Ελεύθερος και ο Καλογερόπουλος – Η Νομική Υπηρεσία «τάπωσε» την Αστυνομία

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο 50χρονος Θανάσης Καλογερόπουλος τον οποίο συνέλαβε η Αστυνομία την περασμένη Παρασκευή μετά από έλεγχο που έγινε στην οικία του στο πλαίσιο των ερευνών κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Η Αστυνομία είχε ταυτοποιήσει, όπως ακούστηκε και στο δικαστήριο, τα δακτυλικά αποτυπώματα του 50χρονου με αποτυπώματα που βρέθηκαν σε πινακίδες εγγραφής οχήματος το οποίο είχε εμπλακεί στην απόπειρα φόνου κατά του Ευρυπίδη Παφίτη, άλλως «Γενάς» το 2001.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ζήτησε από το δικαστήριο την οκταήμερη κράτηση του, όμως ο δικηγόρος του Γιάννης Πολυχρόνης έφερε ένσταση υποστηρίζοντας ότι η λήψη των δακτυλικών αποτυπωμάτων του 50χρονου για τη συγκεκριμένη υπόθεση έγινε παράνομα και ότι εσκεμμένα η αστυνομία προσπάθησε να συνδέσει τον 50χρονο με την υπόθεση απόπειρας φόνου του «Γενά». Μια υπόθεση για την οποία ο 50χρονος είχε ανακριθεί αμέσως μετά τη διάπραξη της, αλλά δεν συνελήφθη αφού δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εις βάρος του.

Επίσης ο δικηγόρος του Καλογερόπουλου ανέφερε ότι τα αποτυπώματα και το DNA του ήταν καταχωρημένα στο σύστημα της Αστυνομίας από το 2001.
Εντούτοις ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία η οποία δεν εντόπισε επαρκή μαρτυρία και ότι δεν στοιχειοθετείται υπόθεση. Ως εκ τούτου, ο 50χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ δόθηκαν οδηγίες όπως να μην κατηγορηθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση.   
Υπενθυμίζεται ότι η απόπειρα φόνου του Παφίτη διαπράχθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 2001, όταν τρία άγνωστα πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο τον πυροβόλησαν έξω από το συσκευαστήριο που διατηρούσε στα Κάτω Πολεμίδια, τραυματίζοντας τον σοβαρά.
 
Στη συνέχεια οι δράστες πυρπόλησαν το αυτοκίνητο στην περιοχή του νέου νοσοκομείου. Από τη φωτιά γλίτωσαν οι πινακίδες εγγραφής του αυτοκίνητου που διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστές, αφού το όχημα είχε δηλωθεί ως κλοπιμαίο. Οι πινακίδες κρατήθηκαν ως τεκμήρια καθώς φέρουν γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών της εγκληματικής ενέργειας.
 
 
 

Δειτε Επισης

Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι