Ποινικοί ανακριτές αρχίζουν έρευνα για τους πυροβολισμούς σε πολίτη με φόντο τον Μούζο

Στο διορισμό δύο ποινικών ανακριτών προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας για τη διερεύνηση της καταγγελίας που υποβλήθηκε από πολίτη ο οποίος ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε και δέχθηκε πυρά από αστυνομικούς ενώ κοιμόταν στο αυτοκίνητό του.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αστυνομίας για εντοπισμό των δραστών της απόπειρας φόνου κατά αστυνομικών στη Λεμεσό.
 
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Πασχαλίδης είπε ότι ο εν λόγω πολίτης προέβη, μέσω δικηγόρου, σε γραπτή καταγγελία την περασμένη Παρασκευή, προβάλλοντας τους ισχυρισμούς που διατύπωσε και δημόσια ο δικηγόρος του.

Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι με την παραλαβή της καταγγελίας, η Αρχή αποτάθηκε, την ίδια μέρα, με επιστολή της προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε τη συγκατάθεση του για το διορισμό ποινικού ανακριτή για διερεύνηση των ισχυρισμών του πολίτη.
Σημείωσε ότι λόγω της σοβαρότητας της καταγγελίας και των ιδιόμορφων συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό, η Αρχή προχώρησε στο διορισμό δύο αντί ενός ποινικού ανακριτή. 

Πρόκειται, όπως ανέφερε, για ένα πρώην αξιωματικό της Αστυνομίας και ένα εν ενεργεία δικηγόρο ο οποίος, πρόσθεσε, είναι εγκεκριμένος από τον Γενικό Εισαγγελέα να ασκεί ποινικές ανακρίσεις.

Ο κ. Πασχαλίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι εντολές που έχουν λάβει οι ανακριτές είναι όπως προχωρήσουν πάραυτα στη  πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

Όπως είπε, το πόρισμα των ανακριτών θα σταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος έχει και τον τελευταίο λόγο για τις τελικές αποφάσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου