισόδιο της Λεμεσού όπου τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί από τον διαβόητο Ηλία Μούζο, τον οποίον δεν «άγγιζαν» οι Αρχές.   
 
Σε δηλώσεις του στον REPORTER o Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Γιώργος Γεωργίου ανέφερε ότι έχει στείλει επιστολή ώστε όλες αυτές οι καταγγελίες εναντίον της Αστυνομίας, να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα.  
 
Όπως υπέδειξε, στην Επιτροπή θα κληθεί ο Αρχηγός Αστυνομίας, η ηγεσία της δύναμης, όλοι αξιωματικοί που ενδεχομένως να γνώριζαν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο». Πρόσκληση για να παρουσιαστεί στην συνεδρία θα πάρει και ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.
 
«Εκεί απαξάπαντες, η ηγεσία της Αστυνομίας, του ΤΑΕ, του ΟΠΕ, οτιδήποτε έχει σχέση με το θέμα των καταγγελιών που είναι εις γνώσιν τους και του Υπουργού Δικαιοσύνης να ελεχθούν για να κλείσει το θέμα. Αυτοί που έχουν πάρει γνώση, έχουν ολιγωρήσει ή εσκεμμένως αποσιωπούν, να κλείνει αυτό το θέμα» ανέφερε ο κ. Γεωργίου.  
 
Στο μικροσκόπιο θα τεθούν οι καταγγελίες του Φαίδωνος για τις οποίες όπως ανέφερε υπάρχουν σχετικά σημειώματα στην αστυνομία, μεταξύ αυτών και τα έγγραφα που έφερε στο φως ο REPORTER σχετικά με τον Ηλία Μούζο και για τον οποίο υπήρχαν διαδοχικές πληροφορίες εδώ και δυο χρόνια, ωστόσο παρέμειναν σε αδράνεια.
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο