Πάλεψε με τον καθηγητή, ζήτησε συγνώμη από τη Ντίνα και συμβούλεψε τον 15χρονο

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως από την ομολογία του Λοΐζου Τζιωνή που περιγράφει με λεπτομέρεια τα όσα τραγικά συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στην οικία του ζεύγους Χατζηγεωργίου, τον ρόλο που έπαιξε η χρήση κοκαΐνης προηγουμένως, το παρελθόν που είχε ο ίδιος με το συγκεκριμένο σπίτι καθώς και πως λειτούργησε όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τη Ντίνα Χατζηγεωργίου, τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τον ανήλικο γιό του ζεύγους
 
Πήγε να βάλει σίτες για τα κουνούπια
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» στην κατάθεση του ο Λοΐζος Τζιωνής επισκέφθηκε το σπίτι του άτυχου ζεύγους 3 με 4 φορές όταν εργαζόταν ως αλουμινιτζής το 2012 και ο τότε εργοδότης του ανέθεσε να τοποθετήσει στην οικία Χατζηγεωργίου σίτες για τα κουνούπια στα παράθυρα.
 
Έμαθε για το χρηματοκιβώτιο όταν ο άτυχος Γιώργος Χατζηγεωργίου του ζήτησε να τοποθετήσει κάποιες βίδες σε αυτό. Σύμφωνα με την κατάθεση του το χρηματοκιβώτιο βρισκόταν σε δωμάτιο του πρώτου ορόφου, κρυμμένο στο πάτωμα.
 
Χρωστούσε 6 χιλιάδες ευρώ, τον πίεζαν οι έμποροι ναρκωτικών
 
Οι λόγοι που οδήγησαν τον Λοΐζο Τζιωνή στη διάπραξη της ληστείας ήταν η δυνή οικονομική θέση στην οποία βρισκόταν τον τελευταίο καιρό, αφού σύμφωνα με την κατάθεση του χρωστούσε 6 χιλιάδες ευρώ από τη χρήση κοκαΐνης που έκανε. Συνεργός του στο έγκλημα όπως είπε ήταν ο Μάριος Χατζηξενοφώντος ο οποίος επίσης χρωστούσε χρήματα στους προμηθευτές ναρκωτικών.
 
«Ξέρω το σπίτι παθκιά παθκια»
 
Πριν ο αδίστακτος Τζιωνής εισέλθει στο σπίτι των θυμάτων μαζεύει στο σπίτι του τους συνεργούς του και φτιάχνει ένα αυτοσχέδιο σχεδιάγραμμα της οικίας ενώ τους καθησυχάζει λέγοντας τους πως γνωρίζει το σπίτι «παθκιά παθκιά».
 
Στη συνέχεια οι τρεις πλην της συμβίας κάνουν χρήση κοκαΐνης και ο Τζιωνής μαζί με τον 22χρονο αναχωρούν για το σπίτι των θυμάτων. Μαζί του ο Τζιωνής μετέφερε μια τσάντα στην οποία είχε τοποθετήσει αθλητικά παπούτσια, μια ταμπλέτα, ένα σπαθί, ένα ρόπαλο ενώ κρατούσε και το μαχαίρι. Μάλιστα ο Τζιωνής  μετέφερε μαζί του και τον σκύλο του τον οποίο άφησε στο αυτοκίνητο.
 
«Ήταν όλα ξιμπαρρωμένα»
 
Αφού στάθμευσαν το αυτοκίνητο σε υπόγειο χώρο στάθμευσης παρακείμενης πολυκατοικίας γύρω στις 10 και 30 ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας και παρακολουθούσαν το σπίτι. Λίγη ώρα αργότερα αποφάσισαν να εισέλθουν στην οικία. Μπήκαν στην αυλή και παρατήρησαν το παράθυρο του μπάνιου στον πρώτο όροφο που ήταν μισάνοιχτο. Ο Τζιωνής με ώθηση από τον 22χρονο ανέβηκε στην κληματαριά και πέτυχε είσοδο στο σπίτι από το παράθυρο του μπάνιου.
 
Χωρίς να χάνει χρόνο κατευθύνθηκε στο δωμάτιο που είδε το 2012 το χρηματοκιβώτιο για να διαπιστώσει πως δεν υπήρχε τίποτα. «Ήταν όλα ξιμπαρρωμένα, δεν είχε χρηματοκιβώτιο» αναφέρει στην κατάθεση του ο Λοΐζος Τζιωνής.
 
Το τετ α τετ με την Ντίνα, τον Γιώργο και τον ανήλικο γιο
 
Στη συνέχεια τα όσα αναφέρει στην κατάθεση του ο Λοΐζος Τζιωνής είναι συγκλονιστικά…
 
Μόλις κατάλαβε πως χρηματοκιβώτιο δεν υπάρχει και εντός της οικίας βρισκόταν άτομα τον κυρίευσε ο πανικός. Άρχισε να ψάχνει σημείο να κρυφτεί χωρίς αποτέλεσμα και εισήλθε στο υπνοδωμάτιο του ζεύγους όπου βρισκόταν μόνο η άτυχη Ντίνα Χατζηγεωργίου. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του της ζήτησε συγνώμη και την παρακάλεσε να μη φωνάξει. Ωστόσο η άτυχη Ντίνα έβαλε μια κραυγή και όπως ο ίδιος ισχυρίζεται ανέσυρε το μαχαίρι ενώ όπως είπε «η καρδιά του ήταν έτοιμη να σπάσει».
 
Μετά την κραυγή της άτυχης Ντίνας εντός του υπνοδωματίου εισήλθε και ο Γιώργος Χατζηγεωργίου. Στη θέα του, πάντα σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Τζιώνή άρχισε να παλεύει μαζί του και του έφερε μαχαιριές γιατί ένιωσε να απειλείται.
 
Ακολούθως εισήλθε στο δωμάτιο του ανήλικου γιου για να διαπιστώσει πως η πόρτα του ήταν ανοιχτή. Ο μικρός καθόταν έντρομος και του ζήτησε να πάρει ότι θέλει από το σπίτι και να φύγει.
 
Ο Τζιωνής μετέφερε τον ανήλικο στο κελάρι όπου και τον κλείδωσε ενώ σύμφωνα με τον ισχυρισμό του τον συμβούλεψε να βρει τρόπο να δραπετεύσει.
Πριν την ομολογία του 33χρονου Τζιωνή, υπενθυμίζεται πως δεν παραδεχόταν την εμπλοκή του στο έγκλημα και τα έριχνε στον αδελφό του και άλλα πρόσωπα.
 
 
 

Δειτε Επισης

Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς