Από το διπλό φονικό πίσω στο φόνο του κρεοπώλη στην Αγλαντζιά – Τι εξετάζεται

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι έρευνες για το στυγερό έγκλημα στο Στρόβολο με θύματα τον 60χρονο Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου, με τους ανακριτές να οδεύουν προς πλήρη εξιχνίαση.

Οι ανακριτές της υπόθεσης αφού έχουν μεταφέρει τους υπόπτους για υποδείξεις σκηνών, με τελευταίο τον 33χρονο που συνελήφθη πρώτος για την υπόθεση και υποδείχθηκε από τους άλλους τρεις ως το πρόσωπο που σκότωσε το ζεύγος, οι έρευνες στρέφονται στα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων για το μαχαίρι αλλά και τα ματωμένα ρούχα που εντοπίστηκαν στο πατρικό του 33χρονου και τα οποία «κλειδώνουν» την υπόθεση.
 
Την ίδια ώρα σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» οι ανακριτές διερευνούν το ενδεχόμενο το στυγερό έγκλημα να συνδέεται με άλλα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο παρελθόν, γι’ αυτό και έχουν ανοίξει φακέλους ανεξιχνίαστων υποθέσεων ούτως ώστε να διαφανεί κατά πόσον υπάρχουν κοινοί παρονομαστές.

Ένα τέτοιο έγκλημα ήταν ο φόνος του 77χρονου Γιώργου Σταύρου, κρεοπώλη στην Αγλαντζιά ο οποίος εντοπίστηκε γύρω στις 5.50 τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου 2013 αιμόφυρτος σε ψυγείο φύλαξης κρεάτων στο κρεοπωλείο που διατηρούσε στην Αγλαντζιά.

Ο 77χρονος είχε εντοπιστεί από ένοικο της περιοχής, ο οποίος άκουσε τις φωνές του και κάλεσε ασθενοφόρο για τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε απλώς το θάνατό του.

Αυτοψία στη σκηνή διενήργησε ο Ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, ενώ τη σορό του θύματος επιθεώρησε η Ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, η οποία διαπίστωσε ότι έφερε 25 τραύματα από μαχαίρι στο κεφάλι και την κοιλιακή χώρα.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας τότε δεν εντοπίστηκε το φονικό όπλο, που θα βοηθούσε στη σύλληψη του δράστη. Μεγάλα ερωτηματικά προκάλεσε μάλιστα τότε η απόφαση συγγενών του θύματος να καθαρίσουν τη σκηνή όπου διαπράχθηκε το φονικό.

Οικείοι του θύματος, όπως κατέθεσαν, είχαν την εντύπωση ότι ο 77χρονος λιποθύμησε, χτυπώντας σε γάντζο που βρισκόταν στο ψυγείο και καθάρισαν τη σκηνή. Η έλλειψη τεκμηρίων είχε βυθίσει τότε στο σκοτάδι τις έρευνες, με τον φάκελο της υπόθεσης να παραμένει ανοικτός μέχρι σήμερα.
 

Ξανά στο δικαστήριο για ανανέωση διαταγμάτων

Εξάλλου από την ημέρα της σύλληψης του τόσο ο 33χρονος όσο και οι υπόλοιποι ύποπτοι περνούν από ανακρίσεις για την υπόθεση, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας σύλληψης για το φόνο, ανάλογα βέβαια και με τις μαρτυρίες που θα έχουν ενώπιον τους οι ανακριτές.

Όσον αφορά το ένταλμα κράτησης του 33χρονου εκπνέει αύριο και αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του υπόπτου και η 21χρονη συμβία του αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο την ερχόμενη Κυριακή. Τέλος ο 22χρονος τέταρτος και τελευταίος μέχρι στιγμής συλληφθείς θα βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου την ερχόμενη Δευτέρα.
 
Όλα τα δεδομένα
 
Παρότι η κατεύθυνση των αρχών ήταν αρχικά άλλη, μετά από περίπου μια εβδομάδα είχε αρχίσει να ξεκαθαρίζει το σκηνικό της υπόθεσης και εννέα μέρες μετά το φόνο έγινε η πρώτη και όπως τελικά διαφάνηκε καθοριστική σύλληψη.
 
Πρόκειται για τον 33χρονο ύποπτο για τον οποίο η σύλληψη του χαρακτηρίστηκε αρχικά από τις διαρροές ως παράπλευρη. Η σύλληψη του λοιπόν αποτέλεσε κλειδί για την υπόθεση και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και για άλλες συλλήψεις, ενώ με βάση όσα ήρθαν στο φως τα λάθη των δραστών ήταν πολλά όπως τα ξεχασμένα παπούτσια, το ξίφος και το ρόπαλο στην οικία.
 
Προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τους ανακριτές
 
Παρότι ο 33χρονος νόμιζε ότι έκανε το τέλειο έγκλημα, κατά τη σύλληψη του και την  πρώτη ανάκριση που έδωσε, όντας ενημερωμένος για όσα γράφονταν και ακούγονταν στα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκε σε ρωσική μαφία, κληρονομίες κλπ.
 
Τους μίλησε μάλιστα και για εκ των έσω βοήθεια κάτι που ουσιαστικά όπως διαφαίνεται από τις εξετάσεις ήταν άλλο ένα τέχνασμα που επινόησε για να αποπροσανατολίσει τις αρχές.
 
Μοιραίο λάθος και…Game Over
 
Άλλο ένα από τα λάθη του 33χρονου μετά τη σύλληψη του ήταν η κίνηση του να εμπλέξει την 21χρονη συμβία του και να δείξει ως δολοφόνο τον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του, που συνελήφθησαν αργότερα. Όταν λοιπόν ανακρίθηκαν παρουσιάστηκαν λαλίστατοι και έδειξαν με τη σειρά τους ως δολοφόνο τον 33χρονο ύποπτο.
 
Την ίδια ώρα έδειξαν ως συνεργό του 33χρονου έναν 22χρονο ο οποίος όπως ομολόγησαν στις αρχές ήταν το πρόσωπο που μπήκε στο σπίτι μαζί με τον 33χρονο φορώντας κουκούλα τύπου Μπόμπ Μάρλεϊ.
 
Παρότι ο 33χρονος επιχείρησε να δείξει τον αδελφό του ως δολοφόνο εντούτοις τόσο ο αδελφός, η συμβία αλλά και ο 22χρονος έδειξαν κατά τις ομολογίες τους τον 33χρονο ως το πρόσωπο που εισήλθε στην οικία και σκότωσε με μένος το ζεύγος. Επίσης ο 22χρονος παραδέχθηκε ότι ήταν ο δεύτερος δράστης και ο οποίος εισήλθε στην οικία από την κουζίνα όταν ο 33χρονος ανάγκασε το 15χρονο γιο να ανοίξει την πόρτα χωρίς μάλιστα να φορά κουκούλα για να καλύψει το πρόσωπο του.
 
Κίνητρο το χρηματοκιβώτιο
 
Τα τρία πρόσωπα μίλησαν μάλιστα και για το κίνητρο του 33χρονου το οποίο ήταν η κλοπή του χρηματοκιβωτίου, κάτι που ο 33χρονος τελικά φαίνεται ότι δεν εντόπισε με αποτέλεσμα να ξεσπάσει και να επιφέρει στα θύματα πάνω από τριάντα μαχαιριές.
Μέσα σε όλα τα άλλα ξύπνησε και τον 15χρονο γιο του ζεύγους και τον ρώτησε που ήταν κρυμμένα τα λεφτά.
 
Ο 33χρονος θα περάσει από νέα ανάκριση για να διευκρινίσει τον τρόπο με τον οποίο εισήλθε στην οικία και αν αυτό έγινε από παράθυρο της οικίας το οποίο ήταν ανοιχτό. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι λόγω της δουλειάς του ως αλουμινιτζής είχε τοποθετήσει παράθυρα στην οικία το 2012.

Εξάλλου από τα αποτελέσματα των τραπεζικών λογαριασμών των θυμάτων δεν διαφάνηκε να έγινε οποιαδήποτε ανάληψη μεγάλου πριν το στυγερό έγκλημα, γεγονός που ενισχύει τις μαρτυρίες ότι σκοπός ήταν το χρηματοκιβώτιο.

Δειτε Επισης

Καμπάνα χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο για αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα
Χειροπέδες σε 30χρονο για υπόθεση ληστείας, απειλές και επίθεση στη Λεμεσό
Νομική μάχη στο Εφετείο για την κράτηση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Σε εξέλιξη η διαδικασία
Συνελήφθη εργαζόμενη στην Πάφο που διέμενε παράνομα στην Κύπρο
Συνελήφθη 29χρονη για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία (pic)
Απάτη σε βάρος 83χρονης-Της απέσπασαν 650 ευρώ για δήθεν χειρουργείο του εγγονού της
Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό