«Έσπασε» γρήγορα ο Μούζος - Τι ισχυρίστηκε για το αιματηρό επεισόδιο

Προς πλήρη εξιχνίαση οδεύει και η υπόθεση της απόπειρας φόνου κατά αστυνομικών που διαπράχθηκε το περασμένο Σάββατο στη Λεμεσό. Μετά τη σύλληψη ενός 31χρονου που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας τραυματίας, ενός 35χρονου από τη Βουλγαρία και μιας 33χρονης από τη Σλοβακία, το μεσημέρι προέκυψε και η σύλληψη του 38χρονου Ηλία Μούζου ο οποίος καταζητείτο για την υπόθεση.

Η σύλληψη κατέστη δυνατή μετά από καταδίωξη όταν έγινε αντιληπτό το όχημα του να κινείται στην Λάνια με νότια κατεύθυνση. Ακολούθως ο Μούζος ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με όχημα πολίτη.

Αμέσως η αστυνομία τέθηκε σε κόκκινο συναγερμό και στη σκηνή έσπευσαν πάνοπλοι αστυνομικοί.Από την σύγκρουση οχημάτων ο Μούζος τραυματίστηκε ελαφρά ενώ μαζί του βρισκόταν η πρώην σύζυγος του.

Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Μούζος παρακολουθείτο από χθες βράδυ από τις αρχές.

Ο ύποπτος μάλιστα υπέδειξε στους αστυνομικούς σημείο στην περιοχή Αγίου Μάμα όπου εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ως τεκμήριο ένα όπλο, ποσότητα εκρηκτικών υλώνκαι ένα πυροσωλήνα χειροβομβίδας πλήρη.

 

Παραδέχθηκε προφορικά ο Μούζος

Υπέδειξε μάλιστα στους ανακριτές το σπίτι το οποίο κρυβόταν και μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο για να πραγματοποιήσουν εξετάσεις και να παραλάβουν επιπρόσθετα τεκμήρια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε προφορικά τη διάπραξη της απόπειρας φόνου.

Όπως ανέφερε στους ανακριτές δεν ήθελε να σκοτώσει τους Αστυνομικούς αλλά στη θέα του περιπολικού αιφνιδιάστηκε και γι’ αυτό άρχισε να πυροβολεί. Σε  ερώτηση τους γιατί οπλοφορούσε ανέφερε ότι φοβόταν για τη ζωή του.

Ο Μούζος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου, ενώ οι υπόλοιποι τρεις ύποπτοι τελούν ήδη υπό οκταήμερη κράτηση.
 
Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης
 
Η 33χρονη από τη Σλοβακία που είχε συλληφθεί από την Αστυνομία για την υπόθεση ήταν το πρόσωπο που δάνεισε το όχημα της στον 31χρονο Βουλλή που βρίσκεται τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από την ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι δύο τους γνωρίζονταν αφού είχαν πάρε δώσε με ναρκωτικά.

Η ύποπτη είχε μάλιστα γνωρίσει στον 31χρονο τον 35χρονο από τη Βουλγαρία που επίσης τελεί υπό κράτηση αφού ήταν μηχανικός της.

Το περασμένο Σάββατο ο 35χρονος μαζί με τον 31χρονο συναντήθηκαν σε κατάστημα στην Πάφο απ’ όπου ξεκίνησαν για τη Λεμεσό.

Ο 31χρονος μάλιστα σύμφωνα με όσα είπε ο 35χρονος του ζήτησε να οδηγά αλλά να μη ρωτά γιατί του προκαλεί νευρικότητα.

Όταν έφτασαν στον Ύψωνα έβαλαν βενζίνη και αφού ο 31χρονος μίλησε στο κινητό του, του είπε να επιστρέψουν προς την Πάφο.

Έφτασαν μέχρι την έξοδο του Ύψωνα και τότε ο «Βουλλής» μιλούσε στο τηλέφωνο με το Μούζο και από τα όσα έλεγαν αντιλήφθηκε κατάλαβε ότι πήγαιναν για να παραλάβουν κάποιο πακέτο.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Βούλγαρου μετέβησαν σε συγκεκριμένο σημείο στον Ύψωνα όπου ο Βουλλής κατέβηκε και επέστρεψε μετά από λίγα λεπτά.

Όταν επέστρεψε ήθελε να οδηγήσει ο ίδιος και περιφερόταν στην περιοχή. Σε κάποια στιγμή σταμάτησαν παρά τη γέφυρα του Αγίου Συλά και μετέβηκε εκεί πεζός ο Μούζος κρατώντας ένα αυτόματο όπλο μέσα σε πράσινη σακούλα.

Στη συνέχεια ο Βουλλής κατέβηκε από το αυτοκίνητο κάθισε στο πίσω κάθισμα δίπλα μαζί με το Μούζο και μετέβησαν στο σημείο όπου έγιναν αντιληπτοί από του Αστυνομικούς.

Οι δύο τους φέρονται να σχεδίαζαν τη δολοφονία ενός 28χρονο εναντίον του οποίου στις 19 Φεβρουαρίου άνοιξαν πυρ εναντίον της οικίας του στη Λεμεσό και ο οποίος εμπλέκεται σε υποθέσεις ναρκωτικών.
 

Δειτε Επισης

Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Οι πληροφοριοδότες πίσω από τις συλλήψεις για εμπρησμούς, τα στοιχεία ενώπιον των Αρχών και το modus operandi
Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων σε 43χρονο που τον έπιασαν με κοκαΐνη οι Αρχές
Έδειξε τα κενά σε πρόνοιες για την προστασία των παιδιών ο ΣΠΑΒΟ-Έδωσε χρονοδιάγραμμα η Επ. Νομικών
Ένας τραυματίας από την κατάρρευση οροφής κτηρίου στη Λεμεσό-Ζημιές σε όχημα