Αποκαλυπτικά έγγραφα: Γνώριζαν από το 2016 για τα καλάσνικοφ του Μούζου

Αποκαλυπτικά έγγραφα που αφήνουν εκτεθειμένη την αστυνομία σε σχέση με τον διαβόητο Ηλία Μούζο, που καταζητείτο και συνελήφθη τρεις μέρες αργότερα, για το αιματηρό επεισόδιο στην Λεμεσό όπου τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας δίνει μάχη για την ζωή του στο Ισραήλ, φέρνει στο φως ο REPORTER.  Έγγραφα τα οποία από την μια παραπέμπουν σε αδράνεια των αρχών και από την άλλη σε «γλέντι» του Μούζου ο οποίος για δυο χρόνια κυκλοφορούσε ανενόχλητος, δείχνοντας ότι ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος έναντι της αστυνομίας.

«Ο υπόκοσμος θα πάρει την απάντηση που του αξίζει» ήταν η δήλωση του Αρχηγού Αστυνομίας μετά την απόπειρα φόνου κατά των αστυνομικών, ενώ δόθηκαν οδηγίες και διεξάγονται απανωτές έρευνες σε γνωστά πρόσωπα που απασχολούν τις αρχές, σε μια προσπάθεια η αστυνομία να «απαντήσει» στον υπόκοσμο ο οποίος τα τελευταία χρόνια έδειξε τα δόντια του.

Ο Ηλίας Μούζος, πριν την σύλληψη του, απασχόλησε έντονα την αστυνομία, ωστόσο αν και «σεσημασμένος», ποτέ δεν καταδικάστηκε για οποιαδήποτε υπόθεση ενώ σωρεία ερωτημάτων προκαλούν οι ενέργειες της αστυνομίας η οποία ενώ είχε πληροφορίες για την δράση του, παρέμεινε σε αδράνεια μέχρι που ο 38χρονος πυροβόλησε τους αστυνομικούς και ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων.
 

Γνώριζαν δυο χρόνια πριν ότι είχε καλάσνικοφ

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει ενώπιον του ο REPORTER, η αστυνομία είχε πληροφορία από τον Αύγουστο του 2016, δηλαδή δυο χρόνια πριν το αιματηρό επεισόδιο, ότι ο Μούζος έχει στην κατοχή του τρία καλάσνικοφ και άλλο οπλισμό, «και προτίθεται να τα χρησιμοποίηση για διάπραξη αδικημάτων». Ωστόσο δεν έλαβε τότε «την απάντηση του» ο υπόκοσμος…
 

Έγγραφο:

Την 25/8/2016 λήφθηκε πληροφορία ότι ο καταζητούμενος Ηλίας Μούζος έχει στην κατοχή του τρία όπλα τύπου «καλάσνικοφ» καθώς και άλλο οπλισμό τον οποίο προτίθεται να χρησιμοποιήσει για την διάπραξη αδικημάτων. Επίσης αναφέρεται ότι είναι έμπορος ναρκωτικών τύπου “Crystal” και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία με παρόμοιας φύσεως υποθέσεις. Οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Ερωτήματα:

  - Τι έρευνες έγιναν για εντοπισμό του οπλισμού;
  - Εάν έγιναν έρευνες, γιατί ο Μούζος δυο χρόνια μετά είχε στην κατοχή του καλάσνικοφ και άλλο οπλισμό;
  - Ήταν υπό παρακολούθηση ο Μούζος;
  - Εάν έγιναν όλες οι ενέργειες και δεν προέκυψε οτιδήποτε, υπάρχει ή όχι παραδοχή ότι η αστυνομία αδυνατεί να φτάσει τον υπόκοσμο;
  - Γιατί η αστυνομία αποφάσισε να δώσει απαντήσεις στον υπόκοσμο μετά την απόπειρα κατά των αστυνομικών και όχι πριν;

 
Ήταν καταζητούμενος…

Εν τω μεταξύ, 4 μήνες προηγουμένως και συγκεκριμένα στις 22/04/2016,  η αστυνομία έδωσε τη φωτογραφία του στην δημοσιότητα ως καταζητούμενο πρόσωπο «σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, επίθεσης με πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, αδικήματα, τα οποία διαπράχθηκαν στην Πάφο, στις 6/4/16».

Προηγήθηκε και άλλη πληροφορία…

Μια μέρα πριν δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του η αστυνομία ως καταζητούμενο πρόσωπο, ενώπιον των αρχών έφθασε και άλλη πληροφορία που ανέφερε ότι ο Μούζος κυκλοφορεί οπλισμένος στην Πάφο για να «καθαρίσει», όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στο έγγραφο που δημοσιεύει ο REPORTER, συγκεκριμένο πρόσωπο με τον οποίο είχε ανοιχτούς λογαριασμούς.

Έγγραφο:

Την 21/04/2016 και περί ώρα 16:30 λήφθηκε πληροφορία ότι ο Ηλίας Μούζος @ Λεβέντης από την Λεμεσό βρίσκεται στην Πάφο οπλισμένος με σκοπό να εντοπίσει τον Χ…. Κ… για να τον «καθαρίσει» και ότι μετά θα είχε σειρά ο Τ… από τον Μούτταλο. Μέλη του ΤΑΕ Πάφου κατάφεραν να εντοπίσουν τον Τ… και την ίδια μέρα και ώρα 18:30. Αφού τον ενημέρωσαν για την πληροφορία που υπήρχε του ζήτησαν όπως λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προσωπική του ασφάλεια. Την ίδια μέρα και ώρα 20:00 εντοπίστηκε και ο Χ… Κ… στον οποίον έγιναν οι ίδιες συστάσεις όπως και στον Τ…. Κατά την διάρκεια της νύχτας περιπολήθηκε η περιοχή Μούτταλου καθώς και οι περιοχές όπου διαμένουν οι πιθανοί στόχοι χωρίς όμως να προκύψει οτιδήποτε. Η καταχώρηση γίνεται για ενημέρωση.  

Ξανά καταζητούμενος…

Ένα μήνα μετά και συγκεκριμένα στις 30/5/2016, ο Μούζος θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου για την υπόθεση της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης για την οποία είχε κατηγορηθεί μαζί με άλλο ένα πρόσωπο. Πράγμα το οποίο δεν έπραξε και εκδόθηκε εναντίον του ένταλμα σύλληψης.
 
Συνελήφθη τελικά μετά από 5 μήνες και η κατηγορούσα αρχή ζήτησε την κράτηση του ως υπόδικου στις Κεντρικές φυλακές μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης. Ωστόσο στη συνέχεια αθωώθηκε και αφέθηκε ελεύθερος.
 
Απείλησε δικαστή, λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας και δικηγόρο
 
Ενώ η δίκη του Μούζου ήταν σε εξέλιξη, ενώπιον της αστυνομίας και συγκεκριμένα στις 15/3/2017, υπήρξε καταγγελία ότι ο 38χρονος ανέφερε ότι θα «καθαρίσει» λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας που χειρίζονταν την υπόθεση του, τον δικαστή που ανέλαβε την δίκη καθώς και τον δικηγόρο που τον εκπροσωπούσε αρχικά. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σημείωμα της αστυνομίας, ο Μούζος είπε ότι την μια λειτουργό «θα την ανατινάξει καθώς αυτή θα βρίσκεται στο τραπέζι με τον σύζυγο της και τα παιδιά της»

Έγγραφο:

Στις 15/3/2017 και περί ώρα 11:00 η …, δημόσια κατήγορος της Νομικής Υπηρεσίας Πάφου συναντήθηκε στην Πάφο με έμπιστο της πρόσωπο, του οποίου δεν επιθυμεί να αποκαλύψει τα στοιχεία στο παρόν στάδιο και της ανέφερε ότι ο Ηλίας Μούζος σε περίπτωση που καταδικασθεί στις 20/4/2017 σχετικά με την υπόθεση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αρ. …, δεν θα μείνει στις βόμβες αλλά θα «καθαρίσει» την …. (την ίδια), την …. Δημόσια κατήγορο, τον δικηγόρο …. και τον δικαστή …. Επιπλέον ο Μούζος ανέφερε για την δημόσια κατήγορο …., ότι δεν τον ενδιαφέρει ότι έχει παιδιά και ότι θα την ανατινάξει καθώς αυτή θα βρίσκεται στο τραπέζι με τον σύζυγο της και τα παιδιά της. Σχετικά με την αναφερόμενη πληροφορία η … ενημέρωσε την προϊστάμενη της στην Νομική Υπηρεσία, Εισαγγελέα …, τον ΑΔΕ Πάφου και τον σύζυγο της …(δεύτερης δημόσιας κατηγόρου).
 

Να σημειωθεί ότι στις 20/4/2017 η υπόθεση με αρ…. είναι ορισμένη για απόφαση και αφορά τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πραγματικής σωματικής βλάβης και παράνομης κατοχής/μεταφοράς όπλου κατηγορίας Β στην οποία κατηγορούμενοι είναι ο Ηλίας Μούζος και …. Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ενώπιον του δικαστή … (που απείλησε) και δημόσιος κατήγορος είναι η ….(που απειλήθηκε) ενώ η… είναι η προϊστάμενη της Νομικής Υπηρεσίας Πάφου. Όσο αφορά τον δικηγόρο …, εκπροσωπούσε τον Μούζο στα αρχικά στάδια της υπόθεσης και στην συνέχεια αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από άλλο δικηγόρο. Ετοιμάστηκε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα για να σταλεί στον Β Αρχηγό (Ε) για ενημέρωση και ανάλογες οδηγίες. Ο Β ΑΔΕ (Ε) ενήμερος. Εν αναμονή οδηγιών οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Η δίκη ολοκληρώθηκε στις 20/4/2017 και ο Μούζος αφέθηκε ελεύθερος.

Είχαν ανατινάξει το όχημα της μιας λειτουργού

Εν τω μεταξύ, 4 μήνες πριν και συγκεκριμένα στις 12 Δεκεμβρίου 2016, η μια εκ των λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας τέθηκε στο στόχαστρο εμπρηστών οι οποίοι τοποθέτησαν αυτοσχέδια βόμβα με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος στην κύρια είσοδο της οικίας της, όπου προκλήθηκαν ζημιές σε γυάλινα παράθυρα γειτονικού σπιτιού.

Οι έρευνες της αστυνομίας, όπως είχε αναφερθεί, προσανατολίζονταν στο ότι η επίθεση συνδέεται με υποθέσεις που έχουν δικαστεί είτε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, είτε στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου και στις οποίες η δημόσια κατήγορος εκπροσώπησε την Κατηγορούσα αρχή.

Ερωτήματα:

-Τι έρευνες έγιναν για τις απειλές σε βάρος των λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας, του Δικαστή και του δικηγόρου;
-Είχε ανακριθεί ο Μούζος; Είτε για τις απειλές είτε για την βόμβα, έστω  4 μήνες μετά…
-Γιατί μετά που αφέθηκε ελεύθερος ο Μούζος δεν ήταν υπό παρακολούθηση αφού οι πληροφορίες για τη δράση του ήταν διαδοχικές;
 
Ακάθεκτος ο Μούζος, θεατής η αστυνομία

Και λίγους μήνες μετά από όλα αυτά, ο Μούζος συνέχισε την δράστη του, με την αστυνομία να τρέχει πίσω από τα γεγονότα, αδυνατώντας όπως φαίνεται, να προηγηθεί του 38χρονου.
 

22 Ιανουαρίου 2018…

Νεαρός 28 ετών, γνωστός στην αστυνομία, κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής και ξυλοδαρμού μετά από τηλεφώνημα «παγίδα».
 
Ο 28χρονος κατήγγειλε ότι 27χρονος με τον οποίο διατηρούσε φιλικές σχέσεις, του ζήτησε να μεταβεί σε συγκεκριμένο σημείο στον Ύψωνα για βοήθεια καθώς όπως του ανέφερε, αντιμετώπιζε μηχανική βλάβη το όχημα του.
 
Ο νεαρός μετέβη στο σημείο όπου βρισκόταν και ο Ηλίας Μούζος, ενώ και οι δυο, με την άφιξη του, του επιτέθηκαν χτυπώντας τον στο κεφάλι. Ακολούθως υπό απειλές και κρατώντας όπλο, του ζήτησαν να καλέσει άλλο φιλικό τους πρόσωπο και να του ζητήσει να έρθει στο σημείο. Πράγμα το οποίο έκανε. Ωστόσο το πρόσωπο που κάλεσε δεν μετέβη στο σημείο.
 
Κατά τη διάρκεια όμως της αναμονής, οι δυο εκτόξευαν απειλές κατά της ζωής του αλλά και της οικογένειας του ενώ όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν θα έρθει το 4ο πρόσωπο τον άφησαν ελεύθερο.

Ένα μήνα μετά… ο Μούζος ξανά χτυπά

Και αφού και πάλι δεν έγινε κατορθωτή η σύλληψη του Μούζου, ο 38χρονος συνεχίζει ακάθεκτος. Ένα μήνα μετά την απαγωγή και το ξύλο στον 28χρονο, το ίδιο πρόσωπο ξανά στο στόχαστρο.  

19 Φεβρουαρίου 2018…
 
Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον της οικίας του 28χρονου.
 
Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι πυροβολισμοί έπληξαν τζάμι της μπροστινής εισόδου και της πρόσοψης της οικίας, καθώς και τηλεόραση που βρισκόταν εντός του σαλονιού της οικίας.
 
Μαρτυρίες αναφέρουν πως οι δράστες βρίσκονταν σε αυτοκίνητο σκούρου χρώματος Nissan March, που δεν έφερε πινακίδες εγγραφής, ενώ οι πυροβολισμοί ρίφθηκαν από τη θέση του συνοδηγού.
 
Έδωσαν λάθος Μούζο στην δημοσιότητα – Προχωρεί με αγωγές 
 
Για την υπόθεση των πυροβολισμών, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του Μούζου, τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα. 
Ωστόσο το φως της δημοσιότητας είδε λάθος φωτογραφία καταζητούμενου, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για γνωστό πρόσωπο και θα μπορούσε ευκολότερα να διασταυρωθεί η φωτογραφία του, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να αποσυρθεί.

Το εν λόγω πρόσωπο που απεικονίζεται στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε, μπορεί να έχει το ίδιο όνομα, ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία του είναι από την Ελλάδα και διαμένει στην Πάτρα.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο λάθος Μούζος που απεικονιζόταν στην φωτογραφία, προχωρά με αγωγές.
 
2 χρόνια μετά... πυροβόλησε αστυνομικούς και κινητοποιήθηκαν 
 
Δυο χρόνια μετά τις πληροφορίες ότι ο Μούζος έχει στην κατοχή του καλάσνικοφ και αφού η αστυνομία δεν κατάφερε τουλάχιστον να του βάλει δύσκολα κατά την έντονη δραστηριότητα του, ο 38χρονος ετοιμάζεται να βγάλει από την μέση τον 28χρονο με τον οποίο είχαν προηγηθεί τα πιο πάνω περιστατικά.
 
Ωστόσο, το βράδυ της 5ης Μαΐου στον Ύψωνα, ενώ ο Μούζος και άλλα δυο πρόσωπα βρίσκονταν στο όχημα τους και σχεδίαζαν την δολοφονία του 28χρονου, η εμφάνιση δυο αστυνομικών στο σημείο, απέτρεψε το έγκλημα.

Από την άλλη όμως παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή στους δυο αστυνομικούς οι οποίοι δέχθηκαν τα πυρά από τον Μούζο και ακολούθως ο 38χρονος και η παρέα του τράπηκαν σε φυγή.
 
Μετά από τρεις μέρες ανθρωποκυνηγητό, ο Μούζος τελικά συλλαμβάνεται στην Λάνια, ενώ στο όχημα επέβαινε και η πρώην σύζυγος του. Ακολούθησαν έρευνες όπου εντοπίστηκε οπλισμός.
 

Και τελικά… ο λύκος έγινε αρνάκι 

Ο Ηλίας Μούζος ανακρινόμενος, «κελάηδησε» αμέσως, ενώ παραδέχθηκε ότι ήταν το πρόσωπο που πυροβόλησε τους αστυνομικούς. Επίσης, υπέδειξε στην αστυνομία που έκρυβε οπλισμό και παραδέχθηκε και άλλες εγκληματικές ενέργειες στις οποίες είχε εμπλοκή.
 
Ερωτήματα στους χειρισμούς της αστυνομίας
 
Τα εν λόγω έγγραφα που αποκαλύπτει ο REPORTER, δημιουργούν σωρεία ερωτημάτων ως προς τις ενέργειες της αστυνομίας σε σχέση με την «καριέρα» του Μούζου ενώ οι αρχές φαίνεται ότι για άλλη μια φορά γνώριζαν εκ των προτέρων πολλά περισσότερα.
 
Μετά την απόπειρα φόνου κατά των αστυνομικών, ήταν προσωπικό στοίχημα των μελών της δύναμης να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν αφού παραλίγο να σκοτώσει δυο συναδέλφους τους, οι οποίοι, όπως και άλλοι, δίνουν μάχη για την προστασία του πολίτη χωρίς να έχουν τα βασικά...
 
Μέσα σε τρεις μέρες, η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον Μούζο και εύλογα διερωτάται κάποιος γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να δίνει μάχη για τη ζωή του ένας αστυνομικός, μέχρι να υπάρξει κινητοποίηση από αυτούς που δίνουν οδηγίες…

Από την άλλη, εάν έγιναν όλες οι έρευνες και για δυο χρόνια η αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει τον οπλισμό του Μούζου ή να τον συλλάβει για οποιαδήποτε υπόθεση, τότε κατόπιν εορτής δεν μπορεί να λέγεται ότι ο «υπόκοσμος θα πάρει την απάντηση που του αξίζει», καθώς εύλογα διερωτάται κάποιος γιατί δυο χρόνια δεν έπαιρνε αυτή την απάντηση.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία είχε εκ των προτέρων πληροφορίες εναντίον συγκεκριμένων προσώπων και ότι θα διέπρατταν εγκληματική ενέργεια, αδυνατώντας όμως να την προλάβει…

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)