Χειροπέδες σε δυο γνωστά πρόσωπα για πληροφορία «χτυπήματος» κατά της αστυνομίας – «Αόριστη» απάντησαν οι δικηγόροι τους

Χειροπέδες σε δυο γνωστά πρόσωπα φόρεσε η αστυνομία κατόπιν πληροφορίας για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, ενώ εξέδωσε ένταλμα εναντίον και τρίτου προσώπου.
 
Συγκεκριμένα η πληροφορία έκανε λόγο για χτύπημα του υποκόσμου κατά της αστυνομίας και συγκεκριμένα για βόμβα σε κτήρια, ως «απάντηση» στις έρευνες για την πάταξη του εγκλήματος, τις οποίες προωθεί η αστυνομία μετά το αιματηρό επεισόδιο στην Λεμεσό.
 
Μετά την πληροφορία που έφθασε στο Αρχηγείο, η αστυνομία διενήργησε έρευνες σε υποστατικά και ακολούθως φόρεσε χειροπέδες στα δυο εκ των τριών προσώπων. Ανακρινόμενοι και οι δυο αρνήθηκαν την πληροφορία που κάνει λόγο για συνομωσία ενώ ο ένας εκ των δυο, ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα, έθεσε τον εαυτό του ενώπιον των αρχών και έδωσε και την συγκατάθεση του να ελεχθούν τα τηλέφωνα του, αρνούμενος κατηγορηματικά τις κατηγορίες.
 
Η διαδικασία για έκδοση διατάγματος κράτησης τους διεξήχθη στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο ένας εκ των δυο καθώς υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση.
 
Ο ανακριτής της υπόθεσης ζήτησε την κράτηση τους για 8 ημέρες, ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης των υπόπτων έφεραν ένσταση, κάνοντας λόγο για αόριστη πληροφορία η οποία δεν στοιχειοθετείται.
 
Η διαδικασία ήταν πολύωρη και το δικαστήριο επιφύλαξε την απόφαση του, την οποία θα ανακοινώσει αύριο το πρωί.
 
Εν τω μεταξύ εύλογα διερωτάται κάποιος γιατί δεν υπήρξε άμεση κινητοποίηση και άμεση αξιολόγηση των πληροφοριών και στην περίπτωση του Ηλία Μούζου για τον οποίο η αστυνομία παρέμεινε σε αδράνεια για δυο χρόνια παρά τις πληροφορίες που είχε ότι κατέχει οπλισμό. Μάλιστα ούτε ένταλμα εξέδωσε εναντίον του όταν λήφθηκε η πληροφορία για οπλισμό και ούτε εξέδωσε ένταλμα εναντίον του όταν απείλησε δικηγόρους της Νομικής Υπηρεσίας και Δικαστή.
 

Δειτε Επισης

Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Εκρηκτικό το βράδυ της Ανάστασης στη Λεμεσό-Έκαψαν περιπολικό, έβαλαν φωτιά σε σχολείο
Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου