Οι εφιάλτες του Τζιωνή από την κόκα, ο ύπνος με το σπαθί και… το σάντουιτς για τον 15χρονο

Σάντουιτς για το 15χρονο γιο του ζεύγους τον οποίο είχε κλειδώσει στο υπόγειο της οικίας μετά τη διάπραξη του διπλού φονικού στο Στρόβολο ζήτησε από τη συμβία του ο 33χρονος Λοϊζος Τζιωνής.

Ο Τζιωνής ο οποίος πριν τη διάπραξη του φόνου είχε πάρει μαζί του ένα τάμπλετ για να φωτογραφίσει όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης» τα θύματα του άγριου φονικού θα επέστρεφε στην οικία των θυμάτων μετά τη διάπραξη του φόνου για να ψάξει για τα χρήματα   τα οποία όπως υπολόγιζε ανέρχονταν στις 800 χιλιάδες ευρώ. Η ληστεία είχε ως στόχο μεταξύ άλλων να ξεπληρώσει ο Τζιωνής χρήματα που χρωστούσε σε προμηθευτές ναρκωτικών.

Με την κίνηση του να πάρει σάντουιτς για τον 15χρονο μετά τη διάπραξη του φόνου φαίνεται και η παρανοϊκή στάση που επέδειξε η οποία ενδεχομένως να οφείλεται και στη χρήση κοκαΐνης στην οποία προέβη πριν μεταβεί στην οικία του ζεύγους.
 
Ενίσχυσε τη μαρτυρία της συμβίας ο αδελφός του Τζιωνή

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα ο 23χρονος στην κατάθεση του έκαψε τον 33χρονο ενισχύοντας την κατάθεση της συμβίας του ότι δηλαδή δεχόταν από τον Τζιωνή σεξουαλική και σωματική κακοποίηση.
Εξάλλου γιατρός που εξέτασε την 21χρονη μετά από εγχείρηση που έκανε τον περασμένο Απρίλιο λόγω νόσου από την οποία πάσχει έμεινε άφωνος από τα ευρήματα που διαπίστωσε.
 
Μάλιστα ο 23χρονος αδελφός ισχυρίστηκε ότι πριν από  5-6 χρόνια ο Τζιωνής τον μετέφερε έξω από το σπίτι στην οδό Ζαλόγγου και του είχε πει ότι σε κρύπτη του υπνοδωματίου υπήρχε το χρηματοκιβώτιο με τα χρήματα αλλά και πολλά χρυσαφικά, ενώ του υπέδειξε και ένα κλειδί το οποίο του ζήτησε να το κλέψουν με τον αδελφό να αρνείται να συμμετάσχει όπως ισχυρίστηκε.
 
«Ο Τζιωνής έκρουσε που την πολλή κόκα»
 
Ο 23χρονος μιλώντας στις αρχές ανέφερε μεταξύ άλλων ότι συναντήθηκε με την 21χρονη συμβία του αδελφού του η οποία του είπε χαρακτηριστικά ότι «Ο Τζιωνής έκρουσε που την πολλή κόκα» και του ανέφερε ότι είχε εφιάλτες και ξυπνούσε απότομα τα βράδια. Κοιμόταν μάλιστα έχοντας δίπλα του ένα σπαθί και ένα μαχαίρι.
 
Είπε μάλιστα ότι στις 16 Απριλίου πήρε έξοδο από τον στρατό όπου υπηρετεί τη θητεία του και  πήγε στο σπίτι του παππού του όπου διέμενε ο Τζιωνής με τη Σιάνς και αντίκρισε την 21χρονη άγρια ξυλοκοπημένη.

Όσον αφορά τη μέρα του στυγερού εγκλήματος ο 23χρονος είπε στους ανακριτές ότι ο Τζιωνής κάλεσε τον 22χρονο Μάριο Χατζηξενοφώντος  και του ζήτησε να διαλέξει ένα από τα μαχαίρια που του έφερε για να πάρει μαζί του στο σπίτι των θυμάτων. Όταν επέλεξε ο Χατζηξενοφώντος, ο Τζιωνής το έκρυψε σε σάλι και του το έδωσε.
 
Εξέπεμψε «SOS» η 21χρονη
 
Mετά τη διάπραξη των αδικημάτων ο Τζιωνής επέστρεψε στο σπίτι με αίματα στα χέρια και αφού τους ζήτησε να κρύψουν τα ρούχα του έκατσε και έφαγε σύφωνα με τον ισχυρισμό του αδελφό του μέσπιλα. Εξάλλου ο Τζιωνής πήρε την 21χρονη και κρύφτηκε μετά το φόνο σε σπίτια και χωράφια σύμφωνα με τον αδελφό του ο οποίος είπε στους ανακριτές ότι είχε λάβει σε κάποια στιγμή μήνυμα στο κινητό του από άγνωστο αριθμό στ οποίο αναγραφόταν η λέξη «SOS» και κατάλαβε ότι προερχόταν από την 21χρονη, όμως το έσβησε πάνω στον πανικό του για να μην φανεί ότι έχει εμπλοκή στο διπλό φονικό.

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον