«Το έγκλημα στον τόπο μας μετεξελίσσεται και γίνεται πιο αδίστακτο» λέει ο Ιωνάς

Έντονη η αντίδραση και του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου σε σχέση με το αιματηρό επεισόδιο στην Λεμεσό και τον τραυματισμό δυο αστυνομικών, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και αναμένεται να μεταφερθεί στο Ισραήλ.
 
Σε δηλώσεις του ο Ιωνάς Νικολάου ο οποίος το πρωί μετέβη στο νοσοκομείο για να επισκεφθεί τον τραυματία αστυνομικό, εξέφρασε την στήριξη του και στους δυο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν.
 
«Πρόκειται για αστυνομικούς οι οποίοι πράγματι έδειξαν ότι εκτελώντας το καθήκον τους ήταν έτοιμοι να θέσουν σε κίνδυνο και έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή για μας είναι το πώς μπορούμε σαν πολιτεία –και αυτό είχαμε πράξει από την πρώτη στιγμή- είχαμε μιλήσει με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας μεταφέροντας τη θέληση και αποφασιστικότητα μας να προσφέρουμε ότι χρειάζεται για να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά ώστε να μπορέσουν σύντομα να επιστρέψουν στις οικογένειες τους», ανέφερε ο κ. Νικολάου.
 
Σε ότι αφορά το αιματηρό επεισόδιο ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι «δυστυχώς το έγκλημα στον τόπο μας μετεξελίσσεται και γίνεται πιο αδίστακτο. Και είναι αυτό το έγκλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Έτσι η αστυνομία συνεχώς αναθεωρεί τα μέτρα που λαμβάνει και θα συνεχίσει γιατί ουσιαστικά εκείνο που διαπιστώνουμε είναι ότι πέραν από τον οποιονδήποτε άλλο λόγο το έγκλημα στον τόπο μας άρχισε να αντιγράφει εγκληματικές πράξεις και συμπεριφορές από πρόσωπα του εξωτερικού».
 
«Δε γνωρίζαμε τέτοια εγκλήματα κάποτε. Άρα εκείνο που προέχει είναι να συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, να συνεχίσουμε και θα αξιολογήσουμε εκ νέου την όλη κατάσταση σε σχέση με το έγκλημα.
 
Αλλά και την ίδια ώρα θα πρέπει να σταματήσουν όσοι προτρέχουν με διάφορους τρόπους να επικρίνουν από τη μια την αστυνομία και από την άλλη να αποφασίσουν εκείνοι που έχουν αρμοδιότητα να προσφέρουν στην αστυνομία αυτά που είναι απαραίτητα και χρειάζεται για να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το νέο έγκλημα και να μην αφήνουμε την αστυνομία με δεμένο το ένα χέρι από πίσω. Ωστόσο φαίνεται ότι τα μέλη είναι εκτεθειμένα σε αυτούς τους κινδύνους…»
 

Δειτε Επισης

Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta
Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη υποσταθμού της ΑΗΚ στην επαρχία Αμμοχώστου
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο