Στα χέρια των αρχών ο Μούζος – Υπέδειξε που έκρυβε όπλο και εκρηκτικά

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο καταζητούμενος Ηλίας Μούζος τον οποίον έψαχναν απεγνωσμένα οι αρχές σε σχέση με την αιματηρή επίθεση κατά των αστυνομικών το βράδυ του Σαββάτου στην Λεμεσό.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη κατέστη δυνατή μετά από καταδίωξη όταν έγινε αντιληπτό το όχημα του να κινείται στην Λάνια με νότια κατεύθυνση. Ακολούθως ο Μούζος ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με όχημα πολίτη. 
 
Αμέσως η αστυνομία τέθηκε σε κόκκινο συναγερμό και στην σκηνή έσπευσαν πάνοπλοι αστυνομικοί. 
 
Από την σύγκρουση οχημάτων ο Μούζος τραυματίστηκε ελαφρά ενώ μαζί του βρισκόταν η πρώην σύζυγος του. Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Μούζος παρακολουθείτο από χθες βράδυ.

 

Στο όχημα δεν εντοπίστηκε οποιοσδήποτε οπλισμός, ωστόσο, μετά από υποδείξεις του ιδίου, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε περιοχή της κοινότητας Αγίου Μάμα, ένα πυροβόλο όπλο καθώς και ποσότητα εκρηκτικών υλών.
 

Μετά την σύλληψη του Μούζου, η αστυνομία πραγματοποίησε εξονυχιστικές έρευνες στην εξοχική κατοικία που κρυβόταν ο καταζητούμενος.
 

Οι εξετάσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ η Αστυνομία θεωρεί πως, με τη σύλληψη του τελευταίου καταζητούμενου προσώπου για την απόπειρα φόνου των δυο αστυνομικών, η υπόθεση οδηγείται προς πλήρη εξιχνίαση.
 
Ο 38χρονος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση τελούν υπό 8ήμερη κράτηση τρία ακόμη πρόσωπα. Πρόκειται για τα δυο πρόσωπα που φέρεται να βρίσκονταν με τον 38χρονο εντός του οχήματος την ώρα που ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί - ένας 31χρονος και ένας 35χρονος που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας - καθώς και μια 33χρονη που είχε ενοικιάσει στο όνομα της το συγκεκριμένο όχημα.

 


 Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης
 
Η 33χρονη από τη Σλοβακία που είχε συλληφθεί από την Αστυνομία για την υπόθεση ήταν το πρόσωπο που δάνεισε το όχημα της στον 31χρονο Βουλλή που βρίσκεται τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από την ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι δύο τους γνωρίζονταν αφού είχαν πάρε δώσε με ναρκωτικά.
 
Η ύποπτη είχε μάλιστα γνωρίσει στον 31χρονο τον 35χρονο από τη Βουλγαρία που επίσης τελεί υπό κράτηση αφού ήταν μηχανικός της.
 
Το περασμένο Σάββατο ο 35χρονος μαζί με τον 31χρονο συναντήθηκαν σε κατάστημα στην Πάφο απ’ όπου ξεκίνησαν για τη Λεμεσό.
 
Ο 31χρονος μάλιστα σύμφωνα με όσα είπε ο 35χρονος του ζήτησε να οδηγά αλλά να μη ρωτά γιατί του προκαλεί νευρικότητα.
 
Όταν έφτασαν στον Ύψωνα έβαλαν βενζίνη και αφού ο 31χρονος μίλησε στο κινητό του, του είπε να επιστρέψουν προς την Πάφο.
 
Έφτασαν μέχρι την έξοδο του Ύψωνα και τότε ο «Βουλλής» μιλούσε στο τηλέφωνο με το Μούζο και από τα όσα έλεγαν αντιλήφθηκε κατάλαβε ότι πήγαιναν για να παραλάβουν κάποιο πακέτο.
 
Σύμφωνα με την κατάθεση του Βούλγαρου μετέβησαν σε συγκεκριμένο σημείο στον Ύψωνα όπου ο Βουλλής κατέβηκε και επέστρεψε μετά από λίγα λεπτά.
 
Όταν επέστρεψε ήθελε να οδηγήσει ο ίδιος και περιφερόταν στην περιοχή. Σε κάποια στιγμή σταμάτησαν παρά τη γέφυρα του Αγίου Συλά και μετέβηκε εκεί πεζός ο Μούζος κρατώντας ένα αυτόματο όπλο μέσα σε πράσινη σακούλα.
 
Στη συνέχεια ο Βουλλής κατέβηκε από το αυτοκίνητο κάθισε στο πίσω κάθισμα δίπλα μαζί με το Μούζο και μετέβησαν στο σημείο όπου έγιναν αντιληπτοί από του Αστυνομικούς.
 
Η σχεδιαζόμενη δολοφονία και ο αιφνιδιασμός από τους Αστυνομικούς
 
Οι τρεις παρέμειναν στο σημείο για περίπου μία ώρα πριν την άφιξη των αστυνομικών όπου κύριο μέρος της συζήτησης του Βουλλή και του Μούζου ήταν ο σχεδιασμός δολοφονίας συγκεκριμένου προσώπου.
 
Ενώ βρίσκονταν στο σημείο το περίπολο της Αστυνομίας τους πλησίασε και ο Βουλλής κινήθηκε προς τα πίσω γρήγορα.
 
Τα δραματικά λεπτά της ανταλλαγής πυρών
 
Ο ένας εκ των δύο αστυνομικών πλησίασε το όχημα των υπόπτων και στάθμευσε το υπηρεσιακό όχημα μπροστά από το ύποπτο όχημα με τη θέση του συνοδηγού στο μπροστινό μέρος του οχήματος των δραστών.
 
Αμέσως ο ένας εκ των δύο Αστυνομικών άνοιξε την πόρτα του και κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τότε ακούστηκε εναντίον τους μια ριπή όπλου.
 
Ακολούθως οι δράστες κινήθηκαν με το όχημα τους με πισινή ταχύτητα και συνέχισαν να πυροβολούν προς το μέρος των αστυνομικών.
 
Στη συνέχεια το όχημα των υπόπτων κινήθηκε διαγώνια και προσπάθησε να διαφύγει από το περιπολικό και ο ένας εκ των αστυνομικών προσπάθησε να του ανακόψει την πορεία του, αλλά τα ύποπτα πρόσωπα άνοιξαν και πάλι πυρ εναντίον του περιπολικού και αναγκάστηκε να σταματήσει.
 
Τότε ο δεύτερος αστυνομικός που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, προσπάθησε και αυτός να ανακόψει το αυτοκίνητο των δραστών οι οποίοι ωστόσο κατάφεραν και διέφυγαν κάνοντας ελιγμούς.
 
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Βούλγαρου το πρόσωπο που άνοιξε πυρ κατά των Αστυνομικών ήταν ο Ηλίας Μούζος
 
Από την ανταλλαγή πυροβολισμών οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ παρά το γεγονός ότι είχαν τραυματιστεί ο ένας εκ των δύο κατάφερε να ανταποδώσει τα πυρά.
 
Εγκατέλειψαν το όχημα – «Με κυνηγά η Αστυνομία»
 
Είκοσι λεπτά αργότερα μετά από πληροφορία που έφθασε στην Αστυνομία μέλη της δύναμης μετέβησαν σε ανοιχτό χωράφι στον Ύψωνα όπου εντόπισαν το όχημα των δραστών. Μάλιστα οι δράστες άφησαν τη μηχανή ξεκινημένη και διέφυγαν από το σημείο.
 
Δόθηκε ακόμα πληροφορία στην Αστυνομία ότι από το εν λόγω όχημα κατέβηκε ένα πρόσωπο το οποίο ήταν τραυματισμένο και μιλώντας ελληνικά ρώτησε νεαρά πρόσωπα που κάθονταν σε πάρκο αν έχουν αυτοκίνητο να του δώσουν γιατί τον κυνηγούσε η Αστυνομία.
 
Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του Βούλγαρου, αυτός κατέβηκε από το αυτοκίνητο, έτρεξε για να διαφύγει και κρύφτηκε σε χόρτα για περίπου δύο ώρες και στη συνέχεια ξεκίνησε για να μετέβη περπατητός στην Πάφο όπου και εντοπίστηκε από την Αστυνομία.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί