Φονικό Στροβόλου: "Η αστυνομία δεν επηρεάζεται από σχόλια και σενάρια"

Καταγράφεται μια εξέλιξη που διευρύνει τον κύκλο των εξετάσεων από πλευράς της Αστυνομίας, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Δύναμης Ανδρέας Αγγελίδης μετά και τη σύλληψη 33χρονου από τη Λευκωσία για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με την υπόθεση του διπλού φονικού, την περασμένη εβδομάδα, στο Στρόβολο.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η Αστυνομία δεν επηρεάζεται από σχόλια, δηλώσεις, σενάρια ή φήμες από οποιονδήποτε, για να σημειώσει πως "έχουμε απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα".
 
Ερωτηθείς εάν υπάρχουν στοιχεία με βάση τα οποία ο 33χρονος είχε βρεθεί στο χώρο του εγκλήματος, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως το άτομο αυτό συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων και πως η μαρτυρία που υπάρχει για το πώς συνδέεται το συγκεκριμένο πρόσωπο με την υπόθεση αυτή παρουσιάζεται σήμερα στο δικαστήριο.

Σε δηλώσεις του στο Αρχηγείο Αστυνομίας, λίγο πριν ο 33χρονος οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ο κ. Αγγελίδης είπε πως η σύλληψή του έγινε αφού παρουσιάστηκε σχετική μαρτυρία και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από το δικαστήριο.
 
Πρόσθεσε πως ανακρινόμενος ο 33χρονος έδωσε κάποιους πρώτους ισχυρισμούς σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση και παρουσιάζεται σήμερα στο δικαστήριο για να ζητηθεί η κράτησή του.
 
Επεσήμανε, ακόμη, πως στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, μεταξύ άλλων ενεργειών που έχουν γίνει, πέραν των 100 καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα.
 
Πρόσθεσε πως πέραν της λήψης καταθέσεων συνεχίζονται οι έρευνες προς διάφορες κατευθύνσεις, έχοντας υπόψη τις εξετάσεις σε διάφορες περιοχές, την εξέταση των τεκμηρίων και άλλα τα οποία προκύπτουν καθημερινά. «Γιατί μέσα από τη διερεύνηση καθημερινά αλλάζουν και τα δεδομένα και υπάρχουν επιπρόσθετες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν», ανέφερε, προσθέτοντας πως το σημαντικό είναι να τεκμηριώνονται τα οποιαδήποτε θέματα μέσα από μαρτυρίες.
 
Σημείωσε πως όπως έχει ήδη λεχθεί ο αριθμός των μελών της ανακριτικής ομάδας για αυτή την υπόθεση έχει, με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, αυξηθεί. Στην ανακριτική ομάδα συμμετέχουν 15 έμπειρα μέλη της Αστυνομίας που ασχολούνται καθημερινά με αυτή την υπόθεση, ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.
 
Σε σχέση με την μετάκληση ειδικού από την Scotland Yard, ο κ. Αγγελίδης είπε πως παρόλο που έγιναν  κάποιες επαφές και σκέψεις για το θέμα των εξειδικευμένων εμπειρογνωμόνων δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε τελική απόφαση μέχρι τώρα.
 
Ο κ. Αγγελίδης υπενθύμισε ακόμη πως από την αρχή η Αστυνομία είχε αναφέρει πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και επανέλαβε την αποφασιστικότητά της για εξιχνίαση της υπόθεσης, σημειώνοντας πως οι έρευνες συνεχίζονται με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, χωρίς η Αστυνομία να επηρεάζεται από οποιαδήποτε σχόλια, δηλώσεις, σενάρια ή φήμες από οποιονδήποτε.
 
Γνωρίζει η Αστυνομία πώς ενεργεί γενικότερα σε μια σοβαρή υπόθεση, και αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο μέσα από τις δηλώσεις, αλλά και μέσα από τη διερεύνηση που γίνεται για μια υπόθεση όπως αυτήν και αυτόν εφαρμόζεται σε όλες τις υποθέσεις, επεσήμανε.
 
Ερωτηθείς αν αναφέρεται και στις σημερινές δηλώσεις του ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι με βάση τα μέχρι τώρα ιατροδικαστικά δεδομένα ο 15χρονος είναι αθώος, πως η Αστυνομία πρέπει να στραφεί σε άλλη κατεύθυνση και πως ο ίδιος πιστεύει πως πρόκειται για υπόθεση ληστείας που πήγε στραβά, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «δεν επηρεάζεται η Αστυνομία από τις δηλώσεις, τοποθετήσεις ή τις διάφορες ειδήσεις στις διάφορες ιστοσελίδες».
 
Πρόσθεσε πως αυτό αποδεικνύεται μέσα από τη διερεύνηση που γίνεται και πως αυξάνεται ο όγκος του ανακριτικού έργου με βάση τις εξελίξεις που υπάρχουν.
 
Ερωτηθείς εάν η Αστυνομία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για υπόθεση ληστείας, ο κ. Αγγελίδης είπε πως ερωτήματα που υπάρχουν θα απαντηθούν στο δικαστήριο όπου θα οδηγηθεί ο 33χρονος.
 
«Εμείς έχουμε απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα και γι' αυτό και γίνεται αυτή η προσεκτική δουλειά», ανέφερε.
 
Είπε ακόμη πως δεν συμπεραίνεται όταν υπάρχει οποιαδήποτε δήλωση ή οποιαδήποτε ανάρτηση για ένα συγκεκριμένο θέμα ή μια πληροφορία ότι αυτό ισχύει ή θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από πλευράς της Αστυνομίας.
 
Ο ρόλος ο δικός μας είναι συγκεκριμένος και προχωρούμε, έχοντας υπόψη τους στόχους που είχαν τεθεί από την αρχή με την εργασία των μελών μας, αυτής της ομάδας, για αρκετές ώρες, ανέφερε.
 
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας της Αστυνομίας με τον κ. Ματσάκη, ο κ. Αγγελίδης είπε πως εάν ο κ. Ματσάκης επιθυμεί να έλθει σε επαφή με τους ανακριτές ή με την Αστυνομία μπορεί να το πράξει.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη