Οι σπόντες Ιωνά για τους έμπορους ναρκωτικών και η Αστυνομία… πίσω από τον Φαίδωνα

Κανείς δεν θα διαβεβαιώσει ότι το οργανωμένο έγκλημα θα εξαλειφθεί, αλλά θα εντατικοποιήσει η Αστυνομία τις προσπάθειες πρόληψης και ας την κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, λέγοντας ότι πολλοί θα εκπλαγούν για τα άτομα που υπάρχουν στις δομές των ομάδων που σχετίζονται με την εμπορία ναρκωτικών.

 «Στην δομή κάποιων ομάδων μπορεί να είναι και πρόσωπα που θα εκπλήξουν πολλούς. Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα, αλλά στο γεγονός ότι μπορεί στην δομή μιας πυραμίδας εμπορίας ναρκωτικών να έχει άτομα που θαυμάζουμε για την σωστή επιχειρηματική τους δραστηριότητα».

 Ερωτηθείς εάν αυτό μπορεί να συμβαίνει και στο οργανωμένο έγκλημα, ο κ. Νικολάου απάντησε μπορεί, αφού κανείς δεν έχει εικόνα για το ποια είναι η κορυφή, «αφού τώρα δεν έχει την δυνατότητα να διαπιστώσεις εάν εκείνα που ξέρεις είναι η κορυφή».

Αναφέρθηκε στις οδηγίες προς την αστυνομία να «γίνει η σκιά του οργανωμένου εγκλήματος», στις επιχειρησιακές δραστηριότητες για την πρόληψη του εγκλήματος. Το έγκλημα είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, δήλωσε ο κ. Νικολάου κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην εμπορία ναρκωτικών που αποτελεί το σημαντικότερο θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους.

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης είπε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει το πρωί με τον Φαίδωνα Φαίδωνος, τον οποίο και κάλεσε δημόσια να καταθέσει τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της αστυνομίας. Ζήτησε, είπε, «να υποβάλει επώνυμα ή ακόμα και ανώνυμα αυτές τις πληροφορίες. Η δική μου απαίτηση από την Υπηρεσία και αυτό ζήτησα από τον προϊστάμενο, είναι να ερευνούν κάθε πληροφορία που σχετίζεται με τα θέματα διαφθοράς». Αναμένει δε, είπε, από την νεοσύστατη αυτή Υπηρεσία να αποδώσει στο έργο της.
 
Απάντησε και η Αστυνομία στο Φαίδωνα: Το οργανωμένο έγκλημα δεν θα παταχθεί με λόγια
 
Απάντηση στη σκληρή κριτική που  δέχεται από το Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος η Αστυνομία μέσω του Αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου της Δύναμης, Στέλιου Στυλιανού ο οποίος έκανε λόγο για ισοπεδωτική κριτική.

«Το οργανωμένο έγκλημα δεν θα παταχθεί με λόγια αλλά η Αστυνομία απαντά με τις ενέργειες της», σημείωσε ο κύριος Στυλιανού.
Τόνισε ακόμα ότι η στείρα κριτική δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και η Αστυνομία είναι η πρώτη που παραδέχθηκε ότι υπάρχει διαφθορά όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρέπεμψε μάλιστα σε ανακοίνωση της Αστυνομίας με ημερομηνία 10 Μαΐου όπου η δύναμη είχε τοποθετηθεί για τις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου.
 
 

Δειτε Επισης

Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης