Φαίδωνας για αποκαλύψεις REPORTER: Εγκληματικές παραλείψεις, να διαταχθεί έρευνα

Το αιματηρό επεισόδιο με τον τραυματισμό δύο Αστυνομικών στη Λεμεσό τα ξημερώματα του Σαββάτου 5 Μαϊου έχει συγκλονίσει το παγκύπριο και είχε ξεσπάσει σάλος για την ασφάλεια των Αστυνομικών αλλά και τον τρόπο που η Αστυνομία χειρίζεται τον υπόκοσμο.
Από τους πρώτους που τα έβαλαν με την Αστυνομία ήταν ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ο οποίος μίλησε δημόσια για τους χειρισμούς της Αστυνομίας, αφού είχε ενημερώσει τις αρχές, όπως είπε, για πρόσωπα και καταστάσεις τόσο στην Πάφο όσο και σε άλλες πόλεις.

Αποσπάσματα των δηλώσεων του Δημάρχου Πάφου στις 08/05/2018

«Έχω δώσει τα ονόματα και είχα δώσει το συγκεκριμένο όνομα στην ηγεσία της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

«Το συγκεκριμένο άτομο γνωρίζουν ότι βρίσκεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση της Εισαγγελέως του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου. Γνωρίζουν επίσης ότι το συγκεκριμένο άτομο βρίσκεται πίσω από την τοποθέτηση τριών- τεσσάρων βομβών τουλάχιστον στην Πάφο σε νεαρά άτομα τα οποία θέλησαν να φύγουν από το δικό του κύκλωμα».

«Είναι καλά γνωστό ότι το συγκεκριμένο άτομο με το κοντάκι πιστολιού έχει βγάλει το μάτι συγκεκριμένου ατόμου το οποίο είναι τώρα μονόφθαλμο. Είναι καλά γνωστό επίσης ότι συχνά επισκέπτεται την Πάφο, στην περιοχή Χλώρακας και Μουτάλλου, για να διευθύνει τις παράνομες δραστηριότητές του στην Πάφο.

Παρόλα τ’ αυτα ενώ όλοι γνωρίζουν αποφεύγουν να λάβουν δράση ενώ θα μπορούσε το συγκεκριμένο άτομο με μια συντονισμένη προσπάθεια των Αστυνομικών Αρχών, αφού είχαν τόσα πολλά στοιχεία και γνώριζαν τόσα πολλά πράγματα να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Δεν το έπραξαν. Το αποτέλεσμα, έγινε η δολοφονική απόπειρα εναντίον των αστυνομικών και τώρα όλοι θρηνούμε και λέμε μακάρι να μην συμβεί το μοιραίο με τον συγκεκριμένο αστυνομικό».

Μετά τις αποκαλύψεις του REPORTER, κατακεραυνώνει και πάλι της αρχές ο Φαίδωνας

Τα έγγραφα που αποκάλυψε ο REPORTER και αποδεικνύουν ότι ενώπιον της Αστυνομίας υπήρχαν από το 2016 απανωτές πληροφορίες για τη δράση του Μούζου,  ενισχύουν και τις θέσεις του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος δήλωσε ότι είχε ενημερώσει τις αρχές κατ’ επανάληψη για τις δραστηριότητες του 38χρονου τόσο  στην Πάφο όσο και σε άλλες πόλεις.
 
Λάβρος κατά της Αστυνομίας παρουσιάστηκε για ακόμα μια φορά ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τα αποκαλυπτικά έγγραφα του REPORTER τόνισε ότι «η όλη διαχείριση και ο όλος χειρισμός που η Αστυνομία έκανε στο εγκληματικό στοιχείο Ηλία Μούζο, συμπυκνώνει τις διαχρονικές αδυναμίες της».

Μίλησε μάλιστα για «εγκληματικές παραλείψεις, σήψη και διαφθορά που υπάρχει στο αστυνομικό σώμα έστω και σε μικρό αριθμό στελεχών».

Πρέπει να διαταχθεί έρευνα, είπε «για το ποιοι αξιωματικοί ηθελημένα ή κατά λάθος δεν επιτέλεσαν το καθήκον τους και παρέμενε ασύλληπτος.

Δεν μπορούν να επικαλούνται άγνοια, δεν μπορούν να επικαλούνται έλλειψη στοιχείων, ούτε και δική τους επιχειρησιακή αδυναμία».
 
Συμπλήρωσε ακόμα ότι «η όλη συμπεριφορά τους ακουμπά τα όρια της εγκληματικής αμέλειας, αν όχι της εγκληματικής συνενοχής».

«Για να αντιληφθούμε τα όρια του εγκλήματος πέραν των βομβιστικών επιθέσεων και των εγκλημάτων κατά της ζωής, η ευθύνη της Αστυνομίας είναι έμμεση για τη ζωή νεαρών παιδιών από την Πάφο που έγιναν χρήστες τα τελευταία χρόνια λόγω του συγκεκριμένου ατόμου», όπως ανέφερε ο κύριος Φαίδωνος.

Ο δήμαρχος Πάφου μας ανέφερε για τον εθισμό  των νεαρών στην κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη την οποία πωλούσε ο Μούζος, όπως υποστηρίζει, και «όντας σκληρό ναρκωτικό γνωρίζουμε όλοι ότι είναι δύσκολο κάποιος να απεξαρτηθεί».

«Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν», κατέληξε ο δήμαρχος για όσα έκαναν σε νέα παιδιά, πέραν του Ηλία Μούζου και του κυκλώματος του συγκεκριμένου προσώπου.
 

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας