Συνελήφθη 33χρονη για την ένοπλη επίθεση στην Λεμεσό – Πώς εμπλέκεται στην υπόθεση

Στην δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες των δυο εκ των καταζητούμενων της ένοπλης επίθεσης χθες βράδυ σε αστυνομικούς στην Λεμεσό που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο μελών της αστυνομίας.
 
Η Αστυνομία καταζητεί τους Ευθύβουλο Γεώργη (ΒΟΥΛΗ), 31 ετών από την Πάφο και Χαράλαμπο Καλογερίδη, 33 ετών κάτοχο Ελληνικού διαβατηρίου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση 1.Συνομωσίας για φόνο, 2.Συνομωσίας προς διάπραξης κακουργήματος, 3.Απόπειρας φόνου, 4.Παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, 5.Παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών και 6.Ρίψης πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν χθες βράδυ στη Λεμεσό.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη 1460 ή διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας «Καταγγελία Εγκλήματος» στο application της Αστυνομίας Κύπρου.
 
Το χρονικό της επίθεσης και η σύλληψη 
 
Τα μέλη της Αστυνομίας, κλήθηκαν για έλεγχο αυτοκινήτου ενοικιάσεως, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Λεμεσού (Ύψωνα) και στο οποίο επέβαιναν τρία άγνωστα πρόσωπα, τα οποία θεωρήθηκαν ύποπτα.
 
Κατά την άφιξη τους στην περιοχή, εναντίον του περιπολικού ρίφθηκαν πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα τα μέλη της Αστυνομίας να ανταποδώσουν.
 
Στη συνέχεια το άγνωστο όχημα διέφυγε και εντοπίστηκε λίγο αργότερα εγκαταλελειμμένο στα Κάτω Πολεμίδια. 
 
Από τους πυροβολισμούς, ένα μέλος της Αστυνομίας τραυματίστηκε κρίσιμα και οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο, ενώ το δεύτερο μέλος τραυματίστηκε ελαφρά.
 
Επίσης, κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών, φαίνεται να τραυματίστηκε και ένας εκ των δραστών.
 
Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε, ότι το αυτοκίνητο είχε ενοικιαστεί στην Πάφο, σε γυναίκα ηλικίας 33 ετών, η οποία και συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος.
 
Άφαντοι οι δράστες
 
Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχει ενώπιον της η αστυνομία, ο Καλογερίδης είναι ο δράστης που τραυματίστηκε από την ανταλλαγή πυροβολισμών, πιθανόν στο πρόσωπο, και είναι αυτός που προσπαθούσε να διαφύγει πεζός. Μάλιστα όπως ανέφεραν πολίτης στην αστυνομία, χτυπούσε τις πόρτες κατοίκων ζητώντας βοήθεια.
 
Παρά τις ολονύχτιες έρευνες της αστυνομίας, οι δράστες δεν εντοπίστηκαν και δεν έγινε κατορθωτό μέχρι στιγμής να συλληφθούν ενώ το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται.
 

Δειτε Επισης

Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ