Συνελήφθη ο ένας εκ των δραστών της επίθεση στην Λεμεσό – Κρυβόταν στην περιοχή

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ο ένας εκ των δραστών της αιματηρής επίθεσης στην Λεμεσό που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο αστυνομικών, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά μετά από πυρά που δέχθηκαν από τους δράστες.
 
Γύρω στις 9 το πρωί, ο ένας εκ των δραστών που κρυβόταν στην περιοχή των Πολεμιδιών περιμένοντας να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί που είχαν περικυκλώσει την περιοχή, κατάφεραν να του φορέσουν χειροπέδες.
 
Πρόκειται για τον δράστη που τραυματίστηκε από τα πυρά που έριξαν οι αστυνομικοί και ως εκ τούτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
 
Το χρονικό της επίθεσης - Συνελήφθη γυναίκα
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:30, όταν αστυνομικός που μετέβαινε στην εργασία του και σταμάτησε σε φαρμακείο που βρίσκεται στην οδό Πεντέλης, στον Ύψωνα, αντιλήφθηκε ύποπτο όχημα ενοικιάσεως σταθμευμένο σε παρακείμενο χωράφι, εντός του οποίου βρίσκονταν τουλάχιστον τρία πρόσωπα.
 
Όταν κλήθηκε στη σκηνή περιπολικό για έλεγχο, οι άγνωστοι έριξαν πυροβολισμούς εναντίον των δυο αστυνομικών που επέβαιναν σε αυτό. Παρά τα τραύματα τους, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανταποδώσουν τα πυρά.
 
Το αυτοκίνητο ενοικιάσεως απομακρύνθηκε από τη σκηνή και καταδιώχθηκε από τον αστυνομικό που το είχε αρχικά εντοπίσει, ενώ οι δράστες το εγκατέλειψαν στην περιοχή Αγίου Συλά, νότια του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και εξαφανίστηκαν.
 
Η Αστυνομία Λεμεσού τέθηκε αμέσως σε κινητοποίηση, ενώ οι δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου ο ένας αστυνομικός εισήχθη στο χειρουργείο, φέροντας δυο τραύματα από σφαίρες πυροβόλου όπλου.
 
Σε κάποια στιγμή δόθηκε πληροφορία για τραυματισμένο πρόσωπο στη σκηνή όπου εγκαταλείφθηκε το όχημα ενοικιάσεως και πάνοπλοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες, χωρίς ωστόσο οποιοδήποτε αποτέλεσμα.
 
Από τις έρευνες στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως εντοπίστηκαν αρκετές κηλίδες αίματος και εκτιμάται πως ένας τουλάχιστον από τους δράστες έχει τραυματιστεί κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών.
 
Ελικόπτερο της Αστυνομίας συμμετείχε κατά τη διάρκεια της νύχτας στις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται εντατικά σε μια προσπάθεια εντοπισμού και σύλληψης των δραστών, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εναντίον δυο προσώπων, τα οποία ήδη καταζητούνταν από την Αστυνομία για σοβαρές υποθέσεις και που κρίνονται ως επικίνδυνα.
 
Στο πλαίσιο των εξετάσεων, η Αστυνομία, που διερευνά υπόθεση απόπειρας φόνου, προχώρησε στη σύλληψη 33χρονης γυναίκας, στο όνομα της οποίας είχε ενοικιαστεί το όχημα, στην Πάφο.
 

Δειτε Επισης

Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας