Έντονα ενοχλημένος ο Πρόεδρος για το έγκλημα – Θέτει όλους ενώπιον των ευθυνών τους

Στρατηγική σιωπής κρατάει η ηγεσία της αστυνομίας σε σχέση με τις αποκαλύψεις που έφερε στο φως ο REPORTER για τις πληροφορίες που έφθαναν εδώ και δυο χρόνια ενώπιον των αρχών για τον διαβόητο Ηλία Μούζο, ο οποίος έφθασε στο σημείο να πυροβολήσει αστυνομικούς και κατόπιν εορτής να υπάρξει κινητοποίηση και σύλληψη του.
 
Την ώρα που τα έγγραφα αφήνουν εκτεθειμένη την αστυνομίας για τις ενέργειες της από το 2016 μέχρι σήμερα, είτε από αδράνεια είτε από ανικανότητα, η ηγεσία της δύναμης δεν εξέδωσε μέχρι στιγμής οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα.
 
Η αστυνομία τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με αφορμή την έξαρση της εγκληματικότητας ενώ σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τα δεδομένα, προωθεί έρευνες κατά προσώπων της νύχτας, οι οποίοι έδειξαν ότι είναι καλά διαβασμένοι.
 
Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν και οι εμπρησμοί, με τον υπόκοσμο να δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν υπολογίζει τίποτα αφού προχωρεί ακάθεκτος την ώρα που η αστυνομία εξαγγέλλει έρευνες. Ενδεικτικό είναι ότι τους τελευταίους σχεδόν δυο μήνες κάηκαν 7 καφετέριες και μια ταβέρνα καθώς και αρκετά οχήματα.  
 
 
Ενοχλημένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το TVONE, η όλη κατάσταση δεν άφησε ασυγκίνητο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος είναι έντονα ενοχλημένος. Κάτι το οποίος ήταν εμφανές και στις δηλώσεις του κατά την επίσκεψη του στον τραυματία αστυνομικό.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θέτει όλους ενώπιον των ευθυνών τους ενώ σε συνεννόηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης δόθηκαν αυστηρές οδηγίες στην ηγεσίας της αστυνομίας για έλεγχο της κατάστασης και λήψης πρόσθετων μέτρων.
 
Επίσης, όπως ανέφερε έγκυρη πηγή, η δήλωση «μηδενική ανοχή» ήταν αυστηρή οδηγία του Προέδρου.  

Τα έγγραφα που εκθέτουν την αστυνομία
 
Όπως αποδεικνύουν τα έγγραφα που έφερε στο φώς ο REPORTER, η αστυνομία είχε πληροφορία από τον Αύγουστο του 2016, δηλαδή δυο χρόνια πριν το αιματηρό επεισόδιο, ότι ο Μούζος έχει στην κατοχή του τρία καλάσνικοφ και άλλο οπλισμό, «και προτίθεται να τα χρησιμοποίηση για διάπραξη αδικημάτων».
Ωστόσο δεν έλαβε τότε «την απάντηση του» τότε ο υπόκοσμος…
 
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία κατείχε πληροφορίες για εγκληματικές ενέργειες, πληροφορίες οι οποίες ωστόσο δεν αξιοποιήθηκαν, για οποιοδήποτε λόγο.
 
Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αποδόθηκαν ευθύνες, παρά μόνο διατάχθηκαν έρευνες, το αποτέλεσμα των οποίων είναι άγνωστο.
 
Έγγραφο:
 
Την 25/8/2016 λήφθηκε πληροφορία ότι ο καταζητούμενος Ηλίας Μούζος έχει στην κατοχή του τρία όπλα τύπου «καλάσνικοφ» καθώς και άλλο οπλισμό τον οποίο προτίθεται να χρησιμοποιήσει για την διάπραξη αδικημάτων. Επίσης αναφέρεται ότι είναι έμπορος ναρκωτικών τύπου “Crystal” και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία με παρόμοιας φύσεως υποθέσεις. Οι εξετάσεις συνεχίζονται.
 
Προηγήθηκε άλλη πληροφορία…
 
Της πληροφορίας αυτής, προηγήθηκε άλλη πληροφορία, μια μέρα πριν δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του η αστυνομία ως καταζητούμενο πρόσωπο, η οποία ανέφερε ότι ο Μούζος κυκλοφορεί οπλισμένος στην Πάφο για να «καθαρίσει», όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στο έγγραφο που δημοσιεύει ο REPORTER, συγκεκριμένο πρόσωπο με τον οποίο είχε ανοιχτούς λογαριασμούς.
 
Έγγραφο:
 
Την 21/04/2016 και περί ώρα 16:30 λήφθηκε πληροφορία ότι ο Ηλίας Μούζος @ Λεβέντης από την Λεμεσό βρίσκεται στην Πάφο οπλισμένος με σκοπό να εντοπίσει τον Χ…. Κ… για να τον «καθαρίσει» και ότι μετά θα είχε σειρά ο Τ… από τον Μούτταλο. Μέλη του ΤΑΕ Πάφου κατάφεραν να εντοπίσουν τον Τ… και την ίδια μέρα και ώρα 18:30. Αφού τον ενημέρωσαν για την πληροφορία που υπήρχε του ζήτησαν όπως λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προσωπική του ασφάλεια. Την ίδια μέρα και ώρα 20:00 εντοπίστηκε και ο Χ… Κ… στον οποίον έγιναν οι ίδιες συστάσεις όπως και στον Τ…. Κατά την διάρκεια της νύχτας περιπολήθηκε η περιοχή Μούτταλου καθώς και οι περιοχές όπου διαμένουν οι πιθανοί στόχοι χωρίς όμως να προκύψει οτιδήποτε. Η καταχώρηση γίνεται για ενημέρωση.  
 
Απειλές κατά τη διάρκεια της δίκης
 
Επίσης ενώ ο Μούζος εκδικαζόταν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για πρόκληση βαρίας σωματικής βλάβης, ενώπιον της αστυνομίας και συγκεκριμένα στις 15/3/2017, υπήρξε καταγγελία ότι ο 38χρονος ανέφερε ότι θα «καθαρίσει» λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας που χειρίζονταν την υπόθεση του, τον δικαστή που ανέλαβε την δίκη καθώς και τον δικηγόρο που τον εκπροσωπούσε αρχικά. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σημείωμα της αστυνομίας, ο Μούζος είπε ότι την μια λειτουργό «θα την ανατινάξει καθώς αυτή θα βρίσκεται στο τραπέζι με τον σύζυγο της και τα παιδιά της»
 
Έγγραφο:
 
Στις 15/3/2017 και περί ώρα 11:00 η …, δημόσια κατήγορος της Νομικής Υπηρεσίας Πάφου συναντήθηκε στην Πάφο με έμπιστο της πρόσωπο, του οποίου δεν επιθυμεί να αποκαλύψει τα στοιχεία στο παρόν στάδιο και της ανέφερε ότι ο Ηλίας Μούζος σε περίπτωση που καταδικασθεί στις 20/4/2017 σχετικά με την υπόθεση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αρ. …, δεν θα μείνει στις βόμβες αλλά θα «καθαρίσει» την …. (την ίδια), την …. Δημόσια κατήγορο, τον δικηγόρο …. και τον δικαστή …. Επιπλέον ο Μούζος ανέφερε για την δημόσια κατήγορο …., ότι δεν τον ενδιαφέρει ότι έχει παιδιά και ότι θα την ανατινάξει καθώς αυτή θα βρίσκεται στο τραπέζι με τον σύζυγο της και τα παιδιά της. Σχετικά με την αναφερόμενη πληροφορία η … ενημέρωσε την προϊστάμενη της στην Νομική Υπηρεσία, Εισαγγελέα …, τον ΑΔΕ Πάφου και τον σύζυγο της …(δεύτερης δημόσιας κατηγόρου). 
 
Να σημειωθεί ότι στις 20/4/2017 η υπόθεση με αρ…. είναι ορισμένη για απόφαση και αφορά τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πραγματικής σωματικής βλάβης και παράνομης κατοχής/μεταφοράς όπλου κατηγορίας Β στην οποία κατηγορούμενοι είναι ο Ηλίας Μούζος και …. Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του δικαστή … (που απείλησε) και δημόσιος κατήγορος είναι η ….(που απειλήθηκε) ενώ η… είναι η προϊστάμενη της Νομικής Υπηρεσίας Πάφου. Όσο αφορά τον δικηγόρο …, εκπροσωπούσε τον Μούζο στα αρχικά στάδια της υπόθεσης και στην συνέχεια αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από άλλο δικηγόρο. Ετοιμάστηκε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα για να σταλεί στον Β Αρχηγό (Ε) για ενημέρωση και ανάλογες οδηγίες. Ο Β ΑΔΕ (Ε) ενήμερος. Εν αναμονή οδηγιών οι εξετάσεις συνεχίζονται.
 
Εν τω μεταξύ, 4 μήνες πριν και συγκεκριμένα στις 12 Δεκεμβρίου 2016, η μια εκ των λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας τέθηκε στο στόχαστρο εμπρηστών οι οποίοι τοποθέτησαν αυτοσχέδια βόμβα με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος στην κύρια είσοδο της οικίας της.
 
Συνέχισε την δράση του, θεατής η αστυνομία
 
Μετά την δίκη όπου ο Μούζος αθωώθηκε, συνέχισε της δράση του και κατά το 2018 κρυβόταν πίσω από την απαγωγή και τον ξυλοδαρμό 28χρονου, την ρίψη
πυροβολισμών στην οικία του ενώ αφού ήταν ανενόχλητος, σχεδίαζε την δολοφονία του η οποία απετράπη κατά το βράδυ του αιματηρού επεισοδίου στον Ύψωνα όπου τραυματίστηκαν οι δυο αστυνομικοί.
 

Δειτε Επισης

Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο