Έσφιξε ο κλοιός, «έπεσε» και ο Τζιωνής - Το σχέδιο και οι ρόλοι των υπόπτων

Σε πλήρη ομολογία για το στυγερό έγκλημα του Στροβόλου προχώρησε ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής για την υπόθεση όπως ακούστηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

 

 

Ο 33χρονος μετά την παραδοχή του ότι ήταν ο άνθρωπος που σκότωσε το ζεύγος Χατζηγεωργίου στην οικία του προχώρησε όπως είχε μεταδώσει ο REPORTER σε υποδείξεις σκηνών.

Ο ύποπτος τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση και πλέον αναμένεται η ολοκλήρωση των ερευνών για να καταχωρηθεί υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου.

Τόσο ο Τζιωνής όσο και οι υπόλοιποι ύποπτοι που θα βρεθούν ενώπιον δικαστηρίου την Κυριακή και τη Δευτέρα αντιμετωπίζουν συνολικά 13 κατηγορίες οι οποίες είναι:

  • Φόνος εκ προμελέτης
  • Συνομωσία για φόνο
  • Συνομωσία για διάπραξη κακουργήματος
  • Συνωμοσία για διάπραξη πλημμελήματος
  • Ληστεία
  • Νυχτερινή διάρρηξη και κλοπή
  • Είσοδος ενόπλου με σκοπό την κλοπή
  • Είσοδος στην κατοικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος
  • Απαγωγή
  • Απαγωγή με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του
  • Κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων
  • Κατοχή επιθετικών οργάνων
  • Αυτουργοί

Η κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, της οποίας η ποινή είναι μονόδρομος, επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω του ότι τα θύματα είναι δύο υπάρχει ενδεχόμενο η ποινή καταδίκης για φόνο εκ προμελέτης είναι δύο φορές ισόβια.  
 
Οι υπόλοιποι ύποπτοι

 - 23χρονος (ετεροθαλής αδελφός 33χρονου)
- 21χρονη (συμβία 33χρονου)
- 22χρονος (φίλος των τριών)
 
Το κίνητρο της δολοφονίας
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές, το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας ήταν η ληστεία του χρηματοκιβωτίου που υπήρχε στην οικία του ζεύγους, ωστόσο η δολοφονία του ζεύγους ήταν στα πλάνα των υπόπτων, σε περίπτωση που χρειαζόταν. 
 
Η συμβία άνοιξε τον ασκό του Αιόλου
 
Σύμφωνα με την 21χρονη συμβία του 33χρονου η οποία ομολόγησε και αποκάλυψε λεπτομέρειες του εγκλήματος στους ανακριτές, ο 33χρονος έδωσε οδηγίες στην ίδια και τον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του, να παραμείνουν στο σπίτι και να περιμένουν τηλεφώνημά του, ώστε μόλις τελειώσουν το «έργο» τους με τον 22χρονο, να μεταβούν στην οικία στην Ζαλόγγου για να παραλάβουν τα κλοπιμαία.

Μάλιστα ο συμβίος της, τους ανέφερε ότι ίσως χρειαστεί να σκοτώσει τους ένοικους της οικίας.

Περαιτέρω, ανέφερε κατά την ομολογία της, ότι ο 33χρονος έδωσε στον 22χρονο (δεύτερο δράστη) ένα σιάλι του Μπομπ Μάρλεϊ, με το οποίο ο 22χρονος κάλυψε το πρόσωπό του.

Επίσης, ο 33χρονος, σύμφωνα πάντα με την 21χρονη, πήρε μαζί του ένα ξίφος, ένα μαχαίρι και ένα ρόπαλο.
Η 21χρονη περιέγραψε στους ανακριτές τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της 19ης Απριλίου, όπως της τα εξιστόρησε ο 33χρονος.
 
Λαλίστατος και ο 22χρονος, δεύτερος δράστης
 
Ο 22χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά την ομολογία της 21χρονης, ανέφερε στους ανακριτές «εν να σας τα πω ούλλα».
Στη συνέχεια ανακρινόμενος παραδέχθηκε μεταξύ άλλων ότι είναι το πρόσωπο που μαζί με τον 33χρονο εισήλθε στην οικία του ζεύγους ενώ εξήγησε με ποιο τρόπο ο 33χρονος πέτυχε είσοδο στην οικία.

Όπως ανέφερε, ο ίδιος εισήλθε από την κουζίνα της οικίας αφού του άνοιξε την πόρτα ο 33χρονος, τον οποίο «έδειξε» ως το πρόσωπο που στην συνέχεια οδήγησε τον 15χρονο γιο στο υπόγειο του σπιτιού.

Επίσης ο 22χρονος ανέφερε ότι μετέβη με τον 33χρονο στο δωμάτιο του ζεύγους και είδε ότι ήταν νεκροί.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 22χρονου παραλήφθηκε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, αναφέροντας «νομίζω εν τα παπούτσια που φορούσα εκείνη τη νύχτα».

Επίσης κατασχέθηκε το όχημα του 22χρονου για εξετάσεις.
 
Και ο ετεροθαλής αδελφός «έδειξε» τον 33χρονο ως «εγκέφαλο»
 
Υπό 8ημερη κράτηση τελεί και ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του 33χρονου, τον οποίο ο 33χρονος έδειξε ως δολοφόνο.
 
Κατά τη σύλληψή του ο 23χρονος απάντησε «αποδέχομαι τη σύλληψή μου μέχρι να διερευνήσετε αυτά που σας είπα». Αρνήθηκε ωστόσο τη συμμετοχή του στο φόνο, ενώ κατονόμασε τον αδερφό του ως το πρόσωπο που σκότωσε τα δύο θύματα.
 
Επίσης κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο ανέφερε «ο αδελφός μου λέει ψέματα», σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του ότι αυτός διέπραξε τον φόνο.
 
Οι αρχικοί ισχυρισμοί του 33χρονου και τα τεχνάσματα 
 
Ο 33χρονος από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του ανέφερε ότι γνωρίζει τι έγινε το συγκεκριμένο βράδυ, ποια τα κίνητρα και ότι ο φόνος σχεδιαζόταν εδώ και 5 χρόνια.
 
Σε κατάθεση του ο 33χρονος, «έδειξε» τον αδελφό του ως δολοφόνο ενώ ενέπλεξε και τη συμβία του. Αποκάλυψε δε πού κρύβεται το φονικό όπλο, και αμέσως μέλη της αστυνομίας έσπευσαν στην πατρική οικία του, όπου μετά από έρευνες εντόπισαν τόσο το μαχαίρι, όσο και ρούχα με αίματα τα οποία παραλήφθηκαν για εξετάσεις.

Ο ύποπτος ανέφερε κατά την ανάκρισή του ότι ξέρει το σπίτι αυτό από το 2012 όταν πήγε και έκανε κάποιες δουλειές στα παράθυρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος γιος της οικογένειας υποβλήθηκε σε αναγνωριστική παράταξη και «έδειξε» τον 33χρονο ως τον δράστη που δεν έφερε κουκούλα και εισήλθε στην οικία το συγκεκριμένο βράδυ της 19ης Απριλίου. Μάλιστα στις πρώτες του καταθέσεις ο 15χρονος περιέγραψε τον δράστη, τα χαρακτηριστικά του οποίου φωτογραφίζουν τον 33χρονο.
  
Έσφιξε ο κλοιός και ομολόγησε  και ο 33χρονος
 
Αφού οι άλλοι τρεις ύποπτοι έδειξαν τον 33χρονο ως ύποπτο και αφού η ταυτοποίηση με τη μέθοδο του DNA εντόπισε γενετικό υλικό του δράστη στο φονικό όπλο και τα ρούχα που εντοπίστηκαν έσφιξε ο κλοιός γύρω του ήρθε σε ομολογία για το στυγερό έγκλημα.

Παραδέχθηκε λοιπόν στους ανακριτές ότι σκότωσε το ζεύγος και εξιστόρησε τον τρόπο με τον οποίο διαπράχθηκε το έγκλημα αλλά και οι πορεία που ακολουθήθηκε όπως και το σχέδιο που κατέστρωσε μαζί με τους συνεργούς του.
 
Ένα βήμα πριν την καταχώρηση

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν την καταχώρηση της στο δικαστήριο με την αστυνομία να αναζητά τα κλοπιμαία και συγκεκριμένα το πορτοφόλι του 60χρονου στο οποίο υπήρχε άγνωστο χρηματικό ποσό, οι πιστωτικές κάρτες και η ταυτότητα του.

Αναμένεται ακόμα να γίνει άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των υπόπτων, αλλά και εξέταση κλειστών κυκλωμάτων για να εξακριβωθεί ο ισχυρισμός του για τη διαδρομή που ακολούθησαν για να φτάσουν στο σπίτι.

Για την υπόθεση έχουν μέχρι στιγμής ληφθεί 186 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 50 ούτως ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ και να ανοίξει υπόθεση στο Δικαστήριο.

 

 

Δειτε Επισης

Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από το Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου